Ubat jerawat fibrosis yang berkesan

Ubat jerawat fibrosis yang berkesan

Ini biasanya adalah paling menyakitkan jenis jerawat yang kita dapat. Seperti mana-mana bentuk tompok-tompok atau jangkitan kulit, jerawat fibrosis akan sering kelihatan di muka anda di belakang anda. Terdapat banyak remedi rumah fibrosis jerawat terbukti dan berkesan yang boleh menenangkan jangkitan dan menyembuhkan walaupun ia untuk kebaikan. Selain itu, rawatan semula jadi adalah lebih baik untuk kesihatan anda secara keseluruhan kerana ia memiliki pelbagai manfaat ke atas prosedur-prosedur invasif yang lebih banyak.

Jus Lemon serta-merta boleh mengurangkan parut yang gelap untuk harta berasid, menjadikan ia sebuah bleacher yang semulajadi. Anda boleh menggunakannya semata-mata oleh dabbing ke atas kawasan yang terjejas, atau anda boleh mencampurkannya dengan madu, itulah pelembap berlaku secara semulajadi. Kerana asid sitrik yang terdapat di dalamnya, ia juga exfoliates kulit yang merupakan satu proses yang penting dalam merawat jerawat. Hanya hati-hati bila menggunakan jus lemon, terutamanya apabila anda mempunyai kulit yang sensitif.

Putih telur ini juga dikenali sebagai rawatan jerawat yang berkesan. Hanya memohon sedikit putih telur ke kawasan yang dijangkiti kira-kira 5-10 minit. Anda juga boleh menambah sedikit jus limau nipis untuk memudahkan kawasan yang dijangkiti serta menambah bau yang menyenangkan.

Makan banyak buah-buahan segar dan sayur-sayuran. Sekurang-kurangnya 5 hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran perlu dimasukkan ke dalam diet anda. Semua remedi rumah jerawat harus termasuk diet yang sihat.

Salah satu remedi rumah jerawat yang terkenal ialah soda penaik. Ini mengelakkan minyak daripada menyekat liang-liang kulit. Untuk menggunakan ini, anda perlu mencampurkannya dengan air sehingga ia kelihatan seperti gel. Memohon ke dalam kawasan di mana jerawat ini terletak kemudian membenarkan ia kekal sehingga 10-15 minit. Ia juga menjadikan yang hebat dan murah facial exfoliator, yang berkesan scrubs jauhnya membina kotoran dan suram. Meninggalkan kulit rasa licin Sutera.

Tambahkan 1 atau 2mls salah satu daripada yang berikut: penyihir hazel, pokok teh dan Jintan hitam manis minyak pati, menambah minyak pati Geranium wanita dan minyak pati rosewood untuk lelaki. Campurkan dengan 300mls air. Goncang sebelum digunakan, seperti minyak akan terapung di atas air semasa penyimpanan. Dab kawasan-kawasan yang terjejas dengan kapas bulu dua atau tiga kali sehari. Minyak akan membersihkan dan memudahkan memberi antibiotik seperti perlindungan kepada kulit.

Hakikatnya adalah bahawa jika anda benar-benar ingin mempunyai kulit bebas jerawat jelas anda perlu makan diet yang lebih asli daripada apa-apa lagi. Mengelakkan makanan yang diproses, makanan Berbungkus, pemanis tiruan, garam dan tenusu adalah benar-benar sukar. Saya mengambil masa tahun (Ya, tahun) untuk digunakan untuk diet ini dan sedar bahawa saya tidak boleh makan apa yang orang lain makan kerana kulit saya akan bertindak balas kepadanya.

Gunakan topeng asas serbuk seperti fuller di bumi atau serbuk kaolin. Penggunaan suling atau air untuk membuat pes. 1 Campuran heaped sudu teh serbuk asas untuk 3 titis minyak pati. Menambah kira-kira 2 camca besar air, untuk membuat pes cecair lagi seimbang. Minyak pati untuk menambah dalam topeng sama ada secara berasingan atau cuba jumlah yang lebih kecil bersama-sama; Cypress minyak jatuh 1 lemon minyak 2 titis, Bijaksana minyak jatuh 1.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *