Top 10 keperluan untuk bayi yang baru lahir

Top 10 keperluan untuk bayi yang baru lahir

Ia adalah masa yang menarik dan menakutkan yang membawa kehidupan baru ke dunia bukan? Anda sudah tidak syak lagi telah dibanjiri dengan nasihat, tips dan cadangan tentang apa yang perlu dilakukan apabila bayi anda, tetapi selagi anda punya ciri-ciri utama, ini akan membuat hidup anda lebih mudah dan bayi anda, lebih banyak selamat dan bahagia. Berikut adalah senarai sepuluh perkara penting yang anda perlukan untuk bayi baru lahir.

1. Nappies

Bayi yang gembira adalah orang-orang yang mempunyai bums kering dan bersih. Ini adalah salah satu perkara yang paling penting untuk mendapatkan bayi dan ia adalah benar-benar kepada keutamaan anda sama ada anda memilih semikonduktor atau nappies boleh diguna semula. Untuk kos sedar, maka boleh diguna semula nappies sempurna, tetapi guna nappies hanya selesa dan lebih bersih, Walau bagaimanapun akan lebih mahal dalam jangka panjang.

2. Bulu kapas

Apabila ia datang untuk membersihkan bayi bawah dan muka anda, pastikan anda mulakan dengan air dan kapas bulu. Ini dipanggil menambah dan tailing, dan merupakan satu cara yang penting untuk memastikan kesejahteraan dan Kesihatan bayi anda. Selepas beberapa ketika anda mungkin akan bergerak ke atas kain Lap dapur bayi antibakteria.

3. Mittens

Seperti orang dewasa berkembang sepenuhnya, bayi boleh sejuk. Memastikan anak anda memakai mittens akan menghalang extremities mereka berasa sejuk. Juga, mittens akan menghalang bayi dari menggaru dan memotong diri mereka sendiri dari mereka kuku yang panjang, yang sukar untuk dipotong pada bayi yang baru lahir; Jadi mittens alternatif yang hebat.

4. Pakaian

Dengan bayi yang baru lahir, anda akan memerlukan banyak pakaian-pakaian bayi, terutamanya pyjamas, kerana mereka akan banyak kemalangan dan kemalangan. Jika anda membeli pakaian kedua tangan anda akan menjimatkan Tan wang. Memastikan bayi anda adalah panas sangat penting, jadi membeli bayi tumbuh dengan tudung dan kaki; hangat boleh melarikan diri melalui kepala bayi anda dan extremities, jadi pakaian ini akan menghalang itu dari berlaku.

5. Katil

Bayi anda memerlukan tempat untuk tidur, dan ia adalah penting anda Jangan biarkan mereka tidur di katil anda, untuk keselamatan mereka sendiri. Katil-katil bayi yang mahal, tetapi anda boleh mengambil kualiti yang baik kedua tangan orang, atau bertanya kawan-kawan dan keluarga jika mereka mempunyai satu ganti.

6. Botol

Makan adalah perkara yang paling penting untuk anak anda di-peringkat awal pertumbuhan, jadi anda akan perlu untuk mendapatkan susu botol. Tidak dapat meletakkan jika mereka kelihatan terlalu besar, kerana bayi anda akan minum jumlah penuh dalam masa yang singkat.

7. Sterilisers

Pastikan bayi anda seluruh pemakanan peralatan sterilised sepenuhnya. Anda boleh sama ada membeli satu unit khas yang sterilises semua peralatan pemakanan atau anda sterilising tablet yang berkesan dan jauh lebih murah. Ini akan melindungi bayi anda daripada kuman dan jangkitan yang mereka sudah terdedah kepada pada peringkat usia yang muda.

8. Bouncer kerusi

A great alternatif kepada katil atau kerusi tinggi adalah kerusi bouncer. Setelah di tempat lain untuk bayi anda duduk akan memastikan mereka merangsang dan gembira, terutamanya jika terdapat warna-warna yang terang dan ciri-ciri bagi bayi anda untuk merebut dan main dengan. Beberapa kerusi bouncer bergetar untuk membantu meletakkan bayi tidur.

9. Aktiviti Mat

Pada peringkat yang awal pembangunan adalah penting kanak-kanak anda yang merangsang dengan warna-warna yang terang, mainan dan bunyi. Untuk aktiviti peta, anda akan mencapai ini sangat. Bayi anda akan mempunyai mereka sendiri sedikit dunia yang selamat dan menyeronokkan pada masa yang sama.

10. Combo perjalanan sistem

Mengangkut anak anda dengan selamat dan berkesan adalah amat perlu. Terdapat begitu banyak jenis perjalanan sistem, dari kerusi kereta, kereta tolak bayi dan kereta sorong, tetapi untuk memudahkan anda boleh kini membeli semua dalam satu kombo yang perjalanan sistem. Ini akan anda akan membuat perbelanjaan terbesar tetapi ia adalah penting untuk keselamatan mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *