Top 10 sebab untuk melawat Connecticut

Top 10 sebab untuk melawat Connecticut

Sebuah negeri yang kecil di New England yang popular untuk Kecantikan luar dan pesona, Connecticut mempunyai beberapa bandar utama. Ia juga adalah penduduk dengan destinasi pelancongan yang terkenal seperti Yale University yang adalah rumah kepada beberapa buah Muzium bertaraf dunia, akuarium Maritim, Seaport mistik, kehidupan malam dan restoran-restoran di New Haven, serta dua kasino yang utama.

Berikut adalah sepuluh sebab mengapa anda perlu menempah perjalanan ke Connecticut.

1. Pertama kali pengunjung di Connecticut boleh menghubungi Persatuan Farmington Valley pelawat. Mereka boleh mencari tempat tinggal yang baik dan penginapan di Farmington Valley yang terletak hanya beberapa minit dari Boston dan New York. Memilih musim maka bangunan tempat tinggal. Setiap sifat menyediakan pakej yang unik, seperti melarikan diri yang romantik, pengembaraan Luaran, atau aktiviti-aktiviti keluarga.

2. Mereka yang suka waktu petang yang santai luaran boleh ke di Connecticut Arboretum kolej, di mana 750 ekar harta termasuk kampus kolej, kawasan semulajadi, tumbuhan dan koleksi. Pengunjung akan menyukai landskap kampus yang menawarkan 120 ekar pokok-pokok yang diambil dari pelbagai tempat di dunia, serta koleksi tumbuhan asli yang mempunyai 20 ekar wildflowers dan woody tumbuh di Amerika Utara. Terdapat juga Taman hitam Caroline yang mempunyai koleksi pelbagai tumbuh-tumbuhan woody.

3. Bagi mereka yang ingin membeli-belah, cuba G & L negara bangsal yang juga mempunyai sebuah kedai Krismas menawarkan pelbagai hiasan rumah, Hadiah, koleksi termasuk paparan yang mengagumkan.

4. Pelawat-pelawat yang menghargai sejarah boleh singgah Mashantucket Pequot Muzium dan pusat penyelidikan yang memberikan pelancong sepintas lalu prasejarah New England.

5. Mereka yang suka hidup pantai boleh pergi ke pantai Misquamicut, yang terkenal dengan air yang jernih dan pasir putih. Ia juga mempunyai pelbagai aktiviti untuk semua orang seperti Golf Mini, Taman Hiburan, antara lain. Orang-orang untuk pengalaman Gastronomi yang juga akan suka dengan pelbagai masakan makanan laut.

6. Orang yang mengasihi makhluk-makhluk dalam air akan menyukai akuarium mistik. Di sini, beberapa makhluk 3,500 akan paling mengambil kisah pelancong mengambil notis.

7. Pelawat-pelawat juga akan menemui pelabuhan mistik destinasi yang mempesonakan, bagaimana dengan kapal tinggi yang bersejarah, yang memberikan latar belakang rasa abad ke-19.

8. Bagi pengunjung yang mencari aktiviti-aktiviti yang akan merayu kepada kebanyakan ahli-ahli keluarga, kemudian di Ocean Beach Park adalah tempat untuk pergi. Ia mempunyai kolam renang yang pelbagai saiz yang boleh memenuhi keperluan kanak-kanak atau dewasa. Terdapat juga pusat yang menyeronokkan dengan arked video serta pelbagai tunggangan dan kawasan Golf Mini. Orang dewasa yang mahu peluh boleh menghabiskan masa di kelab kesihatan. Orang-orang yang suka hanya berjalan sekitar boleh meneroka kawasan ini serta dengan dek pandangan. Terdapat juga kawasan-kawasan perkelahan serta acara-acara korporat.

9. Mereka yang mahukan pengalaman luar biasa pusat membeli-belah sepatutnya cuba Kampung Mistick Olde 60 Kedai-kedai dan restoran.

10. Satu lagi tempat yang pelancong perlu melawat adalah tempat Dinosaur yang mempunyai aktiviti-aktiviti seperti menggali untuk permata dan unearthing daripada rangka dinosaur.

Memang, Connecticut adalah tempat yang indah dan menarik untuk dilawati.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *