Tips untuk anda Regimen puasa jus

Tips untuk anda Regimen puasa jus

Jus berpuasa atau jus, dengan cepat menjadi salah satu cara yang paling popular untuk membersihkan badan dan menurunkan berat badan. Jus membolehkan tubuh dengan toksin dalam masa yang sama masih memberi vitamin dan mineral. Walau bagaimanapun, jika dilakukan dengan betul, ini program pembersihan dan detoksifikasi serius membahayakan kesihatan anda. Dalam artikel ini, kami akan menjelaskan mengapa jus boleh memberi manfaat kepada kesihatan anda dan bagaimana anda boleh melakukannya dengan selamat.

Sel-sel adalah seperti kecil SPAN yang menyerap unsur-unsur yang anda bernafas, Makan, minum dan memohon kepada kulit. Bahan-bahan kimia sintetik dan makanan diproses menghalang keupayaan semula jadi badan untuk membuang toksin. Ia membersihkan badan, sambil membekalkan peningkatan dramatik dalam vitamin, mineral, antioksidan dan enzim. Unsur-unsur ini beserta dengan apa-apa yang berbahaya di dalam badan dan rasa ia.

Jus yang cepat percaya membersihkan kedua-dua badan dan minda dengan menggalakkan fungsi kebolehan regeneratif semulajadi badan. Malah, sesetengah orang percaya bahawa diet cecair yang boleh menyembuhkan penyakit-penyakit serius seperti kanser, leukemia, arthritis, tekanan darah tinggi, gangguan buah pinggang, jangkitan kulit, penyakit hati, ketagihan arak dan rokok.

Cepat bendalir lagi akan membolehkan badan untuk membersihkan toksin yang telah ketidakhadiran di tisu-tisu sel anda dari lahir. Tempoh puasa boleh terdiri di mana-mana tiga hingga empat puluh hari dan jumlah jus yang anda minum akan menentukan intensiti pembersihan. Minum sejumlah kecil jus membekalkan kalori yang lebih sedikit, sekali gus meningkatkan pembersihan badan detox.

Puasa Jus boleh termasuk jus segar, herba atau detox teh yang cuba minum air dengan madu, sup sayur, cecair rumput gandum dan makanan tambahan yang membantu untuk keadaan tertentu anda. Anda boleh mempertimbangkan untuk mengubahsuai puasa termasuk hirisan alpukat dan pisang untuk melambatkan proses pembersihan.

Diet cecair yang diubahsuai adalah baik bagi orang-orang dengan sekatan-sekatan kesihatan seperti kencing manis atau hipoglisemia. Pisang dan avocados adalah lambat untuk dihadam dan mengekalkan paras gula dalam darah stabil.

Walaupun ada manfaat jus berpuasa, badan ini membersihkan juga mempunyai beberapa kesan sampingan. Ini mungkin termasuk backaches disebabkan oleh peningkatan toksin dalam usus lebih rendah. Sesetengah orang mengalami nafas dan cankers.

Cirit-birit adalah menjadi rungutan kerana jus buah-buahan mempunyai kesan laksatif yang semulajadi. Blackouts adalah kesan sampingan yang serius. Untuk menghentikan blackout, turun pada satu lutut atau duduk. Untuk mengelakkan kesan sampingan ini, berjumpa doktor sebelum anda memulakan program puasa.

Sebahagian besar makanan yang diproses yang dimakan hari ini mengeluarkan banyak toksin dalam sistem kami. Jika anda membenarkan toksin tersebut terus terkumpul dalam badan anda, anda boleh mengalami tenaga yang rendah, mengalami kesakitan dan mempunyai ingatan yang lemah. Mujurlah, anda boleh mengundurkan hakisan fizikal ini dengan berpuasa dan makan makanan yang sihat. Jus puasa adalah salah satu cara untuk badan membersihkan.

Puasa membersih dan mengawal usus, membantu penurunan berat badan, menguatkan sistem imun anda dan meningkatkan tahap tenaga. Lazat kaca cecair sahaja ia mengambil masa untuk meletakkan diri sendiri di jalan raya untuk kehidupan yang lebih baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *