Ubat anti-kerisauan mengaktifkan masalah kesihatan yang serius

Ubat anti-kerisauan mengaktifkan masalah kesihatan yang serius

Walaupun ramai orang beralih kepada ubat-ubat anti-kerisauan untuk mendapatkan bantuan daripada serangan panik, ubat-ubatan tersebut adalah rawatan daripada gejala-gejala tidak keadaan kesihatan seperti itu. Ini bermakna bahawa anda akan berasa lebih baik tetapi anda tidak akan awet dan selamat dari episod kebimbangan lain pada masa akan datang. Doktor mengesyorkan ubat tetapi hanya untuk jangka pendek dan sebagai sokongan untuk beberapa bentuk terapi bertujuan untuk menghapuskan punca sebenar kebimbangan. Terdapat masalah kesihatan serius yang berkaitan dengan ubat anti-kerisauan kerana banyak kesan sampingan dan risiko mendapat satu ketagihan fizikal. Perubahan gaya hidup dan terapi perlu menjadi alternatif yang lebih berharga untuk ubat-ubatan apabila ia datang untuk merawat keresahan.
Ubat anti-kerisauan yang tradisional termasuk ubat-ubatan seperti bezodiazepines yang biasanya ditetapkan untuk rawatan semua gangguan kebimbangan. Ubat-ubatan baru yang lain dalam kategori ini termasuklah beta-blockers dan antidepresan. Walaupun mereka adalah baru dan kurang merbahaya bagi badan, ubat anti-kerisauan itu masih gagal untuk menyelesaikan punca sebenar kebimbangan, kerana mereka sementara memperbaiki keadaan. Pakar-pakar seluruh dunia berkongsi pendapat yang sama bahawa ubat anti-kerisauan sepatutnya ditadbir bagi tempoh yang singkat masa, sebagai sokongan untuk proses rawatan lebih kompleks. Oleh itu, maklumat yang betul daripada pesakit mengenai kesihatan pilihan yang ada adalah sangat penting dalam peringkat pertama rawatan.
Nama lain bagi ubat anti-kerisauan adalah tranquilizers kerana kesan yang mereka mempunyai pada tahap sistem saraf pusat. Mereka berehat otot, menenangkan saraf dan membenarkan seseorang untuk meneruskan aktiviti biasa biasanya atau mendapat rehat malam yang baik yang. Tindak balas kepada ubat-ubatan adalah sangat cepat: hasil akan kelihatan dalam tidak lebih daripada satu jam, plus, kecekapan semasa serangan panik adalah kelas pertama. Walau bagaimanapun, terdapat kelemahan besar dalam apa-apa ubat anti-kerisauan: kesan-kesan sampingan. Pertama- tamanya, ketagihan fizikal merupakan masalah utama. Walaupun jika anda ingin menghentikan rawatan, anda akan mendapati ia sukar kerana keinginan untuk bahan-bahan.
Kemudian, mengantuk atau kekurangan penyelarasan mewakili menjejaskan sampingan lain yang berkaitan dengan penggunaan ubat anti-kerisauan, khususnya. Ini bermakna bahawa anda tidak boleh memandu atau menjalankan dengan beberapa aktiviti yang biasa: Sesetengah ubat-ubatan juga menyebabkan perasaan anti mabuk. Masalah hasil daripada metabolisme perlahan-ubat anti-kerisauan yang sebenarnya mengumpul dalam sistem, menyebabkan oversedation. Apa anda akan benar-benar berasa seperti mabuk; oleh itu, berhati-hati dan pentadbiran jangka pendek berikutan pesanan doktor membuat seseorang boleh mendapatkan nasihat terbaik.
Hampir setiap hari, penulis artikel ini mengambil sedikit masa untuk menulis artikel. Kini, Terdapat banyak artikel yang telah ditulis dalam topik yang berlainan. Jika anda berminat untuk mengetahui lebih banyak artikel-artikel lain, sila layari laman web tempahan di Mesin Layan-Diri yang digunakan di mana anda boleh mendapatkan Mesin Layan-Diri membimbing tiada.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *