Top 5 tempat untuk dilawati di Wales

Top 5 tempat untuk dilawati di Wales

Dengan masalah kredit memerah tali beg tangan kita, ramai orang di UK akan eschewing cuti tahunan mereka ke luar negara untuk percutian yang lebih dekat ke rumah. Manakala cuaca British tidak boleh menyaingi bahawa benua itu, Terdapat banyak tarikan-tarikan di Pulau kami sedikit untuk membuat percutian yang boleh dibanggakan. Satu bahagian di UK dengan banyak boleh dilihat dan dilakukan pada bila-bila masa tahun adalah di Wales. Di sini kita senarai kami tempat 5 teratas untuk melawat di negara ini.

Cardiff

Bandar modal Cardiff ialah sebuah pusat yang menyediakan kemudahan kebudayaan dan hiburan malam. Selain menjadi satu bandar yang terbesar di Wales, Cardiff pada tangga keenam di dunia dalam National Geographic di destinasi pelancongan alternatif pada 2011. Jika anda sedang mencari untuk sejarah, kemudian Cardiff Castle adalah tempat yang sempurna untuk memulakan perjalanan anda. Dinding yang Sembunyikan 2,000 tahun sejarah, dengan tempatnya Rom dianggap telah ditubuhkan pada penghujung iklan 50s. Tetapi jika kamu ingin sesuatu yang lebih bertenaga sedikit kemudian mencuba Pusat air putih Antarabangsa Cardiff, slalom Kanu bertaraf Olimpik yang pasti untuk mendapatkan adrenalin anda mengepam!

Pembrokeshire

Pembrokeshire adalah satu lagi tempat yang hebat untuk melawat di Wales untuk lebih aktif daripada anda di luar sana. Jalan Pantai Pembrokeshire 186 km panjang dan yang serius menjalankan-anda perlu memperuntukkan 10 hingga 15 hari untuk perjalanan jauh itu. Walau bagaimanapun, di kaki juga akan dihargai secara berperingkat-peringkat yang kecil, dengan puncak tebing, Teluk-Teluk kecil dan headlands untuk mengekalkan faedah yang banyak. Jika anda tidak mahu berjalan, mengapa tidak menyewa basikal dan mengambil di udara yang segar dan persekitaran yang indah?

Semenanjung Gower

Semenanjung Gower adalah sebuah kawasan daripada keindahan alam semulajadi di Selatan Wales yang terkenal pantainya. Rhossili Bay mengundi di pantai terbaik di Britain pada tahun 2010, dan juga memenangi Anugerah pantai hijau dalam tahun 2012. Tetapi jika anda tidak mahu Rhossili Bay, terdapat lagi ruang 50-odd, pantai dan Teluk-Teluk kecil untuk anda untuk menyiasat! Pelayar perlu menuju ke Caswell Bay bagi beberapa gelombang besar, dan pendaki perlu mengambil berjalan kaki di sepanjang pantai di Gower dramatik dan tebing. Bagi penginapan, Terdapat banyak B & BS dan tapak khemah di kawasan untuk setiap citarasa semua orang.

Aberystwyth

Aberystwyth adalah rumah kepada Cardigan Bay, yang menempatkan salah satu daripada hanya dua kumpulan penduduk ikan lumba-lumba Bottlenose di UK. Ia difikirkan bahawa terdapat kira-kira 127 dolphins yang tinggal di Teluk, tetapi nombor meningkatkan sepanjang musim panas dan sampai ke puncak dalam akhir bulan September dan Oktober. Tetapi ia bukanlah hanya dolphins yang pencinta haiwan boleh menghargai sini-sana adalah pelbagai burung yang berbeza spesies dan lain-lain bentuk hidupan liar yang akan menarik minat golongan muda dan yang tua.

Snowdonia National Park

Snowdonia National Park terletak di Taman Negara yang terbesar di Wales, dengan 37 km dari pantai pantai serta 90 puncak Gunung! Malah, Snowdonia National Park adalah rumah kepada gunung yang tertinggi di Wales, yang setengah juta orang naik setiap tahun. Snowdon adalah Gunung paling sibuk di Britain, dengan tujuh laluan popular untuk ke puncak. Jika anda baru untuk Kembara Berjalan Kaki, kami mengesyorkan mengambil laluan Llaneris, yang paling mudah laluan mendaki gunung; Pastikan insurans kesihatan peribadi anda perlindungan fisioterapi dalam hal yang tidak diingini sprains dan ranjau!

Jadi jika anda tidak mampu percutian atas kapal pada tahun ini, tidak berputus asa-terdapat banyak tempat-tempat lebih dekat ke rumah untuk menikmati berjimat!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *