Tips untuk mengurangkan Premium bagi perlindungan Kesihatan pelajar di Nebraska

Tips untuk mengurangkan Premium bagi perlindungan Kesihatan pelajar di Nebraska

Akan statistik, Nebraska mempunyai kadar tertinggi di negara Graduations–87.8% sekolah tinggi daripada masuk penggred 9 yang menamatkan pengajian sekolah menengah empat tahun. Kesihatan Negeri untuk kanak-kanak adalah dalam keadaan yang baik. Pada masa yang sama, Terdapat masalah gemuk minum di Nebraska, yang menunjukkan bahawa kira-kira 18 setiap 100 penduduk di Nebraska peminum gemuk.

Nebraska adalah kedudukan pada tahun 2008 sebagai keadaan sihat ke-13 di seluruh negara. Sejak 20 tahun yang lalu, Nebraska telah bekerja keras pada kesihatan. Walaupun negeri itu sedang berusaha untuk menyediakan insurans kesihatan maksimum bilangan penduduk, pengguna, terutamanya pelajar perlu belajar bagaimana untuk membeli perlindungan kesihatan di Nebraska.

Bagi pelajar, ia adalah sentiasa dinasihatkan untuk mengkaji pelbagai pelan perlindungan kesihatan daripada pembekal yang berbeza. Sebagai pengguna, pelajar perlu dapat menilai sebut harga dari syarikat-syarikat insurans kesihatan satu julat luas Nebraska dan lihat bagaimana kadar pelan dan manfaat mereka menyimpulkan. Secara umum, pelajar mengadu bahawa premium insurans kesihatan mereka adalah terlalu tinggi dan ia tidak sesuai dengan mereka dari segi kewangan untuk membeli perlindungan insurans peribadi yang bebas. Ini membawa mereka untuk mengelakkan insurans kesihatan secara keseluruhan. Walau bagaimanapun, ini adalah satu pendekatan yang salah. Terdapat beberapa tips yang boleh membantu pelajar mengurangkan kos premium mereka. Walaupun pelajar-pelajar sering menikmati kesihatan yang lebih baik, tetapi mereka juga lebih terdedah kepada kemalangan dan selesema.

Berikut adalah beberapa idea untuk mengawal premium insurans penjagaan kesihatan anda:

• Pelajar mencari perlindungan kesihatan di Nebraska harus mengelakkan melakukan perbandingan membeli-belah. Selalunya, memilih perlindungan kesihatan yang lebih tinggi deduktibel tetapi premium yang lebih rendah adalah pilihan yang baik. Ia masuk akal untuk membandingkan manfaat, deduktibel dan premium dan memastikan, jika perlu doktor pilihan, dia / dia di dalam pelan.

• Pelajar perlu mengamalkan tabiat Kesihatan hidup dan mengamalkan penjagaan pencegahan. Walaupun selepas mendapat perlindungan Kesihatan, ia adalah lebih baik untuk menerokai pemeriksaan kesihatan pencegahan yang sesuai untuk umur dan jantina yang Diinsuranskan.
• Ia adalah penting untuk mengambil peranan yang aktif dalam penjagaan kesihatan keputusan dan membina hubungan yang baik dengan doktor.

• Ia adalah cukup penting untuk pelajar tahu mereka manfaat perubatan yang disediakan di dalam perlindungan kesihatan.

• Pertimbangkan Perkhidmatan pesakit luar atau pembedahan hari yang sama. Lebih separuh daripada semua kos penjagaan kesihatan adalah untuk kemasukan ke hospital dan sebagai seorang pelajar, anda perlu cuba untuk mengelakkan ia seperti keupayaan maksimum anda.

• Simpan dalam Bilik kecemasan untuk kecemasan. Caj bilik kecemasan boleh jauh lebih mahal daripada kunjungan ke doktor. Lawatan ini juga akan memandu premium anda.

• Menyemak bil-bil hospital dan doktor dengan teliti. Memaklumkan pelan hospital dan kesihatan anda dengan segera apabila ralat dijumpai. Khidmat pelanggan adalah tulang belakang mana-mana penyedia insurans kesihatan. Anda harus mampu untuk mendapatkan bantuan segera.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *