Topik-topik yang penerbitan untuk pelajar sekolah tinggi

Topik-topik yang penerbitan untuk pelajar sekolah tinggi

Hari ini menjadi editor akhbar sekolah adalah kedudukan yang sangat didambakan perlu. Tetapi datang dengan topik editorial bagi pelajar-pelajar sekolah menengah secara tetap tidak sangat mudah. Editor yang sering hounded oleh soalan: apa yang perlu menulis? Jadi, berikut adalah beberapa idea-idea penerbitan bagi pelajar-pelajar sekolah menengah yang akan prod mereka ke arah yang betul.

Sama ada ianya akhbar sekolah atau hanya tugasan, menulis minda editor boleh membantu pelajar membangunkan kemahiran menulis mereka dan juga membantu mereka membangunkan pandangan. Lebih baik daripada pembelajaran rote, ia membantu mereka berfikir di luar apa yang diberi dalam bahan-bahan kajian mereka, dan membantu mereka membangunkan gaya mereka sendiri berfikir dan menghasilkan pemikiran mereka mengenai perkara itu. Ia juga membangunkan kemahiran penulisan kreatif dan esei penulisan pelajar, dan membantu mereka menganggap kerjaya tersebut di hadapan mereka! Anda juga boleh menyemak beberapa topik menarik penerbitan untuk menulis tentang.

Asas-asas pengarang yang

Terdapat beberapa perkara asas yang perlu diingat semasa pengarang untuk menulis. Pertama sekali, ia bukanlah satu laporan. Seorang pengarang yang menulis tidak dijangka hanya menyatakan fakta-fakta dan mendapatkan ke atas. Pengarang yang merupakan analisis. Ia adalah sebuah kajian yang mendalam tentang sesuatu topik. Seorang pengarang yang menulis juga dijangka datang dengan pendapat berdasarkan fakta dan analisis. Tetapi ia adalah penting bahawa orang yang menulis pengarang yang tidak bias pada pendapat Baginda dan memberikan penghakiman untuk setiap topik. Editor perlu sentiasa satu perkara dalam fikiran. Pengarang yang merupakan analisis, tidak untuk pengesahan.

Topik-topik yang penerbitan untuk pelajar sekolah tinggi

Langkah pertama dalam memberikan editorial topik untuk pelajar sekolah tinggi itu, anda perlu ingat bahawa mereka masih agak muda dan perlu diminta untuk menulis tentang tajuk-tajuk ringkas, bebas kontroversi yang juga akan membantu dalam pelajaran harian. Anda boleh bingkai topik editorial sekitar kurikulum mereka, supaya mereka boleh menulis tentang topik-topik yang berkaitan dengan mereka. Berikut adalah beberapa topik-topik editorial untuk pelajar sekolah tinggi yang akan membantu membangunkan kemahiran menulis mereka.

Isu semasa dan topik-topik yang panas untuk minda editor

Tajuk-tajuk penerbitan yang paling biasa untuk menulis tentang terletak kira-kira peristiwa-peristiwa semasa. Bersama-sama dengan menguji kemahiran menulis dan analisis pelajar, ia juga memastikan pelajar up to date dengan apa yang berlaku di dalam negara. Topik-topik yang penerbitan untuk pelajar sekolah tinggi boleh termasuk semasa politik, undang-undang atau acara-acara sukan. Berikut adalah beberapa contoh topik-topik yang penerbitan untuk hal-ehwal semasa.
1. Kempen Pilihanraya Presiden Barack Obama
2. Iklim perubahan dan kesannya
3. Global kesan Pemanasan bumi
4. Apa yang menyebabkan krisis Sub-Prime (ini kerana banyak lebih tua)
5. Perkahwinan Gay dibenarkan?
6. Sekiranya Gambling akan situ?
7. Hukuman dibenarkan?
8. Kajian semula sistem cukai semasa: Adakah ia adil untuk kita semua?
9. Selesema babi: menyebabkan gejala-gejala dan rawatan
10 Review filem.
11. NBA musim kajian (atau pratonton)
12. Major League musim kajian (atau pratonton)
13. Dadah penagihan dan penyalahgunaan alkohol
14. Bagaimana kitar semula menjejaskan alam sekitar
Minda editor pada masa lalu yang penting peristiwa-peristiwa

Set lain topik editorial bagi pelajar-pelajar sekolah menengah mungkin ada kaitan dengan peristiwa-peristiwa sejarah. Pertama, ia membantu mereka mendapatkan wawasan sendiri apa America seperti sebelum ini dan bukannya memberitahu mereka tentang hal itu. Kedua, ia meningkatkan pengetahuan mereka tentang sejarah. Berikut adalah beberapa topik editorial sejarah yang menarik untuk pelajar-pelajar sekolah menengah.
1. Amerika yang digambarkan oleh pengasas: Adakah kita hidup sehingga kepadanya?
2 Parti Teh Boston.
3. Sejarah orang kulit hitam di Amerika
4. Refleksi perang saudara Amerika
5. Amerika dan kemelesetan tahun 1929
6. Pearl Harbor dan Amerika sumbangan kepada Perang Dunia II
Minda editor pada pemikiran memprovokasi isu-isu

Terdapat beberapa topik-topik yang telah dan akan sentiasa kekal dalam peeves editor kerana sifat mereka yang kontroversi haiwan kesayangan. Topik ini adalah supaya setiap seorang daripada kami ingin mengatakan kami kepada mereka.
1. Darwinisme vs Creationism
2. Allah vs Sains
3. Adakah Euthanasia tidak bermoral?
4. Manusia semakin Violent lebih banyak?
5. Nuklear percambahan: Boon atau Bane
6. Perang ke atas keganasan: cara hadapan
Minda editor topik dari dunia remaja

Topik-topik ini kepunyaan generasi ini dan akan sentiasa dalam kehidupan seharian pelajar-pelajar sekolah menengah. Oleh itu ia akan menjadi baik bagi mereka untuk membunyikan pendapat mereka mengenai topik ini.
1. Faedah membaca
2. Konflik Moral mengenai berlakunya hubungan
3. Kemurungan remaja: jalan keluar
4. Gejala-gejala dan menyembuhkan untuk Bulimia
5. Kepentingan (atau keburukan) Laman web rangkaian sosial
6. Dari segi Flip televisyen
7. Adakah PSP yang menyumbang kepada kematian Outdoor game?
8. Bagaimana makanan segera membuat U.S. Negara gemuk
Sesetengah topik Editorial yang menarik

Dan bagi mereka yang mempunyai bakat yang sebenar untuk keupayaan pemikiran yang bertulis dan abstrak, berikut adalah beberapa topik-topik editorial.
1. Sila tekan yang sebenar?
2. Adakah dunia akan berakhir pada 2012?
3. Adakah ada kehidupan selepas kematian?
4. Adakah terdapat orang-orang asing?
Jadi di sini adalah beberapa topik-topik editorial bagi pelajar-pelajar sekolah menengah. Selain itu, anda juga boleh menulis tentang topik-topik seperti biografi orang-orang yang terkenal, Ulasan buku, dan lain-lain. Penerbitan bertulis adalah pengalaman yang menumpu perhatian kepada keupayaan pemikiran anda. Ia juga membantu seseorang mencari niche Nya. Sebagai contoh ketika menulis minda editor, anda mungkin menyedari bahawa kewartawanan adalah apa yang anda ingin lakukan sepanjang! Pengarang yang menulis adalah menyeronokkan dan pengetahuan yang meningkatkan pengalaman, Semua pada masa yang sama. Berikut adalah beberapa topik-topik yang lebih editorial bagi pelajar-pelajar sekolah menengah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *