Tugas-tugas dan latihan seorang Pembantu Perubatan

Tugas-tugas dan latihan seorang Pembantu Perubatan

Seorang Pembantu Perubatan berfungsi sebagai sokongan Perkeranian untuk amalan persendirian, klinik atau hospital. Bilik-bilik ini mempunyai latihan dual kesetiausahaan kemahiran, tetapi juga pengenalan kepada ubat-ubatan untuk membantu mereka memahami kerja-kerja orang-orang yang mereka memberi sokongan.

Tanggungjawab
Pembantu Perubatan adalah sering di barisan hadapan apabila ia datang untuk berinteraksi dengan pesakit. Ini akan membuat janji, tetapi juga panggilan untuk memastikan pesakit benar-benar muncul. Mereka juga mungkin orang-orang yang meluluskan diagnosis mudah, dan mereka akan mengekalkan dan memfailkan rekod perubatan. Mereka juga akan mengendalikan bil perubatan, kedua-dua skim insurans standard kerajaan seperti Medicare, dan biasanya lebih byzantine birokrasi perlindungan peribadi. Dalam memacu kejayaan pertumbuhan kerjaya, mereka boleh menjadi pentadbir untuk mega-hospital, dan menambah urusan ramai pembantu perubatan lain untuk tugas-tugas mereka, tetapi biasanya mereka akan menjadi sebahagian daripada satu pasukan kecil.

Latihan
Untuk pergi dengan tugas mereka, Tempahan Pembantu Pejabat perubatan akan mengikuti satu program di sebuah Kolej untuk mengajar mereka kemahiran yang mereka perlukan. Sesetengah akan peralihan daripada latar belakang kesetiausahaan semata-mata, tetapi kursus penjagaan kesihatan norma. Mereka akan berikan hentakan yang asas dalam sistem badan dan Anatomi, prosedur perubatan, keperluan, kecacatan penginapan penyembuhan dan sebagainya. Secara amnya mereka gabungan kursus Perkeranian dan penjagaan kesihatan akan mengambil masa kurang daripada setahun, menjadikannya kerjaya kedua yang popular bagi orang-orang yang memerlukan untuk melatih semula cepat.

Pergi lagi
Jawatan Pembantu Perubatan akan benar-benar di hujung sebahagian kecil apabila ia datang untuk menyokong peranan dalam bidang penjagaan kesihatan, tetapi latihan awal ini juga yang sangat baik terjun dari titik untuk kerjaya lain. Ia akan memberi anda yang baik yang memahami bagaimana perubatan sistem beroperasi dan percuma untuk semua dari pembelajaran untuk mengendalikan x-ray dan Mesin pengimbas lain perubatan, untuk kerja dengan syarikat insurans. Ini akan mengambil latihan tambahan semula, jadi contohnya jika pembelajaran untuk mengendalikan sebuah mesin imbasan CAT rayuan kepada anda, lihat untuk kursus pengaturcaraan di satu sekolah, malah ia anda sering boleh perdagangan pengalaman bagi kredit ke arah Ijazah anda. Atau, jika anda mahu perubahan daripada kadar anda juga akan layak untuk bekerja dalam persekitaran yang sama, katakan dalam suatu amalan pergigian atau sebuah pejabat Veterinar.

Orang-orang yang sesuai untuk kerja selesa bekerja dengan orang ramai, termasuk dengan orang-orang yang sakit atau dalam kesusahan, dan mahu kestabilan pekerjaan. Penjagaan kesihatan adalah bidang dengan jika berterusan, meningkatkan permintaan dan doktor jarang keluar dari perniagaan. Ia juga cenderung untuk menjadi kerjaya baki kehidupan kerja yang baik, kerana akan ada beberapa keadaan di mana anda akan dijangka untuk bekerja lebih daripada jam sepenuh masa, dan sesetengah majikan memerlukan bantuan separuh masa sahaja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *