Tips Senaman mudah untuk tinggal di rumah ibu

Tips Senaman mudah untuk tinggal di rumah ibu

Ibu-ibu di mana-mana mendapatkan sedikit jadi masa kadang-kadang untuk masuk ke dalam atur cara biasa senaman di rumah. Bukan sahaja mereka mendapat begitu sibuk menjaga anak-anak, beberapa hari ini ibu juga bekerja di rumah yang tidak lebih tidak membenarkan mereka masa yang cukup untuk pergi ke gimnasium atau menyertai kelab kesihatan. Ada tugas untuk memenuhi, membeli-belah untuk melakukan, kerja-kerja rumah, amalan bola sepak dan Mesyuarat sekolah yang boleh mengisi masa yang sangat berharga seorang ibu.

Jika anda mempunyai seorang ibu yang sibuk, tetapi masih mahu masuk ke dalam rutin senaman rumah tanpa perlu pergi ke gimnasium, fikirkan cara-cara yang akan membolehkan anda untuk kekal cergas walaupun anda jadual yang sibuk. Berikut adalah beberapa cadangan yang boleh membantu:

1. Cuba melakukan senaman dengan anak-anak anda.

Sesetengah ibu yang baru telah mendapati bahawa mereka boleh memasukkan sedikit senaman dengan berjalan kaki mereka petang di Taman dengan bayi-bayi mereka. Anda boleh cuba melakukan sendiri, dengan mengambil masa lama berjalan semasa anda tolak stroller bayi anda, atau jika anda mempunyai kanak-kanak yang lebih tua, anda boleh berjalan kaki di Taman dengan mereka. Bukan sahaja ini akan senaman kardio yang sangat baik, tetapi ia juga akan memberikan anda sedikit masa untuk bon dengan anak-anak anda.

Anda boleh mendapatkan anak-anak anda untuk membantu anda kemas dapur, ruang makan atau ruang tamu. Anda boleh membuat ini menyeronokkan aktiviti serta suka mengubahnya menjadi satu pertandingan, menetapkan dengan pemasa, dan mencari yang boleh menyelesaikan tugas yang terpantas. Anda akan mendapati diri anda bekerja keluar peluh yang ketika melakukan kerja-kerja rumah dengan anak-anak anda, yang akan membantu anda kehilangan paun dalam proses. Anak-anak anda juga akan mempelajari nilai bekerja pada usia yang sangat muda, jika anda boleh melatih mereka membantu melakukan kerja-kerja di rumah.

2. Melakukan beberapa aktiviti luar dengan anak-anak anda.

Ia mungkin menjadi permainan bermain, badminton atau petang renang. Ini adalah senaman kardiovaskular yang baik yang boleh juga baik untuk kesihatan anak-anak anda, termasuk masa tambahan yang anda menghabiskan masa dengan anak-anak anda melakukan aktiviti-aktiviti ini akan dikenang juga apabila mereka semakin tua.

3. Berjalan di pusat beli-belah.

Anda boleh melakukan ini dengan anak-anak anda, atau Adakah ia sedang anak-anak anda di sekolah. Berjalan santai di dalam pusat membeli-belah yang berhampiran tempat anda dan Jangan membeli-belah pada masa yang sama. Kerana terdapat begitu banyak perkara yang boleh melihat di dalam sebuah pusat membeli-belah, anda mungkin tidak perasan bahawa anda sudah kehilangan kalori dengan berjalan.

Berikut adalah tip yang baik yang anda mungkin ingin mencuba. Membuat senarai aktiviti-aktiviti yang anda boleh dengan mudah menggabungkan sepanjang hari anda boleh memberi badan anda beberapa bentuk senaman di rumah. Ini tidak perlu sukar atau rumit – ia mungkin hanya berjalan di Taman, berkebun, menari di sekitar rumah, kering kereta anda. Mendaki dan tangga merupakan salah satu senaman kardiovaskular terbaik. Jika anda tinggal di tingkat 5 condo anda, sebagai contoh, mengapa tidak mengambil langkah-langkah, dan bukannya Lif?

Sebagai seorang ibu stay-at-home mempunyai faedahnya, tetapi ia tidak bermakna kerana anda tinggal di rumah kebanyakan masa, anda tidak lagi perlu bimbang tentang Rajah anda atau kesihatan umum anda. Anda hanya perlu kreatif dan mencari jalan mudah, lagi berkesan yang anda boleh pulang senaman sambil menjaga anak-anak anda. Pastikan untuk mengekalkan diet yang sihat juga, yang akan memberi manfaat kepada anda sekeluarga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *