Tips untuk memperbaiki jurang dalam gigi

Tips untuk memperbaiki jurang dalam gigi

Jika anda mempunyai gigi buruk, membetulkan gigitan anda harus salah satu keutamaan anda. Lagipun, crooked, gapped atau kerosakan gigi adalah hambatan dalam setiap aspek kehidupan.

Gigi buruk boleh menjejaskan segala-galanya dari kehidupan cinta anda untuk kerjaya anda. Mujurlah, memperbaiki senyuman anda mungkin tidak seperti mahal atau memakan masa kerana anda memegang.

Ramai yang salah anggap bahawa mereka perlu memakai pendakap jika mereka ingin membetulkan masalah seperti jurang gigi. Pendakap adalah mahal penyelesaian yang sesuai untuk gigi yang sangat crooked, buruk.

Jurang kecil antara gigi, Walau bagaimanapun, adalah antara masalah gigi yang paling mudah dan paling murah untuk membetulkan. Gapped gigi biasanya boleh diperbetulkan dalam tempoh masa yang singkat dengan menggunakan band gigi.

Band gigi adalah peranti ingeniously mudah bahawa menutup jurang pergigian di hari minggu. Proses memasukkan band adalah serupa dengan menggunakan flos.

Walaupun anda sebenarnya tidak perlu cermin untuk perbuatan mudah menggunakan flos, melihat ke dalam cermin seolah-olah untuk membantu. Yang sama adalah benar untuk Kumpulan. Kumpulan akan sentiasa dipakai pada waktu malam, semasa tidur.

Memakai band di siang hari adalah pilihan, tetapi jelas band yang disediakan untuk kegunaan siang hari yang hampir tidak kelihatan, membuat pilihan yang amat menarik ini. Jelas, semakin kerap anda memakai band anda, lebih cepat anda jurang gigi akan diperbetulkan.

Tidak kelihatan pendakap yang paling popular di kalangan orang dewasa. Bagi kanak-kanak dan remaja yang muda, mempunyai pendakap tradisional yang cemented kepada gigi mereka adalah hampir dengan rite of passage.

Memakai pendakap adalah sangat biasa di kalangan remaja pra- dan remaja bahawa ia adalah benar-benar sosial yang boleh diterima. Wanita muda atau lelaki muda boleh menikmati pendakap mereka, dan mereka tidak suka untuk pergi ke pejabat dan ortodontik, tetapi mereka tidak akan merasa malu dengan penyokong gigi mereka.

Seperti yang kita umur dan gigi shift, jurang antara gigi mungkin tiba-tiba muncul. Jika anda mempunyai gigi yang diekstrak yang tidak adalah serta-merta diganti dengan implan atau bridge, menggigit seluruh anda boleh beralih secara dramatik.

Gigi ini gigi hilang sekitar boleh beralih ke arah satu sama lain, mewujudkan jurang antara gigi. Ianya tidak biasa untuk orang yang mempunyai senyuman yang hebat seluruh kehidupan untuk tiba-tiba perasan yang dia kini telah gapped gigi.

Bagi sesetengah orang, jurang yang kecil antara gigi Penyambut boleh menawan, lebih menarik. Apa-apa lebih besar daripada faintest daripada jurang, Walau bagaimanapun, biasanya dianggap sebagai hodoh.

Sudah tentu, jurang yang berlaku antara gigi Selain dua gigi Penyambut akan benar-benar tidak diingini. Misalnya, jurang antara satu gigi Seri dan taring yang adalah agak ketara dan sangat kekok Cari.

Mujurlah, orang-orang yang mahu menetapkan jurang antara gigi mereka mempunyai sangat pelbagai jenis ubat-ubat yang anda pilih. Paling jelas, serta di-kurangnya wajar, yang memakai pendakap. Pendakap adalah pilihan yang baik bagi orang-orang benar-benar crooked gigi, tetapi tidak perlu untuk jurang semata-mata.

Orang boleh membetulkan mereka jurang pergigian dalam hanya beberapa Lawatan ke doktor gigi jika mereka memilih untuk mempunyai gigi mereka terikat. Malangnya, ikatan adalah satu penyelesaian yang sangat mahal, dan sementara bon atau veneers kerap jatuh.

Bagi ramai orang hari ini, gapped gigi adalah sumber rasa malu besar, malu juga. Tidak seperti hampir tdk crooked gigi, gigi yang gapped adalah sangat ketara.

Apa lagi, jurang antara gigi seseorang boleh meningkat secara dramatik dari semasa ke semasa. Jurang yang boleh kelihatan kebanyakan tempat, Bilakah menggigit seseorang beralih dengan usia. Dalam hal tersebut, orang yang mempunyai senyuman yang sempurna bagi tahun akan satu hari notis bahawa beliau tiba-tiba mempunyai jurang gigi.

Orang dewasa yang ingin membetulkan gigi mereka dan memperbaiki senyuman mereka mempunyai banyak pilihan yang ada kepada mereka hari ini, termasuk pendakap yang jelas, tidak kelihatan penyokong gigi dan gigi band. Jumlah opsyen, ditambah pula dengan persamaan syarat, boleh mengelirukan bagi sesetengah. Sebagai contoh, ramai orang bergaul sehingga terma-terma seperti pendakap yang jelas, pendakap yang ghaib dan tidak kelihatan band.

Pendakap yang jelas akan hanya apa yang mereka suka. Mereka kelihatan seperti pendakap logam tradisional, dengan kurungan yang digam bahagian depan gigi setiap.

Kurungan ini biasanya diperbuat daripada plastik atau seramik, membuat mereka kurang ketara berbanding pendakap logam, jika tidak betul-betul “jelas”.

Pendakap yang tidak kelihatan tidak benar-benar seperti pendakap sekali. Mereka sebenarnya plastik aligners, atau mulut pengawal. Pemakai diberi aligners baru setiap dua minggu sekali.

Memakai aligner baru adalah serupa mempunyai satu pendakap memperketatkan. Setiap aligner baru mencipta satu langkah ke arah lurus gigi dan senyuman better-looking. Tidak kelihatan penyokong gigi biasanya dipakai dari bulan ke tahun.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *