Tonsil Stones Laser penyingkiran

Tonsil Stones Laser penyingkiran

Tonsil memainkan peranan yang penting sebagai sistem imuniti melawan bakteria dan virus-virus berjangkit. Pengamal-pengamal perubatan yang banyak berfikir bahawa mereka bertindak sebagai sistem imun yang berkesan dalam kebanyakan anak-anak tetapi juga berfikir bahawa tonsil mungkin tidak sangat berkesan apabila ia datang kepada perlindungan daripada orang dewasa yang tinggal di persekitaran yang sangat moden dan bersih. Selain daripada koleksi kuman dan juga menentang mereka poket dan permukaan tonsil mengumpul bahan-bahan yang pelbagai seperti dalam mucous, mati kulit sel-sel, zarah-zarah makanan dan sebagainya. Koleksi mungkin lembut kecil, kukuh, besar atau boleh boleh dipaksa keluar dengan mudah. Sesetengah mungkin tidak pernah mendengar tonsilolliths istilah atau tonsil batu semasa di sana adalah orang lain yang mungkin mengganggu mereka sentiasa.

Mereka yang sering disebut sebagai caseum, keju lebam, lebam putih atau tonsilloliths. Mereka mungkin menjadi penyakit yang serius atau penyakit tetapi boleh menghasilkan kesengsaraan yang besar pada pesakit-pesakit yang terjejas. Apabila anda merasa kehadiran sekaligus yang baru atau pelik anda perlu menyiasatnya. Seperti pelbagai bahagian badan, tonsil juga datang dalam pelbagai bentuk dan saiz. Dalam orang-orang tertentu batu-batu tonsil mungkin jelas dilihat hanya dengan membuka mulut yang luas tetapi dalam orang-orang tertentu mereka mungkin disembunyikan bahawa mereka boleh ghaib. Walaupun doktor dan pakar-pakar mungkin berasa sukar untuk melihat mereka. Dalam kes sedemikian, x-ray atau peranti imej lain mungkin diperlukan untuk mengesahkan kewujudan Batu tonsil.

Tonsil stones boleh membawa kepada pelbagai ketidakselesaan atau masalah seperti diperbesarkan tonsil, sakit tekak, earaches, nafas berbau, sukar untuk menelan makanan dan sebagai sumber jangkitan. Dalam sesetengah mereka jarang berlaku, mendapatkan longgar dengan mudah boleh dikeluarkan menggunakan semburan air dan swab yang pembedahan pembuangan mungkin tidak diperlukan. Tetapi apabila ia menyebabkan masalah besar, keras dan besar mengakibatkan kesakitan, mereka mungkin perlu dikeluarkan.

Dalam kebanyakan kes-kes yang mungkin tidak ada apa-apa perlu Buang tonsil stones sepenuhnya yang laser tonsillectomy atau laser penyingkiran mungkin pilihan yang betul. Dengan bantuan tonsillectomy atau laser penyingkiran, tonsil stones dihalang dengan mengeluarkan hampir lima puluh kepada tujuh puluh peratus daripada tonsil itu. Permukaan tonsil dibuat halus bahawa mereka mungkin tidak mempunyai banyak fissures terbuka untuk gunk terkumpul. Pakar bedah dengan mudah mungkin beroperasi tonsil yang menggunakan kaedah laser penyingkiran dengan hanya satu tempatan Anestetik yang pesakit boleh pulang dalam hanya beberapa jam masa dan boleh meneruskan untuk kebanyakan aktiviti atau tugas-tugas rutin mereka dalam hanya beberapa hari. Terdapat pelbagai faedah lain-lain pembedahan laser penyingkiran sebagai risiko pendarahan, komplikasi dan kesakitan yang disebabkan oleh ubat-ubatan adalah berkurang.

Remedi rumah untuk menyembuhkan Tonsil Stones

Tonsillectomy bukan sahaja boleh membawa kepada pelbagai masalah kesihatan lewat tetapi juga datang dengan harga yang lebih murah. Pembedahan boleh juga menghalang aktiviti-aktiviti harian untuk beberapa waktu. Oleh itu, ia adalah dielakkan paling kerap. Malah, Terdapat cara semulajadi dan terbukti secara saintifik mampu untuk menyingkirkan batu tonsil supaya mereka tidak pernah kembali. Ia bukanlah benar-benar perlu untuk pergi panjang, susunan pembedahan atau membazirkan wang anda pada semburan hidung yang mahal dan tablet. Mengikuti satu program langkah demi langkah yang akan menunjukkan anda secara tepat bagaimana untuk menyingkirkan batu tonsil anda secara semulajadi dan memastikan mereka tidak pernah kembali! Anda boleh mempelajari lebih lanjut tentang program yang menjanjikan penyembuhan semulajadi untuk tonsil batu dari

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *