Top 10 sebab anda harus longkang Coke untuk selama-lamanya!

Top 10 sebab anda harus longkang Coke untuk selama-lamanya!

Ia adalah mudah, bukan?

Anda perlu pengambilan saya naik dan tin coke hits dengan serta-merta. Ia mempunyai rasa baik juga betul-betul? Anda tidak sedar bahawa ia adalah sungguh buruk bagi anda? Dalam tin coke mengandungi menyamai 13 sudu teh gula. Anda tahu ini walaupun, itulah sebabnya mengapa anda telah pergi untuk diet coke, bukan?

Kecuali ‘diet’ versi tidak cukup pilihan yang lebih sihat. Malah, ia boleh menjadi seperti buruk, jika tidak lebih teruk lagi daripada kerap coke. Bagaimana ini boleh berlaku, walaupun? anda melihat di bahagian belakang yang boleh dan mengandungi kalori hampir tidak ada.

Hanya untuk menetapkan rekod yang lurus, berikut adalah top 10 sebab anda harus menendang tabiat sekali dan untuk semua!

1. Anda diet coke ini penuh sesak dengan beracun. Beracun mengandungi ethyl atau alkohol kayu dan dianggap satu karsinogenik. Ia juga telah dikenali untuk menghalang perkembangan otak janin. Bukan satu permulaan yang baik!

2. Diet minuman yang sarat dengan natrium. Apabila paras natrium yang meningkat, terdapat ketidakseimbangan antara sodium dan kalsium. Apabila ini berlaku, kalsium ditarik dari tulang anda untuk membetulkan isu dan kemudian membawa kepada tulang menjadi lemah dan rapuh. Osteoporosis kemudian diguna ianya kepala hodoh!

3. Untuk membuat perkara-perkara yang lebih teruk lagi, minuman diet mengandungi fosforus, yang sekali lagi, membawa kepada kehilangan kalsium dari tulang. Ia tidak kelihatan baik untuk tulang anda itu?

4. Berat penggunaan membawa minuman diet kepada berkurangan metabolization besi, membawa kepada penghantaran impuls saraf yang kurang. Dalam Bahasa Inggeris, bermakna lebih banyak minuman, produktiviti kurang dalam apa-apa, kerana anda berasa lebih penat.

5. Apabila disimpan dengan betul, beracun bertukar menjadi metanol. Hanya kedengaran seperti perkataan tetapi Bagaimana jika saya memberitahu anda ia adalah alkohol yang beracun yang (mungkin masih adalah) dianggap menjadi sumber bahan api untuk Motor? Mungkin juga minum minyak, jika anda suka hal semacam itu! Walaupun disimpan dengan betul, 10% daripada beracun yang akan memasuki aliran darah sebagai metanol.

6. Anodizing asid yang boleh menghakis lapisan perut anda dan hati. Ouch!

7. Gula dari satu minuman ringan boleh melemahkan sel-sel darah putih untuk hamper jam 7.

8. Overconsumption coke, sama ada ia adalah tetap atau diet, boleh lebih tinggi darah tekanan dengan ketara.

9. Wanita, memakan satu coke sehari, sama ada tetap atau diet, boleh mengurangkan peluang anda bulanan conceiveing oleh hamper 50%. Di sini tiada jenaka, itu adalah cukup serius.

10. Guys, plastik yang minuman yang disimpan dalam boleh membawa kepada peningkatan pengekalan lemak, jisim otot yang lebih rendah, penurunan libido, kegagalan seksual dengan yang lain dan anda lebih berisiko untuk menghidap kanser tertentu. Mengapa? Baik, dia plastik mengandungi alam sekitar estrogens yang merendahkan paras testosteron. Estrogen adalah bertentangan dengan testosterone, sama seperti seorang wanita adalah bertentangan dengan seorang lelaki.

Itulah hanya kecil senarai sebab untuk tidak minum coke bila-bila! Masalah-masalah yang disebabkan dengan penggunaan secara kerap minuman ini jauh outweight manfaat jadi saya menggesa anda untuk llok kaedah lain untuk mengambil sendiri atau hanya minum sesuatu yang lain. Mungkin sederhana seperti Snek pada blueberry untuk mengurangkan keinginan gula. Minum banyak air sebaliknya dan anda akan mendapati bahawa anda mempunyai lebih banyak tenaga daripada yang sebaliknya.

Saya berharap anda memutuskan untuk memotong keluar racun di dalam tin. Ia hanya boleh membantu anda, betul?

Untuk kesihatan anda, Carl

Hakcipta Terpelihara (c) 2011 Carl Mortimer

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *