Topik-topik esei memujuk percuma 100

Topik-topik esei memujuk percuma 100

Esei memujuk, juga dikenali sebagai argumentative esei atau esei hujah, digunakan untuk meyakinkan pembaca daripada argument(s) seorang penulis yang berkaitan dengan masalah yang boleh dibahaskan. Persuasif bertulis melibatkan meyakinkan pembaca untuk melakukan sesuatu tindakan, atau ia hanya boleh terdiri daripada satu argument(s) yang meyakinkan pembaca dari sudut pandangan penulis. Penulis Persuasif menggunakan banyak teknik untuk meningkatkan hujah mereka dan menunjukkan sokongan tuntutan mereka. Definisi lain ialah “sebuah esei yang
menawarkan dan menyokong pendapat Shiver. Berikut adalah beberapa topik-topik esei argumentative yang boleh digunakan untuk amalan menulis memujuk. Topik-topik yang lebih banyak boleh ditemui pada topik-topik esei Argumentative/Persuasive yang percuma dan lebih Argumentative/Persuasive Esssay topik

Kita akan menjadi semakin bergantung kepada komputer. Ianya digunakan dalam perniagaan, hospital, pengesanan jenayah dan bahkan untuk terbang pesawat. Apakah perkara-perkara yang akan mereka digunakan untuk pada masa akan datang? Adalah komputer pergantungan ini satu perkara yang baik atau kita harus lebih mencurigakan manfaat mereka?

Beberapa perniagaan kini mengatakan bahawa tiada siapa boleh menghisap rokok di mana-mana pejabat mereka. Sesetengah kerajaan telah mengharamkan rokok di tempat-tempat awam semua. Adakah anda bersetuju atau tidak bersetuju? Memberi sebab-sebab.

Sekiranya undang-undang yang sama yang melarang penjualan dan penggunaan heroin digunakan untuk tembakau?

Manusia tidak perlu untuk memakan daging untuk mengekalkan kesihatan yang baik kerana mereka boleh mendapatkan semua keperluan makanan daripada produk Great dan bahan-bahan Great. Vegetarian diet adalah seperti yang sihat seperti diet yang mengandungi daging. Berhujah untuk atau terhadap pendapat di atas.

Hutan adalah paru-paru di bumi. Pemusnahan hutan di dunia jumlah kematian di dunia yang sedang kita tahu. Setakat Adakah anda bersetuju atau tidak bersetuju?

Adakah kami Zoo Haiwan yang kejam untuk liar? Bincangkan.

Zoo kadang-kadang dilihat sebagai alternatif yang perlu tetapi tidak miskin dengan persekitaran semulajadi. Membincangkan beberapa hujah dan/atau terhadap menjaga haiwan di Zoo.

Pendidikan merupakan satu faktor yang paling penting dalam pembangunan sesebuah negara. Adakah anda bersetuju?

Idea untuk pergi ke luar negeri bagi pengajian Universiti adalah satu prospek yang menarik untuk ramai orang. Tetapi walaupun ia mungkin menawarkan beberapa kelebihan, ia mungkin lebih baik untuk tinggal di rumah kerana kesukaran pelajar pasti pertemuan hidup dan belajar dalam budaya yang berbeza. Setakat Adakah anda bersetuju atau tidak bersetuju kenyataan ini? Berikan sebab bagi jawapan anda.

Perlu kajian tentang pengklonan akan dihentikan?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *