Top 5 Tips untuk rambut rosak

Top 5 Tips untuk rambut rosak

Walaupun ada banyak tips untuk rambut yang rosak yang anda boleh gunakan untuk merawat rambut rosak, ini seolah-olah menjadi top 5 tips yang dapat meningkatkan kesihatan dan manageability rambut anda.

Cuka membantu rambut rosak

Cuka adalah hampir penawar hairan apabila ia datang kepada rambut rosak. Ia boleh membantu mencegah split berakhir dan frizziness yang menyakitkan hati bila rambut anda kering. Ianya juga sangat baik dalam menghilangkan kelemumur. Terdapat banyak cara untuk menggunakan cuka-anda hanya boleh memohon satu sudu besar ia kepada rambut anda kerana anda membilasnya di bilik mandi, anda boleh urut ke rambut anda sebelum anda syampu untuk membantu dengan kelemumur ini, atau anda boleh berendam rambut anda di gabungan cuka dan air.

Rosak rambut membenci haba

Beberapa tips untuk rambut rosak mungkin kelihatan agak pelik tetapi ini sebenarnya sangat masuk akal – tidak menggunakan tamparan-pengering, panas com atau penggelek yang panas pada rambut anda. Penggelek dan com panas melakukan kerosakan paling kerana ia meregangkan rambut anda kerana haba digunakan. Jika anda perlu menggunakan pengalaman tamparan pengering haba pada persekitaran yang terendah.

Pilih syampu yang tepat untuk rambut anda rosak

Syampu yang banyak mempunyai ejen-ejen yang sebenarnya boleh merosakkan rambut anda kering. Syampu yang berasid dengan ph yang antara 4.5 dan 6.7 kebanyakannya digalakkan. Lain-lain tips untuk rambut rosak apabila shampooing termasuk menjadi lembut apabila anda akan berbuih rambut anda dan tidak shampooing terlalu kerap; anda tidak perlu syampu rambut anda dua kali sehari atau bahkan sekali sehari. Anda boleh melangkau sehari di sana sini.

Membaca label pada syampu dan penghawa

Terlalu ramai orang tidak memberi perhatian kepada bahan-bahan dalam syampu dan penghawa. Mencari produk yang mempunyai sedikit atau tiada alkohol. Jika anda dingin sangat wangi kemudian ia mungkin mempunyai lebih banyak alkohol di dalamnya. Mendapatkan produk-produk yang mempunyai jumlah yang kurangnya wangian.

Gunakan makanan untuk menyembuhkan rambut rosak

Membuka peti sejuk anda dan anda mungkin akan mendapati beberapa perkara yang boleh membantu anda menceriakan rambut anda. Guna mayones seperti dingin yang – urut ke rambut anda dan biarkan di kira-kira 30 minit sebelum anda membilasnya. Berbuih campuran telur dan air suam ke dalam rambut anda dan kemudian bilas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *