Top 5 kesan-kesan negatif daripada tekanan

Top 5 kesan-kesan negatif daripada tekanan

Adakah anda mempunyai sehari di tempat kerja? Anak-anak anda membuat ia sukar bagi anda untuk menjaga kewarasan anda? Ia menjadi sukar untuk juggle perkahwinan anda dan rakan-rakan anda? Jika ya, anda tidak bersendirian. Berjuta-juta rakyat Amerika Utara mendapati diri mereka yang menekankan tentang aspek-aspek yang berbeza dalam kehidupan mereka, namun kebanyakan mereka tidak tahu bagaimana untuk menghadapinya dengan cara yang berkesan.

Setiap orang mempunyai sesuatu yang mereka dapat akan tertekan mengenai; hanya sesetengah orang membuat keputusan untuk memberi tumpuan yang lebih daripada yang lain. Mengekalkan kerangka minda yang positif akan bekerja keajaiban pada kesihatan anda – dan mungkin akhirnya menyelesaikan beberapa masalah yang kami tadi pada masa yang sama.

Membimbangkan dan menekankan tentang perkara-perkara kecil (atau perkara yang besar) boleh mempunyai kesan negatif terhadap kehidupan anda.

Berikut adalah 5 atas kesan negatif tekanan:

1. Berat. Ia adalah ironik bahawa kedua-dua lelaki dan wanita yang tegaskan tentang berat badan mereka. Ia adalah lebih ironik memandangkan yang sedang tertekan tentang orang-orang pound tambahan beberapa mungkin akan membawa kepada pembungkusan pada beberapa lagi. Ia adalah satu fakta yang diketahui bahawa majoriti individu-individu yang berhadapan dengan tekanan dengan makan. Jadi meletakkan Tat pop itu dan mengambil sebuah buku. Ia akan membantu melegakan tekanan dan menyimpan gambar anda yang hebat.

2. Sakit kepala/Migrain. Jika anda sudah pernah mengalami Migrain yang, anda tahu ia bukanlah satu pengalaman yang menyenangkan. Bagaimana jika kita memberitahu kamu keadaan tersebut boleh dielakkan jika anda mengambil masa untuk menghilangkan tekanan. Jika anda merasa seolah-olah anda membimbangkan terlalu banyak tentang perkara-perkara tertentu dalam hidup anda, pergi berlari atau memukul di gimnasium. Ianya palang pintu banyak lebih baik daripada menghabiskan 3 hari di katil anda dengan langsir yang tertutup dan lampu padam, tidak Kah?

3. Perubahan mood / cepat marah. Individu-individu yang menghadapi dan mengatasi tekanan boleh menjadi sangat kadang-kadang meragam dan sering mengalami perubahan mood. Jika anda tahu seseorang yang telah telah tertekan tempahan, peluang yang mereka juga telah tinggi tali dan sukar untuk berada di sekeliling. Jika anda tidak suka berurusan dengan orang-orang jenis orang, pastikan anda tidak salah seorang daripada mereka sendiri.

4. Buruk kulit. Tekanan dan bimbang tidak hanya boleh mempunyai kesan negatif terhadap kesihatan anda, tetapi juga boleh mempunyai kesan-kesan yang memudaratkan pada penampilan anda (selain pertambahan berat badan). Menekankan (terutama dalam remaja) boleh menyebabkan jerawat, keradangan kulit dan kudis sejuk juga. Jika perasaan yang baik tidak cukup sebab untuk berhenti menekankan, mungkin kelihatan baik adalah.

5. Masalah tidur. Tekanan adalah punca utama kurang tidur dalam purata rakyat Amerika. Sangat mudah untuk kehilangan beberapa jam masa tidur yang berharga, merisaukan dan menganalisis masalah-masalah yang anda sedang berhadapan dengan. Kebenaran yang menyedihkan ialah mereka masih akan berada di sana pada waktu pagi, jadi anda mungkin juga mendapat rehat pada masa yang sama.

Ingat, segala-galanya akan bekerja di hujung. Ia sentiasa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *