Tips rawatan ekzema DIY

Tips rawatan ekzema DIY

Ramai orang pergi ke doktor dalam usaha untuk mencari penawar tetapi diberi dadah berbahaya berdasarkan pilihan seperti Kortikosteroid yang boleh mempunyai kelemahan pada sesetengah orang yang mengancam nyawa! Terdapat Walau bagaimanapun rumah ubat untuk ekzema yang membolehkan pesakit untuk mengawal keadaan mereka ke tempat yang ia tidak menimbulkan masalah! Remedi rumah ekzema mempunyai faktor WOW sangat besar kerana mereka tidak memerlukan anda untuk membeli produk yang mahal, dan kebanyakan apa yang perlu ada di rumah atau di kedai-kedai runcit yang. Secara umumnya, ubat-ubatan ini adalah tidak merbahaya jika dibandingkan dengan lain-lain bentuk ubat-ubatan moden dan tidak mempunyai sebarang kesan sampingan.

1. Minyak neem adalah anti-kulat, anti-bakteria dan memberi kelegaan segera pada kulit yang terjejas. Dipelopori oleh neem juga digunakan untuk merawat jerawat, ringworm, kulat dan pelbagai penyakit kulit lain.

2. Banyak bahan telah buruk menjejaskan keadaan kulit anda dan harus dielakkan di semua kos untuk mengekalkan kerengsaan ke minimum. Pakaian yang diperbuat daripada bulu, poliester dan nilon pesalah-pesalah yang semua ini dan bahan-bahan getah dan plastik yang boleh dipakai juga masalah. Jika anda ingin memakai demikian pastikan anda mempunyai meliputi daripada kapas di bawahnya untuk memastikan kulit anda selamat. Satu lagi bahan yang dikenali sebagai isu sebenar dengan ekzema Malangnya adalah sabun. Banyak sabun dan detergen yang telah terbukti untuk menjadi sebahagian daripada pesalah terburuk di up suar ekzema dan harus dielakkan seboleh mungkin.

3. Salah satu remedi rumah yang terbaik untuk ekzema adalah minyak kelapa. Digunakan dalam bentuk yang paling tulen, minyak ini adalah amat pelembab, yang boleh membantu mencegah kerengsaan daripada merebak dan menghalang kulit daripada keretakan. Anda hanya perlu menggunakan minyak ini ke atas tapak yang terbabit untuk mendapatkan bantuan cepat yang berlangsung, dan tidak seperti banyak krim topikal, remedi rumah bau baik!

4. Kunyit adalah pokok renek, berkaitan dengan halia, bahawa membantu melegakan kesakitan ekzema. Kunyit melegakan kesakitan dan kelajuan penyembuhan kesakitan yang disebabkan oleh eczema. Kunyit yang digunakan dalam teh, serbuk dan cecair.

5. Jika anda sedang mencari alternatif yang semula jadi untuk krim steroid, anda boleh memilih untuk penyihir hazel. Ia murah dan boleh dibeli di mana-mana kedai ubat. Untuk hasil yang lebih baik memohon harian dengan kapas untuk kulit yang terjejas. Boleh sire memohon minyak baik atau pelembap dengan serta-merta setelah mendapat keluar dari bilik mandi. Elakkan daripada menggunakan produk minyak wangi atau wangian. Jangan memakai pakaian yang mempunyai tindakan yang menggaru pada badan anda apabila anda bergerak.

6. Chamomile adalah tumbuhan seperti daisy, berbunga, yang telah digunakan selama berabad-abad untuk melegakan kesakitan. Chamomile juga mempunyai sifat anti-radang yang melegakan gatal-gatal dan menyembuhkan jangkitan.

7. Penggunaan jus daun spermin juga mengurangkan ekzema. Ini adalah salah satu remedi rumah untuk ekzema dan sangat mudah untuk membuat yang terbaik! Anda hanya perlu mendapatkan beberapa daun spermin dari Taman anda, dan mengisar daun ini untuk membuat pes, ini boleh digunakan secara langsung ke atas rantau ekzema atau anda boleh mencairkan pes dengan mencampurkan air. Ia akan mengurangkan bengkak dan sengatan kerengsaan kulit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *