Top 8 mitos pemakanan yang anda telah diajar untuk mempercayai

Top 8 mitos pemakanan yang anda telah diajar untuk mempercayai

Sentiasa tidak percaya apa yang anda dengar – terutama apabila ia datang untuk kesihatan anda. Berikut adalah beberapa mitos pemakanan yang kita diajar untuk mengikuti dan menurut pakar, kita tidak seharusnya mempunyai mendengar.

Gula punca kencing manis
Setakat ini, diet yang tinggi kalori, berat badan yang berlebihan, dan gaya hidup tidak aktif adalah faktor risiko utama untuk penyakit kencing manis jenis 2.

Semua lemak tidak baik
Utama adalah untuk menggantikan lemak jahat (lemak tepu dan lemak trans) dengan baik lemak (lemak monounsaturated dan lemak politaktepu) dalam diet kita.

Gula perang adalah lebih baik daripada gula putih
Melainkan anda makan sebahagian gergasi gula perang setiap hari – perbezaan kandungan mineral antara gula perang, gula putih dan adalah benar-benar tidak ketara.

Telur coklat adalah lebih berkhasiat daripada putih telur
Eggshell warna boleh berbeza-beza tetapi ia tiada kena mengena dengan kualiti, rasa, nilai bahan, memasak ciri-ciri atau ketebalan Cangkerang telur. Warna eggshell hanya bergantung kepada baka ayam betina.

Elakkan makanan laut untuk mengurangkan kolesterol darah
Lemak tepu yang biasanya ditemui dalam produk daging dan makanan Berbungkus, dan asid lemak trans, adalah faktor yang paling penting yang meningkatkan kolesterol darah, diet tidak kolesterol.

Mengelakkan karbohidrat untuk menurunkan berat badan
Diet rendah-karbohidrat yang banyak tidak menyediakan karbohidrat yang cukup kepada badan anda untuk penyelenggaraan harian. Ia tidak kira jika anda makan diet yang tinggi atau rendah-karbohidrat, anda akan mengurangkan berat badan jika anda mengurangkan pengambilan kalori anda untuk kurang daripada yang diperlukan untuk mengekalkan berat badan anda.

Elakkan kacang kerana mereka akan fattening
Secara sederhana, kacang boleh menjadi sebahagian daripada diet yang sihat. Malah, kacang yang tinggi monounsaturated dan lemak politaktepu (lemak baik) serta seperti menanam gelatine yang semua telah ditunjukkan untuk merendahkan kolesterol LDL.

Menu ponteng boleh membantu menurunkan berat badan
Sering kali, ponteng hidangan yang mengakibatkan pertambahan jumlah pengambilan kalori berbanding jika kita hanya makan lebih kerap sepanjang hari. Pendekatan yang lebih baik adalah untuk makan lebih kecil kerap Menu sihat dan makanan ringan untuk memastikan kami gula dalam darah yang seimbang.

Jadi sekarang anda tahu kebenaran sebenar dan Bilakah ini datang dalam perbualan sekali lagi, anda boleh mendidik rakan-rakan dan keluarga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *