Tumpuan kepada pasukan kesihatan dan kesejahteraan di tahun baru

Tumpuan kepada pasukan kesihatan dan kesejahteraan di tahun baru

Dengan tahun baru datang resolusi untuk menjadi lebih mental dan emosi. Mengetahui bahawa kebanyakan pekerja mereka mempunyai matlamat ini diingat bagi tahun 2011, Syarikat melakukan sebahagian mereka memajukan pasukan kesihatan dan kesejahteraan. Ada yang memilih untuk melakukannya dalam tempoh empat dinding mereka, sementara yang lain merasakan bahawa sekarang adalah masa yang tepat untuk mendapatkan Kumpulan luar bandar untuk melibatkan diri dalam pasukan beberapa bangunan. Percutian Kesihatan korporat adalah cara yang ideal untuk memulakan tahun baru di kaki kanan.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, semakin banyak kajian mendedahkan bahawa pasukan kesihatan dan kesejahteraan adalah kunci kepada kejayaan mana-mana Kumpulan-kerja korporat. Apabila pekerja berasa lebih baik, mereka melakukan lebih baik, kedua-duanya di rumah dan di pejabat. Mereka akan lebih terlibat, produktif dan bersedia untuk pergi lebih jauh. Setiap daripada kita tahu dari pengalaman peribadi kami sendiri berapa banyak lebih kami dapat dilaksanakan apabila kita merasakan fizikal dan mental yang sihat. Mencari masa untuk sampai ke titik ini adalah apa yang akan membentangkan satu isu dan itulah di mana peristiwa-peristiwa pengalaman Syarikat masukkan.

Salah satu daripada syarikat-syarikat ini, yang berpangkalan di Toronto, Kanada, dipanggil Kumpulan Xpeerience. Dengan menawarkan pakej pasukan kesihatan dan wellness retreat, ia menyediakan set Korporat dari sudut yang berbeza. Fokus adalah mempertingkatkan produktiviti melalui tumpuan pada pengurangan pemakanan dan tekanan. Melalui pasukan bangunan latihan dan aktiviti, pekerja menjadi lebih santai sambil memperbaiki perhubungan mereka antara satu sama lain di luar persekitaran kerja, sama ada di kemudahan Kumpulan atau lokasi cawangan yang lain.

Kadang-kadang, semakin tiada di Pejabat membuat dunia perbezaan. Dengan melibatkan diri dalam pasukan kesihatan dan kesejahteraan aktiviti luar tapak, pekerja membuang diri mereka dari rutin harian menyemak e-mel, bercakap di telefon dan menghadiri mesyuarat. Mereka menumpukan kepada diri mereka sendiri dan melibatkan diri dalam bangunan pasukan yang positif, dan bukannya memikirkan tentang orang lain dan partaking dalam aktiviti-aktiviti seperti sesi dadakan aduan yang boleh memudaratkan kepada pasukan.

Amanah dan membina hubungan adalah antara aktiviti-aktiviti untuk team building termasuk dalam percutian ini. Peserta juga terlibat dalam yoga, shiatsu, tai chi, refleksologi, naturopathy, meditasi dan berehat. Selain daripada sesi setiap ini, mereka mengambil bahagian dalam seminar topik supaya mereka boleh mempelajari lebih lanjut tentang teknik-teknik dan teruskan amalan-amalan yang apabila ia tiba rumah. Harapan adalah bahawa mereka akan menggunakan tingkah laku yang dipelajari apabila mereka merasakan tekanan bangunan.

Juga pasukan kesihatan dan kesejahteraan pakej yang terdapat dalam seminar pemakanan. Peserta mempelajari bagaimana untuk memasak dan makan yang sihat dan mereka yang terlibat dalam beberapa makanan yang sihat semasa Kumpulan Sarapan Pagi, Makan tengahari dan makan malam sesi. Kumpulan boleh memilih dari sama ada satu atau dua hari pakej, dengan menu yang disertakan pada hari kedua.

Matlamat pasukan kesihatan dan kesejahteraan percutian adalah untuk meningkatkan kesejahteraan mental dan fizikal. Melalui aktiviti-aktiviti team building, seminar dan sesi mengenai pelbagai teknik relaksasi, dan seminar-seminar pemakanan, peserta meningkatkan kehidupan mereka sendiri dan bon dengan rakan sekerja mereka. Mereka akan kembali ke pejabat dengan kurang tekanan dan komunikasi yang lebih baik, bersedia untuk menangani 2011.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *