Trend dalam industri penjagaan kesihatan

Trend dalam industri penjagaan kesihatan

Industri penjagaan kesihatan boleh menunjukkan pertumbuhan yang menaik di negara-negara di seluruh dunia tetapi beberapa kawasan yang masih tidak diurus itu akan meningkatkan penyediaan penjagaan kesihatan kepada rakyat jelata. Hampir 1/5 daripada penjualan di seluruh dunia penjagaan kesihatan terdiri oleh negara-negara seperti Rusia, Perancis, India, Indonesia, China dan Turki.

Ia adalah dalam tahun 1990-an bahawa kos penjagaan kesihatan mula meningkat. Mark 42 juta yang dicapai oleh Amerika yang tidak mempunyai apa-apa perlindungan insurans kesihatan atau penjagaan kesihatan. Pada tahun-tahun akan datang, ia adalah yang meramalkan bahawa tekanan yang besar akan dikenakan ke atas sektor penjagaan kesihatan Amerika Syarikat akibat daripada peningkatan bilangan orang tua yang sakit. Dalam masa terdekat, bilangan program-program kesihatan dan perlindungan insurans juga akan menyaksikan peningkatan beberapa. Maklum dalam pelan perubatan pada tahun 2006 adalah 42.5 juta dan ini mungkin meningkat kepada 70.2 juta menjelang tahun 2025.

Berdasarkan kajian Kesihatan mendapati bahawa kira-kira 23% rakyat Amerika yang cuba untuk mengelakkan diri mereka daripada penyakit gaya hidup dengan memakan makanan yang berkualiti baik. Dengan meningkatnya populariti pergerakan makanan lestari, pengguna di seluruh dunia yang digalakkan untuk makan sihat untuk mencegah penyakit. Walau bagaimanapun, kajian menunjukkan bahawa perbelanjaan diabaikan dilakukan pada langkah-langkah pencegahan berbanding wang yang dibelanjakan ke atas rawatan penyakit kronik.

Terdapat beberapa entiti berasingan yang menyediakan perkhidmatan penjagaan kesihatan di Amerika Syarikat. Ini sebahagian besarnya adalah dimiliki oleh pihak swasta. Perbahasan lebih baik-pulih dalam industri penjagaan kesihatan oleh kerajaan Obama telah mencetuskan perdebatan. Pembaharuan pada dasarnya bimbang untuk hak untuk penjagaan kesihatan untuk semua, kos, kecekapan, akses dan kualiti perkhidmatan kesihatan. Oleh kerana terdapat perdebatan ke atas industri prisihatin AS tidak menyampaikan nilai untuk wang yang dibelanjakan, pihak kerajaan sedang mencuba untuk membawa perubahan yang ketara. Obama percaya bahawa sistem tunggal pembayar yang akan menjadi cara terbaik untuk membuat sistem insurans kesihatan yang bekerja dengan cekap. Ada keraguan bahawa kerajaan sedang berusaha keras untuk melaksanakan pembaharuan dalam penjagaan kesihatan bagi peruntukan penjagaan kesihatan yang lebih baik di Amerika Syarikat tetapi sama ada atau tidak ianya berjaya akan menjadi sesuatu yang berhati.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *