Tips Reka bentuk landskap untuk kesan yang maksimum

Tips Reka bentuk landskap untuk kesan yang maksimum

Mencipta rumah sempurna adalah tinggi pada agenda Australia banyak tetapi ia melampaui juga hanya mempunyai perkara-perkara yang bagaimana yang anda mahu di bahagian dalam. Luar adalah sama penting, dengan ciri-ciri luaran yang penting bukan sahaja kerana ia adalah untuk semua orang, tetapi ia juga boleh membawa anda keseluruhan Dewan bersama-sama. Taman yang indah pergi jauh, memberikan tempat perlindungan untuk berehat dalam, dan menambah nilai untuk rumah anda.

Ini adalah di mana Reka bentuk landskap datang. Pelan Landskap biasanya dilakukan dari awal dan akan menggabungkan kedua-dua anda fikiran dan keinginan serta cadangan-cadangan daripada profesional. Ia boleh menjadi penting untuk bersenam
rancangan yang disasarkan agak betul-betul dari awal, supaya anda boleh bajet segi kos dan masa yang terlibat untuk projek tersebut.

Reka bentuk landskap yang boleh memberikan cadangan mengenai pelbagai bidang dari loji pemilihan, kedudukan, apa yang tumbuh di mana yang baik, Ruang recreatonal yang dibayar dan mengoptimum, pertimbangan pengairan, pemindahan, dan bagaimana ciri-ciri boleh diintegrasikan dengan berkesan. Beberapa pemilik rumah setle pada susun atur yang mudah untuk cuba mengurangkan kos, tetapi ia harus diperhatikan bahawa Reka bentuk yang lebih menarik tidak sentiasa lebih mahal.

Berikut adalah beberapa tips Reka bentuk yang anda mungkin mahu memasukkan ke dalam kawasan Taman anda.

Lapisan. Mempunyai pelbagai lapisan dan ketinggian dalam taman yang boleh memberikan rasa yang lebih menarik. Menggunakan blok mengekalkan merupakan cara terbaik untuk mencapai matlamat ini dan mengelakkan menggunakan mortar yang tidak kemas. Anda boleh memilih pelbagai
warna-warna yang sesuai dengan rupa yang khusus yang anda akan bagi.

Mempunyai jalan masuk. Jalan masuk anda adalah pintu masuk ke dalam rumah anda jadi mengapa tidak anda mahu menjadikannya menarik? Jalan masuk rumah besar bergaya adalah cara yang hebat untuk mengalu-alukan pengunjung, menggunakan membuka bagus, banyak Bilik, dan patung-patung untuk membantu membina watak.

Veggie Patch. Dengan semua kebimbangan tentang makanan yang diproses, tumpuan lebih makan sayur-sayuran adalah jelas untuk bergerak ke hadapan untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Dan apa yang lebih baik cara untuk memperoleh sayur-sayuran daripada berkembang mereka sendiri! Mereka sangat mudah untuk menubuhkan, benih adalah murah, dan anda boleh memilih untuk menanam apa sahaja yang anda mahu!

Tumbuh-tumbuhan. Mungkin bahagian yang paling penting dalam reka bentuk landskap, tumbuh-tumbuhan yang anda pilih akan mencerminkan rapat rasa keseluruhan Taman anda. Bukan sahaja anda perlu pilih tumbuh-tumbuhan yang kelihatan baik, mereka juga perlu boleh berkembang dalam keadaan mereka ditempatkan dalam. Beberapa perkara perlu dipertimbangkan apabila memilih tumbuhan adalah; Tumbuh-tumbuhan yang terbaik akan memberikan kepada anda rupa anda selepas? Berapa cepat mereka akan membesar? Berapa banyak matahari (atau naungan) Adakah ia memerlukan? Penyelenggaraan berapa banyak tumbuh-tumbuhan perlu? Adakah warna yang penting?

Sekali lagi, Reka bentuk landskap yang akan dapat membantu menjawab soalan-soalan tetapi apabila ia datang ke, apa yang anda membuat keputusan untuk pergi dengan harus preferance yang peribadi dan sesuatu yang anda sudah berpuas hati dengan. Berkebun gembira!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *