Tips untuk ingat untuk Treadmill regangan

Tips untuk ingat untuk Treadmill regangan

Regangan adalah sebahagian penting daripada apa-apa jenis senaman, sama ada di dalam atau di luar. Ia loosens sehingga otot anda, yang menjadikan ia lebih sukar untuk badan anda untuk menampung kecederaan yang buruk.

Ramai orang ingat untuk meregangkan sebelum berjoging di luar atau bermain sukan yang berat, tetapi apabila ia datang untuk bersenam di pusat kecergasan atau di rumah, fikiran mereka pergi betul-betul kosong. Mereka lupa hakikat penting bahawa regangan amat penting tidak kira di mana anda akan bergerak badan anda.

Treadmill adalah tidak terkecuali kepada pemerintahan. Walaupun anda tidak akan dijalankan ke atas mana-mana bentuk muka bumi yang khianat atau meletakkan badan anda melalui apa-apa kerja yang serius, ia masih penting untuk urut otot anda dengan cara ini sebelum dan selepas menggunakan sebahagian peralatan ini hebat.

Berbuat demikian akan memastikan bahawa anda tidak mengekalkan apa-apa kecederaan pada bahagian ini jentera. Ia juga akan membantu anda mendapatkan lebih banyak daripada senaman anda!

Terdapat pelbagai jenis stretches yang anda boleh memilih untuk melakukan, tetapi dalam artikel ini kami ingin memberi tumpuan kepada perkara-perkara yang penting untuk diingati, tanpa mengira yang mana satu anda akhirnya melakukan. Satu apa pun yang anda lakukan, kami mahu anda untuk melakukannya dengan betul supaya anda boleh mendapat manfaat daripadanya.

Perkara pertama yang perlu diingat adalah bahawa regangan tidak dikira sebagai yang memanaskan. Untuk mempunyai senaman yang betul, anda perlu berjalan atau berlari selama beberapa minit sebelum.

Berjalan atau berjoging akan berehat otot anda dan membuat mereka lebih mudah untuk bergerak di sekitar. Ianya juga baik kerana ia adalah selamat untuk mendapatkan kadar jantung anda sebelum anda jalankan supaya anda tidak mengejutkan badan anda.

Seterusnya, ia adalah penting untuk mengambil masa anda apabila anda menolak dan menarik otot-otot anda. Ini akan memastikan bahawa anda mendapat hasil yang terbaik.

Jangan terburu dan pergi lambat kerana anda memberi dan menarik balik tangan dan kaki anda. Jika anda cuba untuk terburu-buru itu, anda akan mengkhianati senaman anda kerana anda tidak akan mendapat hasil yang terbaik daripada pergerakan anda masuk.

Juga, pastikan anda bernafas semasa anda regangan! Ramai cuba tahan nafas mereka semasa regangan rutin, tetapi ini benar-benar melakukan apa-apa yang bermanfaat.

Semasa anda pergi perlahan-lahan menggerakkan tangan dan kaki anda, anda boleh bernafas pada kadar yang berterusan untuk memastikan anda mendapat oksigen yang cukup. Anda juga boleh mencuba kaedah pernafasan yang mendalam yang boleh membantu anda berehat dan membantu otot-otot anda untuk berehat.

Beberapa tips yang seterusnya adalah perkara-perkara yang anda harus Elakkan apabila regangan. Melakukan mereka sebenarnya boleh menyebabkan kecederaan pada otot-otot anda dan bukannya membantu mereka.

Pertama, jangan meregangkan otot anda sehingga mereka menyakiti. Ramai yang akan berkata “tiada kesakitan, tiada keuntungan”. Ini tidak boleh menjadi lebih tidak benar untuk regangan pre-workout!

Dengan bergerak sehingga anda berasa hanya kesakitan menghalang keupayaan anda untuk kemajuan. Jika anda melakukannya dengan betul, anda hanya perlu rasa ketidakselesaan apabila anda menentukan kedudukan tangan dan kaki anda.

Untuk melakukannya dengan betul, pergi sejauh yang anda fikir anda boleh pergi, dan berhenti sebelum anda mula berasa sakit. Ini adalah titik optimum di mana anda harus berakhir.

Memegang jawatan itu selama sekurang-kurangnya 20 hingga 30 saat. Dengan cara ini anda tidak akan merasa sakit, tetapi sedikit terbakar yang akan sangat bermanfaat untuk otot-otot anda.

Satu lagi perkara untuk mengelakkan melantun ke kedudukan yang berbeza. Sebagai contoh, anda mungkin akan melakukan regangan kaki, dan anda melantun lengan anda ke hadapan sehingga anda menyentuh jari kaki anda.

Ini sebenarnya tidak membantu, tetapi dalam kes-kes tertentu boleh membawa kepada kecederaan. Hanya ingat untuk perlahan-lahan memanjangkan bahagian-bahagian badan anda sehingga anda berasa yang membakar, dan kemudian perlahan-lahan menahannya untuk jumlah masa yang diperuntukkan.

Selepas anda melakukan senaman treadmill anda, anda tidak perlu melakukan post-exercise dengan segera. Ia boleh menjadi bijak untuk mengambil mandian panas atau mandi sebelum anda meregangkan otot anda lagi.

Air panas yang akan digunakan pada badan anda boleh membantu otot-otot anda berehat dan membuat ia lebih mudah bagi anda untuk meregangkan lagi. Ia tidak perlu betul-betul selepas latihan, tetapi ia adalah penting bahawa anda ingat untuk meregangkan sebelum dan selepas treadmill yang jalankan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *