Tips untuk mendapatkan kejayaan dalam peperiksaan juruteknik farmasi

Tips untuk mendapatkan kejayaan dalam peperiksaan juruteknik farmasi

Juruteknik farmasi bekerja di bawah penyeliaan langsung farmasi yang berlesen, mereka jenis pekerjaan termasuk menyediakan ubat-ubatan dan lain-lain produk penjagaan kesihatan kepada pesakit. Bersama-sama dengan ini tanggungjawab mereka termasuk menjawab telefon, stok rak, mengira tablet, pembungkusan dan pelabelan bekas preskripsi. Untuk mendapatkan pekerjaan yang anda perlukan untuk mendapatkan melalui 200 membayar diterangkan ubat dan formula yang digunakan untuk penukaran mereka. Pengetahuan matematik yang menyeluruh juga adalah satu keperluan yang penting. Lebih-lebih lagi calon harus mahir tentang nama-nama pengilang, nama generik ubat-ubatan, dan nama-nama yang biasa digunakan untuk sesetengah ubat-ubatan.

Untuk mendapatkan amalan yang cekap bagi peperiksaan ini, anda boleh mengambil bantuan buku-buku panduan, perisian dan kelas. Struktur gaji juruteknik farmasi mencecah angka yang lebih besar jika calon mempunyai skor yang baik dalam peperiksaan. Sebaik sahaja anda telah membentuk fikiran anda untuk menduduki peperiksaan, Terdapat pelbagai pilihan yang berkesan untuk membuat persediaan.

Cuba untuk mengumpul maklumat yang diperlukan mengenai peperiksaan amalan juruteknik farmasi, membuat keputusan sama ada anda mahu belajar secara dalam talian atau luar talian. Skor keseluruhan peperiksaan ini terbahagi kepada tiga bahagian, ini termasuk membantu ahli farmasi dalam memberi perkhidmatan kepada pesakit, mengekalkan ubat-ubatan dan sistem kawalan inventori, mengambil bahagian dalam pentadbiran dan pengurusan amalan farmasi. Jumlah soalan dalam peperiksaan adalah 125, wajaran soalan-soalan pada setiap kategori adalah mengikut kepentingan mereka. Selain itu terdapat 15 soalan pre-test yang tidak akan dimasukkan dalam skor akhir tetapi mereka adalah penting kerana mereka berkhidmat asas peperiksaan. Beberapa keperluan untuk juruteknik farmasi yang baik adalah seperti berikut-

• Calon mesti mempunyai mahir di dalam mata pelajaran seperti Bahasa Inggeris, kimia, biologi dan pendidikan kesihatan. Mereka perlu mempunyai Sijil juruteknik farmasi yang selesai dengan markah yang baik.
• Pemohon yang mempunyai pengalaman yang besar-besaran dalam menguruskan inventori ubat-ubatan, mengira tablet, mengukur dos, dan penggunaan komputer boleh berkhidmat uttermost manfaat kepada calon-calon.
• Calon mesti mempunyai kemahiran interpersonal yang besar; Juruteknik farmasi perlu tepat apabila mereka berurusan dengan ubat-ubatan dan dos yang diperlukan bagi pesakit.
• Pemohon perlu cekap dalam menguruskan tugas-tugas yang pelbagai.

Oleh itu, ia tidak salah untuk mengatakan bahawa penjelasan peperiksaan tidak keras nat alat tambahan untuk retak; anda hanya perlu menyimpan fikiran anda di landasan yang betul dan fokus pada apa yang anda mahu. Dengan ‘atipharmtech’ anda boleh Dapatkan sebuah farmasi berkesan juruteknik amalan peperiksaan perisian yang membolehkan anda mempunyai pelbagai soalan-soalan pelbagai pilihan dan memberikan anda jaminan yang pembersihan ujian.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *