Tonsillectomy untuk Tonsil Stones

Tonsillectomy untuk Tonsil Stones

Tonsil stones boleh membentuk mukus, zarah-zarah makanan dan sel darah putih yang mati terperangkap untuk retak tonsil. Objektif utama tonsil ini adalah untuk menarik dan menangkap virus dan bakteria hadir di udara dan untuk mengelakkan mereka daripada mendapat di dalam kerongkong dan kemudian di dalam badan. Beberapa kali tonsil mungkin tidak berfungsi dengan betul bahawa mereka menjadi bermasalah. Ramai orang tidak berurusan dengan sebab-sebab berkemungkinan tetapi hanya memilih tonsillectomy atau prosedur pembedahan tonsil stones.

Tonsillectomy untuk tonsil stones dikatakan satu prosedur pembedahan yang bertujuan untuk membuang tonsil. Tetapi ia bukanlah rawatan hanya dan sering dianggap sebagai satu yang tidak perlu kerana ia adalah satu prosedur yang sangat invasif. Terdapat satu keadaan yang dipanggil tonsillitis yang harus tidak boleh dianggap sebagai sama seperti batu tonsil atau tonsilloliths. Tonsillitis adalah apa-apa tetapi dijangkiti tonsil dan boleh dirawat dengan atau tanpa antibiotik yang berdasarkan sebab-sebab.

Lebih kecil saiz tonsil stones mungkin tidak dapat dilihat dengan mata kasar dan memerlukan jenis peralatan pengimejan yang khas tetapi batu-batu yang lebih besar boleh dilihat dengan mata kasar yang menggunakan cermin. Warna putih atau kekuningan boleh kelihatan seperti sekeping makanan melekat dalam kerongkong. Batu-batu yang besar itu juga menghasilkan gejala-gejala seperti habitosis yang buruk atau bad breath bahawa ia akan menjadikan kehadiran mereka sangat jelas.

Terdahulu, tonsillectomy telah dilaksanakan terhadap kanak-kanak dengan masalah sakit tekak dan untuk mengeluarkan tonsil yang telah dijangkiti. Selain prosedur pembedahan ini terdapat pelbagai pembedahan bebas pilihan lain yang berfungsi secara berkesan tonsillectomy itu kini digunakan sangat jarang. Tonsil di bahagian belakang tekak yang bertindak sebagai sistem imun badan manusia lebih-lebih lagi kerana mereka menapis kedua-dua virus dan bakteria yang hadir dalam udara bahawa jika tonsillectomy untuk tonsil stones dilakukan batu dapat dipenuhi tetapi akan kembali tidak lama lagi atau kemudian. Ia adalah demikian kerana tonsillectomy bukanlah satu kaedah yang berkesan untuk membuang batu-batu itu selama-lamanya.

Tonsil di dalam badan adalah penting untuk mempertahankan terhadap pelbagai penyakit dan jangkitan untuk kanak-kanak. Mereka juga melindungi usus dan paru-paru dari semakin terjejas oleh badan-badan asing tonsillectomy itu akan keluarkan ini Pembela yang berkesan yang dipanggil sebagai Waldeyer dengan cincin yang diperbuat daripada adenoids, jenis-jenis tisu lymphoid dan tonsil. Justeru tonsillectomy tidak diperlukan dan masalah-masalah yang berkaitan dengan tonsil boleh berurusan secara berkesan dengan bantuan daripada remedi rumah dan ubat-ubatan alami sendiri.

Remedi rumah untuk menyembuhkan Tonsil Stones

Tonsillectomy bukan sahaja boleh membawa kepada pelbagai masalah kesihatan lewat tetapi juga datang dengan harga yang lebih murah. Pembedahan boleh juga menghalang aktiviti-aktiviti harian untuk beberapa waktu. Oleh itu, ia adalah dielakkan paling kerap. Malah, Terdapat cara semulajadi dan terbukti secara saintifik mampu untuk menyingkirkan batu tonsil supaya mereka tidak pernah kembali. Ia bukanlah benar-benar perlu untuk pergi panjang, susunan pembedahan atau membazirkan wang anda pada semburan hidung yang mahal dan tablet. Mengikuti satu program langkah demi langkah yang akan menunjukkan anda secara tepat bagaimana untuk menyingkirkan batu tonsil anda secara semulajadi dan memastikan mereka tidak pernah kembali! Anda boleh mempelajari lebih lanjut tentang program yang menjanjikan penyembuhan semulajadi untuk tonsil batu dari

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *