Tips untuk Elakkan sosial yang menjejaskan kesihatan dan matlamat Kesihatan

Tips untuk Elakkan sosial yang menjejaskan kesihatan dan matlamat Kesihatan

Keputusan untuk menurunkan berat badan atau mendapatkan dalam bentuk adalah sering satu yang sangat peribadi dan peribadi. Walau bagaimanapun, apabila kita mula melaksanakan tabiat yang baru, atau perubahan dalam rutin lama kami, kami boleh melihat maklum balas awam. Kerana apa yang kita lakukan mempunyai kesan titisan terakhir orang-orang di sekeliling kita, reaksi dari keluarga dan rakan-rakan tidak mungkin apa yang kita menjangka. Bukan maksud, orang lain mungkin melemahkan keazaman kami untuk berpegang kepada tabiat yang sihat yang membantu kita mencapai matlamat kesihatan dan gaya hidup yang sihat.

Pernahkah anda mengalami mana-mana senario ini? Pelan anda dijangka melanda di gimnasium selepas kerja, apabila rakan meminta anda untuk menyertai mereka untuk Happy Hour? Keluar untuk makan malam dengan rakan-rakan, beliau menggesa anda untuk berkongsi kegembiraan Brownie untuk pencuci mulut, memberitahu anda bahawa anda telah melakukan begitu baik diet anda, anda layak melayan. Sedikit tidak akan membuat banyak perbezaan, akan ia? Anda pergi ke Mama untuk makan malam, dan dia telah dimasak semua anda kegemaran dan sangat fattening hidangan. Dia akan jadi dihina jika anda tidak menikmati, dan pergi untuk saat. Anda bersiap sedia untuk menuju pintu ke gimnasium pada pagi Ahad, dan pasangan anda meyakinkan anda akan keluar untuk sarapan tengah hari akan perkara yang baik untuk melakukan. Lagipun, ia adalah satu minggu yang sangat sibuk, dan anda hampir tidak mempunyai apa-apa masa bersama-sama!

Tanpa makna, rasanya seolah-olah semua orang di sekeliling kita yang berusaha sabotaj usaha kami. Kami memberitahu diri kita bahawa kita boleh membuat senaman pada waktu lain, atau kita akan rajin dengan pilihan makanan kita esok. Diulangi cukup sering, kita dapati kita tidak mendapat keputusan yang kita selepas itu, menetapkan kekecewaan, dan kita walaupun mungkin berputus asa. Dan biasanya, kita menyalahkan diri kita sendiri untuk kami kekurangan tekad!

Baik, ia tidak perlu menjadi seperti ini. Dengan foresight, pemikiran dan perancangan, kita boleh mengelakkan sosial merosakkan yang sebaliknya akan menggugat matlamat kami, kesihatan dan kesejahteraan. Cuba beberapa Tips telah kejurulatihan, untuk mengelakkan menjejaskan sosial dan melihat jika mereka membantu anda berada di landasan yang betul dengan matlamat Kesihatan pemakanan dan kecergasan anda.

Tips untuk Elakkan sosial yang menjejaskan kesihatan dan matlamat kesihatan anda:

1. Janganlah orang-orang penting dalam hidup anda tahu niat anda mengamalkan tabiat yang sihat, dan memberitahu mereka bagaimana mereka boleh membantu. Jika anda tidak menjelaskan kepada orang-orang di sekeliling anda kepentingan keputusan kecergasan seumur hidup anda dan yang khusus tentang apa yang mereka perlu lakukan dan tidak patut lakukan untuk membantu anda, mereka mungkin tidak tahu.

2. Jadual sesi senaman anda pada kalendar anda dan melayan mereka seperti perniagaan atau temujanji dengan doktor. Apabila diminta untuk menyertai dalam aktiviti-aktiviti yang bertentangan dengan pelan kecergasan anda, Jelaskan berapa banyak anda ingin menyertai tetapi anda mempunyai penglibatan yang sebelumnya. Lihat jika rancangan boleh beralih kepada kesesuaian jadual anda.

3. Menjadi proaktif dalam mengelakkan situasi sosial yang mungkin menggugat matlamat anda. Mesyuarat rakan-rakan untuk makan malam? Anda boleh untuk memilih tempat di mana anda tahu anda boleh membuat pilihan yang sihat. Beritahu ibu terlebih dahulu bahawa anda akan cuba untuk makan sihat, dan mencadangkan dia menyediakan hidangan yang berfungsi dalam rancangan anda. Jika Jumaat selepas kerja Happy Hour dengan kawan-kawan, pergi ke gim awal pagi atau makan tengahari jam sebaliknya.

4. Memastikan visi kesihatan anda dalam fikiran anda pada setiap masa, dan sopan tetapi tegas tentang keputusan anda. Apabila rakan-rakan atau keluarga anda untuk makan apa yang anda lebih suka tidak menggoda, atau Langkau satu sesi senaman, sopan mengingatkan mereka betapa penting hal ini kepada anda. Jangan berdakwah atau cuba mengubah minda orang lain; hanya mengingatkan diri sendiri betapa hebatnya anda rasa apabila anda mengikuti pada rancangan anda.

5. Fleksibel. Akan ada masa Bilakah rearranging menjalankan sesi atau makan di restoran-restoran yang lebih mencabar adalah tidak dapat dielakkan. Perlu diingat anda bahawa anda boleh mengimbangi senaman dan pemakanan dengan prinsipal 80/20. Jika 80% daripada masa anda berada di sasaran, 20% yang agak luar tidak akan memusnahkan semua kerja keras dan usaha anda.

Ingat, rakan-rakan dan keluarga anda mahu anda untuk berjaya dan bahagia. Termasuk mereka dalam proses dan anda sangat meningkatkan peluang anda untuk mencapai matlamat anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *