Tips untuk cuba untuk menghentikan ibu-bapa anda dari mendapat perceraian

Tips untuk cuba untuk menghentikan ibu-bapa anda dari mendapat perceraian

Ibu bapa anda merancang untuk mendapatkan perceraian? Menghadapi masalah membaiki hubungan mereka yang rosak? Anda berusaha keras untuk mencari penyelesaian untuk menghalang mereka untuk memisahkan tetapi gagal? Jika ya, anda adalah di antara berjuta-juta kanak-kanak anda akan kesepian dan bimbang kerana niat ibu bapa mereka untuk bercerai.

Perceraian adalah acara paling menyakitkan yang anak-anak anda boleh mempunyai di dalam kehidupan mereka. Ia boleh merosakkan bukan sahaja perasaan mereka, tetapi juga kehidupan mereka. Walau bagaimanapun, perceraian mungkin mempunyai kesan yang berbeza pada kanak-kanak berbeza. Apabila ibu bapa mereka diceraikan, mereka merasa seolah-olah keselamatan mereka, kestabilan mereka dan dunia mereka akan jatuh selain. Selain itu, sesetengah daripada mereka mendapat sakit dan tidak dapat tidur dan tidak kira apa situasi ini, kanak-kanak berada di sebelah yang kalah.

Kerana besar kesan perceraian terhadap kehidupan mereka, mereka akan cuba yang terbaik untuk mengelakkan atau mengelakkan situasi ini daripada berlaku.

Sebagai kanak-kanak, adalah menjadi hasrat anda penuh untuk mengelakkan perceraian ibu bapa anda. Tidak kira berapa kecil anda berada, anda boleh melakukan sesuatu untuk mencegah kejadian ini daripada berlaku.

Perkara-perkara yang boleh dilakukan oleh kanak-kanak untuk mengelakkan pemisahan ibu-bapa mereka termasuk:

1. Anda boleh berdoa kepada Allah dan meminta bahawa dia boleh melembutkan hati mereka dan mengeluarkan Pelan mereka untuk bercerai. Anda mesti percaya pada kuasa solat. Ia boleh mengubah perkara-perkara tidak kira bagaimana sukar atau mustahil ia mungkin. Dengan iman dan kepercayaan kepada Tuhan, dia boleh sembuh dan mengubah hati mereka pecah.

2. Jika anda suka kedua-dua mereka, elakkan mengambil sisi di salah satu daripada mereka. Berada di sebelah yang neutral. Berkomunikasi dengan mereka dan menyatakan perasaan dan pandangan tentang perceraian mereka cadangan anda. Jangan ragu untuk bertanya soalan. Jika boleh menyiasat sebab-sebab mengapa mereka mahu memisahkan cara semasa anda mencari jalan untuk memperbaiki hubungan mereka.

3. Meminta orang-orang tua dan ahli keluarga, mana ibu bapa anda menghormati banyak, mengganggu, menggesa mereka tidak berasingan dan memberi nasihat mengenai kesan-kesan yang memudaratkan langkah mereka pada kehidupan anak-anak mereka. Elakkan daripada meminta saudara-mara atau ahli keluarga yang mempunyai kehidupan keluarga yang tidak berjaya.

4. Mempunyai heart-to-heart berbincang dengan ibu bapa anda. Biar mereka tahu tentang kesan-kesan negatif daripada tindakan mereka. Memberitahu mereka bahawa anak-anak mereka terhadap rancangan mereka untuk mendapatkan perceraian.

5. Menjemput mereka kaunseling dengan paderi, kaunselor perkahwinan atau masyarakat tua.

6. Mengingatkan mereka tentang ikrar mereka di hadapan Allah dan rakyat. Ingatkan mereka tentang kenangan gembira mereka berkongsi bersama-sama. Ingatkan mereka bahawa mereka bersumpah untuk tinggal bersama-sama dalam penyakit dan Kesihatan dan dalam masa yang baik dan buruk. Memastikan mereka bahawa mereka boleh mengatasi masalah mereka dan bahawa anda sentiasa berada di sisi mereka untuk menyokong mereka.

7. Memberi mereka sumber-sumber yang berharga seperti buku-buku dan sumber elektronik tentang kesan negatif penceraian kepada kanak-kanak, mengatasi masalah dalam perkahwinan dan kaunseling perkahwinan. Walaupun ini adalah perkara-perkara yang hanya sedikit, ia boleh membantu banyak untuk membaiki hubungan mereka yang rosak.

Dengan teknik dan Tip-Tip yang disebutkan terlebih dahulu, yang pasti, anda boleh membaiki hubungan pecah bapa anda dan boleh menghalang daripada mengikuti rancangan perceraian mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *