Transformasi fizikal dan rohani dengan Muay Thai Kickboxing

Transformasi fizikal dan rohani dengan Muay Thai Kickboxing

Thailand utama seni mempertahankan diri, Muay Thai kickboxing dikenali untuk unsur-unsur rohani dan tatatertib. Oleh kerana itu, cara terbaik untuk mengubah personaliti anda untuk lebih baik adalah untuk menjadi pengikut bentuk seni mempertahankan diri Thailand purba ini.

Anda lihat, untuk belajar Muay Thai adalah untuk pergi ke kedalaman udara badan sukar menguasai kemahiran tempur sebenar. Ini mengambil banyak disiplin mental dan fizikal kerana menguasai teknik-teknik yang sangat berat dan mencabar fizikal dan oleh yang demikian, tidak semua orang boleh dapat untuk pergi bersama. Jadi jika anda sedang mempertimbangkan mengambil sukan itu, anda perlu tanya diri anda sama ada anda akan mampu untuk mengambil tekanan dan kesusahan.

Terdapat banyak aspek latihan dan di sini adalah beberapa yang anda mesti mempertimbangkan. Pertama, sukan ini begitu teguh dan menuntut bahawa anda mesti fizikal yang sangat sihat sebelum anda boleh melangkah ke dalam cincin. Jadi untuk membangunkan kecergasan dan stamina anda, banyak jurulatih yang menuntut bahawa pelajar perlu jalankan hampir setiap hari 8 hingga 10 km di terrains lasak.

Kemudian terdapat stretches badan yang menyeksakan untuk lemah-gemalai anda sehingga sebelum latihan bermula. Ini adalah untuk membuat badan anda sangat menerima latihan dan latihan sebenar pergerakan lain.

Mengamalkan sesi biasanya bermula dengan tinju bayang-bayang. Kepada uninitiated, tinju bayang kelihatan sangat mudah untuk melaksanakan, kanak-saya kanak anda tidak, aktiviti ini juga sangat fizikal sangat mencabar dan anda akan titisan dengan peluh dan puffing paru-paru anda keluar dalam masa yang singkat. Tinju bayang-bayang ini bertujuan untuk membantu anda untuk mematuhi dan menyempurnakan teknik-teknik anda mensasarkan bilangannya dari pukulan, siku, lutut, dan sepakan.

Selepas bayang-bayang Tinju latihan, anda kini perlu berurusan dengan punching beg besar dan berat. Ini akan membantu anda banyak membangunkan badan udara, otot memori anda mogok dan membangunkan kuat kuasa.

Seterusnya dalam barisan akan mengamalkan dengan tuala wanita menarik di mana anda menekan pad yang bergerak dengan mogok dan sepakan yang anda boleh menyampaikan dengan cara Tempahan menghancurkan apa-apa. Tuala wanita adalah sama ada yang dianjurkan oleh jurulatih atau rakan-rakan pelajar dan sebab itulah mereka bergerak sasaran. Sama seperti konvensional tinju, Muay Thai juga merangkumi tali yang ponteng sebagai salah satu rutin yang membina kelajuan footwork, penyelarasan, irama dan stamina.

Sudah tentu, latihan berat badan adalah sebahagian daripada program untuk membangunkan anda kekuatan, kuasa dan toughen up badan anda supaya anda lebih baik dalam mengambil pukulan lawan anda untuk badan anda.

Sekarang, jika anda adalah berlebihan berat badan, anda akan sangat gembira untuk ambil perhatian bahawa semua ini menuntut fizikal aktiviti akan membakar pound dan paun lemak badan anda. Jika anda jenis yang secara semula jadi nipis, anda akan membina otot-otot keras rock pepejal dan orang-orang yang mempersenda kecil anda dibina telah mengambil notis.

Manakala pembelajaran sukan dan berada dalam keadaan tip top, anda akan perlu menjauhkan diri daripada rokok, alkohol, dadah dan ketagihan yang lain yang boleh menjejaskan kemajuan anda.

Jadi jika anda sedang mempertimbangkan mengambil pelajaran Muay Thai Kickboxing, anda mesti bersedia mental untuk menyahut cabaran ini. Satu perkara yang pasti adalah bahawa anda akan menjadi rohani dan fizikal berubah dengan sukar mendisiplinkan tuntutan sukan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *