Ubat jerawat semulajadi rumah dengan Diet sebagai punca dan rawatan

Ubat jerawat semulajadi rumah dengan Diet sebagai punca dan rawatan

Di Amerika Syarikat, kira-kira 85 peratus daripada semua remaja akan mengalami jerawat dengan ramai orang-orang ini yang membawa Bala ke tahun-tahun dewasa mereka. Walau bagaimanapun, Terdapat sebuah rumah yang sangat berkesan rawatan dan penawar untuk jerawat yang sudah tentu tidak biasa keadaan kesihatan. Tanpa ragu-ragu, gelombang hormon yang datang dengan akil baligh adalah bertanggungjawab kepada pertambahan pengeluaran sebum (minyak kulit) yang dikaitkan dengan serangan jerawat. Beberapa penyelidik telah dikemukakan dalam teori bahawa jerawat adalah Bala yang dihantar secara genetik. Lain-lain telah menyokong idea bahawa syarat-syarat luaran seperti makanan yang kita makan adalah faktor yang paling penting. Dalam budaya Barat yang menggunakan 47% kalori daripada lemak dan minyak (ini adalah satu jumlah yang sangat besar – ia sepatutnya 10%), faktor-faktor genetik boleh mempunyai bahagian penting dalam bagaimana terdedah seseorang mungkin untuk membangunkan jerawat. Benar-benar tahu sama ada atau tidak, pemakanan adalah faktor yang dominan dalam menyebabkan jerawat, kita perlu menunjukkan bahawa jerawat hilang dalam budaya yang mempunyai diet yang ketara adalah berbeza-beza dari apa yang rakyat Amerika makan.

Anda doktor akan kebanyakannya mungkin parrot dogma memerintah yang jerawat dan minyak yang berlebihan dalam dan pada kulit anda tidak berkaitan dengan apa yang anda makan. Apabila anda mendengar ini, meminta untuk melihat bukti. Anda akan menyaksikan lelaki ini Sains yang jatuh ke dalam speechlessness dengan apa-apa yang lebih daripada platitudes kosong. Data yang tidak tepat ini kembali kepada sebuah artikel lone yang ditulis oleh Dr. James Fulton dalam jurnal Persatuan Perubatan Amerika pada tahun 1969. Di samping itu, kesimpulan daripada kajian ini telah memang dikritik dan berkesan skewered lebih dari dua puluh lima tahun. Kerana maklumat yang salah ini, berjuta-juta banyak menderita.

Tiga puluh remaja telah dikaji oleh Dr. Fulton (16 lelaki dan 14 perempuan) yang telah pesakit-pesakit di klinik untuk jerawat. Juga dikaji adalah tiga puluh lima penghuni penjara lelaki dewasa yang muda dengan syarat-syarat jerawat sederhana hingga lembut. Kajian ini dibiayai oleh Persatuan pengilang coklat Amerika. Mereka disediakan peserta dengan dua jenis gula-gula Bar – satu coklat yang terkandung dan lain-lain tidak. Kandungan kedua-dua Bar telah terutamanya gula dan lemak dan telah betul-betul sepadan kalori (592 dan 557 satu bar gula-gula). Para peserta diminta untuk mengambil satu bar atau lain-lain setiap hari selama empat minggu. Tiada aspek lain dalam diet mereka telah ditukar untuk tempoh percubaan. Dr. Fulton dan rakan-rakan mengambil bancian daripada jerawat. Empat puluh-enam peserta 65 menunjukkan tiada perubahan dalam kiraan jerawat. Sepuluh telah dipertingkatkan dan Sembilan adalah lebih teruk. Ia harus diperhatikan bahawa jumlah sebum (minyak kulit) dilantik oleh 60 peratus apabila salah satu Bar gula-gula tinggi lemak manis yang dimakan tidak kira sama ada atau tidak ia mengandungi coklat. Ia adalah memeranjatkan bahawa hasil daripada satu ini, sangat cacat dan sama sekali tidak relevan (ia hanya diperiksa kesan coklat) kajian merupakan asas yang mana ia didakwa bahawa jerawat tidak disebabkan oleh diet!

Kami wabak jerawat berlaku semata-mata di mana lemak mengandungi makanan yang dimakan

Jerawat membentuk apabila folikel sebaceous atau liang-liang kulit akan disekat dengan mati kulit sel-sel yang diikuti oleh pengumpulan lemak minyak dan bahan waxy (sebum) dalam liang-liang yang tersumbat. Liang tempias kemudian dijangkiti dengan bakteria yang menyebabkan jerawat radang yang kita tahu sebagai jerawat. Bakteria menjamu selera sebum itu. Semasa rawatan Ortodoks adalah bertujuan unclogging liang-liang kulit, melepaskan pocket of sebum, memusnahkan bakteria dan mengurangkan keradangan oleh ubat-ubatan yang banyak dijual dengan preskripsi dan menukarkan. Seperti juga dengan kebanyakan penyakit dalam budaya Barat, terdapat rawatan semulajadi yang lebih berkesan dan penawar untuk jerawat yang diet. Diet adalah punca dan diet adalah rawatan semula jadi dan mengubati jerawat.

Pelbagai kajian – jerawat dan pemakanan tradisional

Banyak kajian telah dilakukan pada orang-orang yang Makan Diet tradisional asli mereka. Kebanyakan semua diet ini adalah rendah dalam lemak dan Pusat sekitar pengambilan buah-buahan, sayur-sayuran dan kanji. Ia telah serata dunia menunjukkan bahawa budaya mengalami jerawat yang sedikit atau tiada. Apabila orang-orang yang sama menggerakkan ke lokasi yang menggunakan menu Barat yang tipikal, jerawat akan mekar dengan penuh kemarahan. Ini adalah benar bagi penyakit lain seperti kanser payudara, kencing manis, prostat, penyakit jantung dan obesiti. Sesetengah budaya yang benar-benar dikaji termasuk yang sakit Timur Paraguay mempunyai diet yang menyediakan 70% kalori daripada ubi kayu (sayuran akar) dan di Kitavan penduduk Pulau dari Papua New Guinea yang mengambil diet karbohidrat makanan tumbuhan yang menyediakan 70% kalori. Bukan satu kes jerawat boleh didapati dalam dua budaya ini wujud kebanyakannya pada loji bertapis makanan yang rendah lemak.

Kami melihat keputusan yang sama apabila belajar puak-puak Afrika yang tinggal makanan berasaskan tumbuh-tumbuhan. Mereka kebanyakannya bebas daripada jerawat. Remaja di Bantu Afrika Selatan mempunyai satu kejadian 16% jerawat berbanding orang-orang putih di Afrika yang mempunyai satu insiden jerawat 45%. Ia telah diperhatikan bahawa orang-orang Zulu telah membangunkan jerawat hanya selepas mereka berhijrah dari Kampung puak mereka ke bandar-bandar yang lebih besar dan mengamalkan diet yang Barat. Orang-orang yang di Kenya dan Zambia mempunyai jerawat kurang daripada ke Afrika yang tinggal di Amerika Syarikat. Orang dari Malaysia yang mengambil diet yang berasaskan beras telah menunjukkan untuk mempunyai sedikit atau tiada masalah jerawat. Diet yang berasaskan beras juga akaun bagi hakikat bahawa orang-orang yang tinggal di luar bandar Jepun mempunyai sedikit masalah dengan kulit mereka. Perlu juga dinyatakan bahawa orang-orang yang berketurunan Eropah yang hidup pada Diet yang rendah lemak di Crete dan Selatan Itali mempunyai jerawat jauh kurang daripada orang-orang di Eropah Barat yang mengambil diet yang tinggi lemak. Yemenite Yahudi yang memakan diet rendah lemak sihat melaporkan lebih kurang jerawat yang dilakukan orang-orang Yahudi Eropah. Jadi gambar tidak dapat apa-apa yang lebih jelas. Menukar diet Barat yang berasaskan tenusu dan daging untuk yang rendah lemak, diet berasaskan tumbuh-tumbuhan akan vanquish masalah jerawat anda. Tanpa ragu-ragu, terdapat aspek-aspek pemakanan Barat yang kaya yang menyebabkan kulit semakin merosot dan menjadi hodoh. Ini adalah perkara biasa dan ianya tidak semulajadi. Ia adalah penyakit.

Bagaimana Diet yang menyebabkan jerawat

1) Jumlah lemak dan minyak (sebum) pada kulit meningkat sebagai jumlah lemak dalam diet kenaikan. Dengan mengubah diet termasuk berhampiran Singkiran lemak atau sebaliknya, kemasukan lemak sebagai sumber berhampiran jumlah makanan, ia menunjukkan bahawa jumlah perkumuhan sebum akan banyak berubah. Ia harus diperhatikan bahawa ia mengambil masa sedikit lemak untuk menyumbat liang-liang, memakan bakteria dan menyebabkan jerawat dalam orang-orang yang terdedah. Bakteria ini menjengkelkan dilakukan serta minyak sayur-sayuran seperti yang mereka lakukan pada lemak haiwan.

2) Diet Barat kita kaya menyebabkan dongakan hormon seks yang menggalakkan akil-baligh awal. Awal pubescence wanita telah ditunjukkan berkaitan dengan bermulanya jerawat yang teruk. Hormon lelaki berlebihan dalam wanita dan lelaki difahami untuk membawa jerawat dan perkumuhan sebum yang tinggi.

3) Kelenjar minyak yang (menghasilkan minyak) terjejas oleh hormon pertumbuhan yang membolehkan mereka untuk lebih mudah dipasang. IGF-1 (Insulin-seperti hormon pertumbuhan-1) telah terbukti menjadi bertingkat dengan memakan daging dan makanan berasaskan tenusu. Kajian menunjukkan bahawa peningkatan dalam jerawat adalah berkaitan dengan peningkatan IGF-1.

Item-item lain yang mungkin mempunyai peranan yang kecil ialah:

4) Kekurangan nutrien sintesis tumbuhan dan anti-oksidan yang lain menyebabkan kemerosotan kesihatan yang seterusnya menggalakkan jerawat.

5) Diet tinggi lemak menyebabkan peredaran darah yang buruk pada kulit yang membuat seseorang lebih terdedah kepada jerawat.

6) Tangan dan jari-jari yang bersentuhan dengan makanan berminyak seperti kentang goreng Perancis boleh menyebabkan jerawat apabila dipindahkan dengan sentuhan kepada kulit. Ini clogs liang dan memberi khasiat bakteria.

Penyembuhan semulajadi dan Pencegahan jerawat

Kita semua tahu bahawa remaja berikutan kenaikan hormon dan jerawat yang berkaitan tetapi untuk berfikir bahawa baligh adalah punca jerawat seperti mengatakan usia adalah punca penyakit jantung. Lebih banyak penyakit jantung ini memanifestasikan dalam usia kerana seumur hidup miskin diet. Penyakit jantung tidak berlaku di kawasan-kawasan di mana penduduk yang makan makanan yang sihat seperti luar bandar Asia dan Afrika. Penyakit jantung juga akan sembuh apabila mereka menderita suis untuk diet yang sihat. Yang sama adalah benar untuk jerawat.

Kengerian jerawat boleh menjadi alat yang terbaik satu pernah dapat menggalakkan diet yang sihat untuk remaja. Selepas beralih kepada diet rendah lemak, berasaskan tumbuh-tumbuhan anda dan remaja anda boleh menjangka untuk melihat dengan jelas mengurangkan minyak pada kulit dan rambut anda di kira-kira empat hingga tujuh hari. Jerawat akan mula pergi dalam masa yang singkat yang berikutan. Ia mungkin mengambil masa selama 30 hari untuk penambahbaikan untuk mula menunjukkan. Disiplin yang mutlak dengan apa yang salah satu makan amat penting. Kesilapan walaupun kecil boleh membawa mekar jerawat dalam masa beberapa hari. Satu petang di tempat pizza tempatan akan menyebabkan tanaman pustul ringkasnya perintah. Anda mesti mematuhi diet yang terdiri daripada sayur-sayuran, buah-buahan dan kanji. Elakkan dengan cara semua lemak tambahan seperti minyak sayuran, kacang soya, bersarapan pagi, avocados, benih, kacang dan lemak berfaedah yang kononnya. Basuh semua minyak dari jari-jari dan tangan anda dengan teliti sebelum anda menyentuh mana-mana bahagian muka anda. Gunakan buff pad untuk membantu membuka liang-liang anda. Benar-benar membersihkan kulit anda. Jika kulit anda tidak menunjukkan peningkatan, kemudian anda akan berkemungkinan besar tidak menjadi cukup ketat dalam diet anda. Kita harus ingat bahawa ramai berjuta-juta orang yang tinggal di luar bandar Asia dan Afrika, Paraguay dan Papua New Guinea makan diet yang rendah lemak, berasaskan tumbuh-tumbuhan dan mereka bebas jerawat seluruh kehidupan mereka. Terdapat tiada sebab mengapa anda tidak boleh bebas jerawat jika anda mengamalkan diet yang sama.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *