Top 10 menyebabkan kematian di Dubai

Top 10 menyebabkan kematian di Dubai

Dubai telah datang jauh sejak ia hanya nelayan bandar kembali pada hari-hari yang Bilakah dalam adat istiadat dan British memerintah; kemudian, pada tahun 1971, ia menjadi sebahagian dari UAE (Emiriah Arab Bersatu) dan ini telah membuat semua perbezaan. Dubai kini dianggap “menjanjikan” tanah untuk orang kaya dan mewah; dengan penerangan ke seluruh dunia dari pelancong yang mengatakan bahawa Lapangan Terbang Dubai mempunyai pokok-pokok sawit emas yang kukuh; Ia seolah-olah bahawa terdapat hanya tiada had keajaiban yang Dubai telah dipasang untuk dunia.

Tetapi sama seperti dengan mana-mana lain-lain amat penting striving tempat di bumi, dengan kejayaan besar datang dismay besar dan blooming penyakit dan bahaya kesihatan yang lebih kerap dalam sangat membangunkan negara. Peningkatan pantas dalam bidang kewangan dan ekonomi Dubai telah juga menyebabkan yang setiap hari yang lebih banyak dan lebih banyak orang jatuh sakit-“dunia pertama” penyakit.

Sebab-sebab ini adalah berbeza-beza, dan mereka sentiasa berubah mengikut orang yang ditemuduga ketika itu. Untuk sesetengah adalah insiatif yang telah melanda di Dubai pada tahun-tahun yang lepas, dengan lain-lain sebab adalah mudah: manakala beberapa akan membuat berjuta-juta dolar yang ingkar membina pulau buatan manusia dan bangunan pencakar langit di luar suasana alam semulajadi, tentera kerja adalah tertakluk kepada syarat-syarat kediaman yang hampir tidak berperikemanusiaan.

Penyakit-penyakit yang akan mengancam tersebut besar di Dubai adalah sama yang hadir dalam mana-mana lain amat maju negara. Tanpa mengira asal-usul atau punca-punca asas untuknya, mendorong kematian penyakit paling biasa di Dubai adalah:

1. Penyakit jantung
2. Angin ahmar
3. Kanser (terdapat pelbagai bentuk kanser yang umumnya dianggap secara individu, tetapi ini hanya mengembung statistik)
4. Jangkitan pulmonari
5. COPD (sekatan pulmonari kronik)

Tetapi tidak, ini adalah satu-satunya masalah yang boleh menyebabkan kematian di Dubai, terutama dalam sejumlah besar penduduk. Punca-punca am dan kerap adalah juga:

6. HIV/AIDS
7. Penyakit tibi
8. Malaria
9. Hepatitis
10. Strok haba

Walau bagaimanapun, hal ini juga penting untuk ambil perhatian dan mempertimbangkan semua penyakit yang disebabkan oleh kemalangan dan run-ins dengan hidupan liar tempatan, seperti kala jengking, labah-labah dan sebagainya. Bagi pelancong dan ekspatriat, Perkhidmatan Kesihatan adalah mahal untuk mengatakan sekurang-kurangnya dan sebagai hasilnya, orang-orang yang akan melancong ke Dubai atau mana-mana dari Emiriah Arab Bersatu perlu mengambil fizikal menyeluruh untuk memastikan kesihatan mereka yang optimum.

Hasilnya, ia adalah penting untuk menambah faktor-faktor ini ke dalam senarai, meninggalkannya dengan berikut top 10 penyebab kematian di bandar Dubai:

1. Penyakit jantung
2. Peredaran masalah (aterosklerosis, strok)
3. Kanser (kanser pangkal rahim adalah bahagian utama punca kematian di kalangan wanita di Dubai, diikuti oleh kanser payudara)
4. Pulmonari jangkitan (termasuk, tetapi tidak terhad kepada, COPD)
5. Strok haba
6. Hati penyakit (semua jenis hepatitis)
7. Pembinaan berkaitan kemalangan
8. Alah reaksi terhadap venoms dan lain-lain bahan beracun yang dirembeskan oleh haiwan
9. HIV/AIDS
10. Malaria

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *