Top 5 punca dan tanda-tanda sembelit… Dengan Tips rawatan dan ubat yang baru!

Top 5 punca dan tanda-tanda sembelit… Dengan Tips rawatan dan ubat yang baru!

Ada masalah dengan tanda-tanda sembelit? Paling baik kita Jangan sekali-sekala bagi sesetengah orang dan kerap untuk orang lain. Dalam artikel ini kita akan melihat bagaimana anda boleh mendapatkan semua sembelit bantuan yang anda mungkin perlukan. Walaupun ini tidak semua termasuk dengan sendirinya, anda boleh consort sumber-sumber lain untuk semua bantuan sembelit yang anda perlukan. Tetapi apabila semua gagal sahaja, anda mungkin perlu cuba pembersihan kolon herba semulajadi yang diikuti oleh Rejimen yang lengkap daripada probiotics boleh melegakan tanda-tanda sembelit.

Kebanyakan orang yang mengalami sembelit akan memberitahu bahawa ia adalah salah satu pengalaman tempahan tidak selesa mereka. Terdapat pelbagai sebab dan pasti tanda-tanda sembelit yang telah disertai kemajuan untuk abad ke-21. Berikut menangani punca dan tanda-tanda sembelit dan kemudian rawatan yang diikuti oleh ubat yang baru:

1. Pengambilan makanan segera dan makanan yang banyak serat kekurangan.

Ini adalah satu sebab utama di sebalik kebanyakan kejadian sembelit. Kerana kita hidup dalam zaman “segera”, makanan segera mempunyai generasi terdahulu membesar ibu-bapa yang cuba untuk dapat kerja dan sarapan dan tengahari yang kekurangan keperluan asas pemakanan dan menyumbang kepada tabiat makan yang miskin.

Selagi anda boleh merebut sebuah pop-Tat, sesetengah sandwich, burger atau ayam goreng dan perut terasa penuh, segala-galanya diselesaikan. Hasilnya, makanan yang tidak mudah dihadamkan. Semua gentian perlu merangsang penghadaman yang baik dan pergerakan usus yang hampir tidak.

2. Kekurangan pengambilan cecair. Jangan minum air yang cukup.

Orang tidak minum cecair hari ini-sekurang-kurangnya tidak cukup untuk membayar pampasan untuk keperluan tubuh badan. Badan adalah 75-80% air dan kebanyakan daripada kita tidak minum air yang cukup. (Pakar mengesyorkan 8 gelas sehari.) Oleh itu, apabila mendapat najis ke rektum, kelembapan sedikit tinggal di dalamnya diserap oleh rektum dan jumlah yang mencukupi untuk penghadaman yang baik dan pergerakan hempedu yang mudah untuk.

Kerana stooling memerlukan kelembapan bagi membolehkan laluan mudah, ia menjadi sukar untuk bebas najis Pas. Yang adalah mengapa terdapat banyak straining dapat menghapuskan sisa.

3. Membawa kehidupan yang tidak aktif. Tidak cukup senaman.

Orang-orang yang tidak menjaga diri dari segi fizikal, cenderung untuk membangunkan mudah sembelit disebabkan oleh hakikat mereka tidak terlibat dalam apa-apa jenis senaman. Salah satu cadangan yang pertama bagi mereka yang perlukan sembelit bantuan adalah bersenam. Hakikat bahawa anda bergerak akan meningkatkan pergerakan usus anda dan mempercepatkan melegakan sembelit, maka tanda-tanda sembelit…

4. Wanita sering mempunyai masalah sembelit semasa hamil.

Wanita hamil juga mengalami sembelit disebabkan oleh perubahan dalam keseimbangan hormon di dalam badan dan juga kerana tekanan rahim kini dihuni pada usus. Dia harus menyerap lebih banyak air dan makanan yang tinggi serat. Walau bagaimanapun, Tempahan cenderung untuk menyerahkan kepada keinginan dan makanan yang tinggi lemak.

Ibu-ibu perlu mendapatkan senaman yang mencukupi. Berjalan meter atau dua setiap hari akan menyumbang untuk mengekalkan metabolisme yang baik dan lengkung yang menggesa untuk makan banyak makanan berasaskan lemak. Mereka tidak menyedari pentingnya menjaga sistem dan penghadaman secara normal untuk mencegah masalah-masalah lain semasa kehamilan mereka.

5. Kekurangan serat dalam diet kita. Makan banyak serat.

Serat makanan yang juga dikenali sebagai julap menjadi sebahagian besar mendapat dari pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran. Cara yang paling mudah untuk menggabungkan ini ke dalam gaya hidup anda adalah dengan meningkatkan kuantiti buah-buahan dan sayur-sayuran dalam menu anda dan jimat lebihan produk tenusu dan daging.

Dalam sesetengah kes bagaimanapun, sesetengah individu mungkin mendapati sukar untuk menangani sejumlah besar buah-buahan yang diperlukan. Apabila ini berlaku, ia adalah yang terbaik bahawa tambahan serat seperti bran gandum, oat bran, psyllium benih ditambah ke dalam diet harian.

Untuk memudahkan rutin ini, apabila anda telah gatal untuk merebut Snek, pilih buah-buahan yang sebaliknya dan anda berada di perjalanan anda untuk bantuan. Kekurangannya hanya kaedah ini adalah, jika pesakit mempunyai sekatan dan perekatan. Dalam keadaan ini, ia adalah dinasihatkan untuk berunding dengan doktor sebelum mendapatkan rawatan. Juga, sesetengah gentian yang mempunyai gula; Hasilnya, pesakit kencing manis tidak boleh mengambil apa-apa.

MULA SERAT DALAM KUANTITI YANG KECIL

Apabila ini berlaku, ia adalah yang terbaik bahawa pesakit mendapat gentian tanpa gula. Serat tidak boleh diambil dalam kuantiti yang besar tiba-tiba. Kuantiti yang kecil adalah yang terbaik untuk bermula. Kemudian, ia beransur-ansur boleh meningkatkan jika pesakit mendapati ia perlu. Ruang dalam satu minggu adalah mencukupi bagi setiap fasa peningkatan kandungan gentian.
Sumber serat adalah bijirin bran buah-buahan dan sayur-sayuran, kacang, coklat rice dan raisin segar. Tanda-tanda dia sembelit harus menjadi isyarat untuk menambahkan serat dalam diet anda.

Kajian terkini telah menunjukkan bahawa kita mesti makan 35 gram serat setiap hari untuk mengekalkan usus yang baik dan kesihatan secara keseluruhan.

DI SINI TERLETAK JAWAPANNYA

Kebanyakan daripada kita telah diabaikan sistem penghadaman dan usus kita selama bertahun-tahun. Kaedah yang benar untuk mengembalikan usus yang baik dan keseluruhan kesihatan badan adalah dengan melaksanakan kolon herba semulajadi yang menyeluruh cleanse. Ini akan memperbaharui kesihatan badan dan usus, yang memberi nafas baru pada tanda-tanda sembelit, maka kami memulakan pelan untuk mengekalkan keadaan anda mengemas kediaman yang bersepah

Sekarang anda harus memulakan perubahan gaya hidup yang bermakna lebih banyak latihan, kurang lemak dan makanan goreng, lebih bersih air dan meningkat serat.

Ya, 35 gram sehari. Yang tidak mungkin terdengar seperti banyak, tetapi jika anda menyemak fakta-fakta pemakanan pada label produk anda, anda akan menemui bahawa sebahagian besar apa yang kita makan mengandungi sedikit serat. 35 gram setiap hari adalah tidak mudah kerana ia muncul dan tidak akan tercapai tanpa perancangan banyak.

Oleh itu, jika anda mempunyai sebarang tanda-tanda sembelit, lengkap kolon herba semulajadi yang membersihkan, dalam Rejimen probiotics dan kemudian mula meningkatkan tahap pengambilan serat dan kerja-kerja untuk mengambil lebih buah-buahan, sayur-sayuran dan makanan lain disediakan yang mengandungi jumlah serat yang mencukupi. Fikir serat.

Serat adalah jawapannya!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *