Tom Arnold mengambil kembali kuasa beliau dari penderaan seksual

Tom Arnold mengambil kembali kuasa beliau dari penderaan seksual

Tom Arnold Tempahan filem bermakna lebih kepadanya daripada gaji yang mudah. Tom, ia adalah langkah terakhir dalam penyembuhan pengalaman zaman kanak-kanak daripada penderaan seksual oleh pengasuh remaja lelaki. Ia adalah sangat penting bahawa cerita-cerita jenis ini menjadi pengetahuan awam supaya kita dapat mula memahami dan menangani realiti penderaan seksual. Saya memuji Tom untuk keberanian beliau di datang ke hadapan.

Seperti Arnold diturunkan untuk orang majalah, “[penyalahgunaan] bermula sejurus sebelum saya bertukar 4.” Beliau tidak mempunyai pilihan tetapi untuk terus “bermain” dengan penagih beliau tiga atau empat kali seminggu selama tiga tahun, sehingga lelaki itu berpindah dari sini. Dia masih terlalu muda untuk tahu permainan ini seks, tetapi dia tahu tak betul naluri.

Mengapa tidak Tom memberitahu ayah beliau apa yang berlaku? “Lelaki itu memberikan saya sebuah bar gula-gula pada akhir permainan. Saya tidak dibenarkan untuk mempunyai gula-gula di rumah saya, dan saya berasa malu bahawa saya mengambil gula-gula. Dan saya takut beliau. Mesej ini jelas dia akan menyakiti ayah saya jika saya memberitahu, dan pemikiran yang kehilangan ayah saya adalah mustahil.”

Ketika beliau berumur tujuh tahun, Tom telah terlibat dalam kemalangan yang perlu diberitahu bapanya kepada fakta bahawa anaknya dalam kesusahan. Pengasuh tersebut telah menunjukkan Tom senjata beliau, mensasarkan ia Tom’s ayah apabila dia tiba di rumah dari kerja. Beberapa hari kemudian, Tom mencuri pistol bapanya, pergi di tengah-tengah jalan, dan menunjuk senapang di rumah pengasuh di — mesej yang jelas tentang cara yang dia rasa. Malangnya, tiada siapa memahami.

Penderaan yang tinggal tersembunyi – kerana ia tidak di dalam kebanyakan kes – Tom rahsia yang dilindungi dengan ketagihan. Ia tidak sehingga beliau telah melengkapkan alkohol, dadah, dan inventori seksual sebelum meninggalkan pemulihan pada tahun 1989, apabila dia adalah 30 tahun, bahawa beliau mula-mula dikatakan terapi beliau: “Tiada buat masa ini saya adalah seperti 4 atau 5, dan terdapat perkara ini yang akan berlaku dengan pengasuh saya…” Dalam fikiran Tom’s, lelaki itu telah hanya beberapa tahun lebih tua daripada beliau. Terapis dengan cepat bertindak balas. “Tunggu satu minit. Kau seperti 4 atau 5, dan pengasuh anda adalah 6 atau 7?” Arnold kemudian mula menggali fakta-fakta.

Arnold mengupah penyiasat persendirian dan mendapati lelaki itu telah 18 apabila beliau didera dia. Lelaki itu masih hidup di Iowa, telah menjadi pemimpin Gereja dan pemilik syarikat besar dan adalah kira-kira untuk menerima anaknya yang keempat. Jadi Tom pula sekadar mengetahui fakta-fakta. Beliau telah pergi ke pihak polis, tetapi mereka berkata ada apa-apa yang mereka boleh lakukan. Jadi Tom kembali kepada Iowa untuk menghadapi penagih itu sendiri. Seperti Arnold menceritakan dalam artikel eksklusif Hollywood di, “saya masih ingat beliau meletakkan jari Nya dada saya, dan segala-galanya datang kembali. Saya takut untuk kali kedua, tetapi kemudian saya patah atau sekah kepadanya dan memberitahunya apa yang akan berlaku kepadanya jika dia pernah menyentuh saya lagi. Sekarang banyak pekerja-pekerja yang datang daripada pejabat mereka kerana Tom Arnold berada di sana.” Apabila Tom meninggalkan pejabat lelaki itu, dia merasakan kegembiraan yang lengkap pada setelah berdiri untuk penagih beliau. Saya tahu dari pengalaman saya sendiri menghadapi penderaan apa rasa besar Pengupayaan Tom telah pada ketika itu.

Tetapi Tom bimbang tentang apa orang ini mungkin dilakukan kepada anak angkat beliau. Beliau pergi ke capitol Negeri dan bertemu dengan Gabenor. “Saya memberitahunya apa yang terjadi dan bahawa lelaki itu adalah kira-kira untuk menerima anaknya yang keempat dan beliau terpaksa berhenti. Katanya, ia bukan sesuatu yang dia boleh mendapatkan terlibat dengan. Beberapa hari kemudian, abang saya memanggil saya dan berkata, ‘ anda tidak akan percaya ini, tetapi penggunaan jatuh. Sesuatu yang tidak kena dengan kertas kerja itu.'”

Sebagai sebahagian daripada proses penyembuhan beliau, Arnold adalah menggambarkan molester kanak-kanak yang dalam wayang, Taman-Taman malam – satu langkah kerjaya yang berisiko bagi seorang pelakon, terutama satu dikenali sebagai seorang pelawak. Sambil berkata, “ia adalah pilihan yang sukar. Saya adalah seorang kanak-kanak yang bijak, dan [saya molester] masih dapat saya. Jadi, saya mahu menggambarkan seorang pedophile dengan cara yang tidak pernah dilihat bagi menjelaskan bagaimana perkara ini boleh berlaku. Saya juga memakai pakaian yang sama seperti beliau dalam filem itu. ” Ia adalah satu kenyataan yang penting baginya. Dan agak wistful juga. Seperti Arnold berkata: “… Jika ayah saya telah menonton sesuatu seperti ini bertahun-tahun yang lalu, mungkin dia akan telah bertanya beberapa soalan tentang apa yang berlaku di kawasan kejiranan. Mungkin saya saya menipu diri saya sendiri dan saya hanya memusnahkan kerjaya saya, tapi cara sama ada ia merupakan suatu pengalaman yang kuat. Memainkan watak ini adalah kepingan yang terakhir bagi saya untuk meletakkan ia di belakang saya.”

Arnold adalah lebih bersedia untuk meletakkan menjejakinya di sebalik Nya. Beliau sedang mengambil langkah-langkah yang akhirnya melepaskan pengalaman menyakitkan yang memerintah hidupnya selama 45 tahun, dan psikologi, ia membuka pintu baginya untuk mempunyai anak sendiri.

Saya tahu semua terlalu baik tol kami membayar apabila penderaan seksual telah menjadi sebahagian daripada kita dari usia yang sangat muda. Saya berada hanya dua apabila ayah mula beliau penyalahgunaan saya, yang berlangsung sehingga saya dua belas. Ia adalah pengalaman yang kompleks, pengadunan malu, takut, rasa bersalah, marah, dan pelbagai berkaitan emosi bercampur toksik-terlalu berbahaya untuk minda yang muda untuk menangani. Seperti Tom, dadah dan alkohol seolah-olah tidak dapat dielakkan dalam hidup saya, dan hanya disahkan menghidap kanser dalam 20-an saya membawa saya untuk mengkaji semula kehidupan saya dan melakukan kerja-kerja yang sukar penyembuhan penyalahgunaan. Saya pergi untuk mengabdikan hidup saya untuk kajian penyembuhan dari trauma seperti penderaan.

Apabila satu dalam enam lelaki di bawah umur 18 tahun seks dicabul, Terdapat banyak trauma untuk sembuh, dan banyak maklumat yang orang ramai perlu tahu. Adalah satu fakta yang penting untuk mengetahui bahawa kanak-kanak sama ada seks yang boleh disalah gunakan oleh orang dewasa sama ada seks – jangan menganggap bahawa kanak-kanak lelaki sahaja didera oleh kaum lelaki; wanita adalah penagih juga.

Terdapat tanda-tanda untuk menonton untuk kanak-kanak lelaki (dan perempuan) untuk melihat jika mereka akan sedang didera. Kanak-kanak yang mempunyai masalah tidur atau mimpi buruk? Adakah beliau tertekan atau mengeluarkan dari rakan-rakan atau keluarga? Adalah beliau enggan pergi ke sekolah? Adakah dia mempunyai minat yang luar biasa atau dia mengelakkan semua perkara-perkara yang bersifat seksual? Beliau mengatakan badannya adalah kotor atau rosak, atau yang dia takut sesuatu yang tidak kena di kawasan kemaluan beliau? Jika kanak-kanak adalah memaparkan mana-mana tanda-tanda ini, bercakap kepada kaunselor atau doktor anak.

Kebanyakan lelaki yang tidak pernah beritahu. Setiap kali seseorang, terutamanya selebriti, mendedahkan bayang-bayang yang telah menyebabkan mereka ketagihan dan lain-lain pucuk, cahaya yang dicampakkan ke dalam kegelapan. Penderaan seksual adalah jauh lebih luas daripada sesiapa sahaja boleh bayangkan. Ia akan merentasi semua peringkat masyarakat, mengabaikan warna, jantina, bangsa, agama dan sosio-ekonomi. Apabila kita menjadi lebih sepenuhnya sedar dengan realiti, mungkin kita akan tidak teragak-agak untuk mengenali tanda-tanda penderaan dan melakukan sesuatu untuk menghentikan.

Kesedaran adalah kunci. Tom Arnold telah dilakukan pihaknya; Mari kita semua ikut contoh Nya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *