Ubat herba untuk Insomnia, rawatan Insomia

Ubat herba untuk Insomnia, rawatan Insomia

Kepentingan tidur berterusan adalah mudah di bawah-undian. Orang-orang yang telah benar insomnia sering bangun sangat letih atau mereka tidak lama lagi akan enveloped dalam perasaan penuh keletihan selepas sejam wakefulness. Insomniacs akan mendapatkan tidur siang hari apabila kebanyakan orang berada sepenuhnya memperlahankan aktiviti-aktiviti yang biasa mereka lakukan.

Tidur merupakan sebahagian penting daripada kehidupan kita yang sangat penting untuk kesihatan dan kesejahteraan. Namun, terdapat berjuta-juta orang di seluruh dunia yang tidak mendapat tidur yang mencukupi. Menurut laporan tempahan kira-kira satu perempat daripada penduduk dewasa di Amerika adalah dinafikan tidur yang mencukupi. Di sini dalam artikel ini kita akan membincangkan akibat kekurangan tidur dan bagaimana herba semulajadi yang boleh membantu mengatasi masalah ini dari segi perubatan dikenali sebagai insomnia.

Rauwolfia mempunyai sifat sedative semulajadi. Pada masa yang sama ia adalah merangsang. Jadi ia boleh digunakan oleh kanak-kanak dan orang dewasa sama untuk merawat masalah mereka tidur tidak lena. Ia adalah lebih berkesan jika akar serbuk yang diambil bersama-sama dengan beberapa bahan lain yang wangi seperti buah pelaga atau vanilla.

Ini paling biasa didapati dalam bentuk teh chamomile, yang digunakan untuk melegakan dan berehat. Ubat insomnia herba semulajadi ini mempunyai kesan sedative ringan dan sebenarnya digunakan dalam rawatan banyak keadaan. Kesan hanya berlangsung selama masa yang singkat, yang membuat rawatan ini sesuai untuk tertidur. Satu kelemahan yang kecil adalah bahawa peratusan yang kecil daripada orang menunjukkan gejala-gejala Alergi kepada herba ini.

Kelemahan di sini juga dihuraikan. Ketagihan pagi sakit kepala, keletihan siang hari, perubahan personaliti, kemerosotan ingatan, tumpuan terjejas, pertimbangan yang lemah, gangguan perasaan, dan dalam kes-kes extream denyutan jantung tidak teratur, dan tekanan darah tinggi. Senarai menyala dan. Pilihan yang lebih selamat untuk penawar insomnia boleh juga berbohong ke arah ubat herba. Digunakan untuk mengubati insomnia dan banyak lain-lain penyakit bagi beribu-ribu tahun, ubat-ubatan semulajadi ini akan menjadi lebih dan lebih popular dengan profesional penjagaan kesihatan aliran utama.

Pilihan rawatan Insomia yang semulajadi wujud. Walau bagaimanapun, ramai doktor akan sangat enggan menyebut mereka kepada pesakit mereka. Mengapa? Kerana mereka membuat wang yang menjual ubat-ubatan preskripsi yang mereka telah dijual selama bertahun-tahun. Walaupun Formula baru, yang boleh membentuk tabiat dan menyebabkan sisi lain serius kesan masih ditetapkan berkuatkuasa, kerana syarikat-syarikat ubat membayar bil-bil doktor.

Di samping itu, tambahan rawatan adalah merekabentuk mengikut pembentangan gejala-gejala yang berdasarkan prinsip-prinsip Ayurved. Saraswatarishta, Brahmi-Vati, Ashwagandharishta, Dashmoolarishta, Nidrodaya-Ras, Shankhodar-Ras, Karpooreshwar-Ras, Ahifenasav dan ubat-ubatan lain yang digunakan secara jangka pendek. Urutan ringan seluruh badan disyorkan menggunakan minyak berubat seperti minyak Mahanarayan, minyak Mahamash dan minyak Chandan – Bala-Laxadi. Sesetengah pesakit mendapat manfaat daripada kursus enemas berubat menggunakan minyak, susu dan minyak sapi yang digabungkan dengan ubat-ubatan seperti Dashmool (sepuluh akar).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *