Tips rawatan buasir yang penting oleh pakar-pakar perubatan

Tips rawatan buasir yang penting oleh pakar-pakar perubatan

Walaupun orang yang berlainan mempunyai pendapat yang berbeza tentang cara terbaik untuk menghilangkan buasir, ia adalah sentiasa lebih baik untuk mengetahui apa yang pakar-pakar perubatan sebenar perlu katakan tentang rawatan yang terbaik untuk buasir.

Petua ini telah diberikan oleh pakar-pakar perubatan yang berbeza pada rawatan cerucuk:

Petua 1-Jangan malu diri sendiri

Wallow di kasihan diri dan merasakan bahawa anda adalah satu-satunya mengidap penyakit ini. Buasir menimpakan banyak orang; terkenal dan tidak begitu terkenal, kaya dan miskin.

Napoleon besar pemimpin Perancis mengalami buasir, Presiden Jimmy Carter telah pembedahan buasir semasa beliau berada di Pejabat, banyak orang terkenal dan yang penting juga telah mengalami dan sesetengah masih mengalami penyakit ini.

Nasihat pertama pakar-pakar perubatan memberi longgokan penghidap dijangka tidak merasa buruk tentang diri mereka, banyak orang lain termasuk doktor mempunyai penyakit yang sama.

Petua 2-tujuan untuk mudah dan membebankan kurang pergerakan usus

Menurut keterangan perubatan amat menggalakkan punca-punca asas yang utama buasir adalah penjanaan ketegangan yang berlebihan semasa membuang air besar yang menolak keluar urat-urat dari rektum dan dubur yang menyebabkan mereka untuk mengendurkan dan membesarkan bogel.

Jadi kebanyakan nasihat pakar-pakar perubatan bahawa mestilah matlamat anda untuk lebih lembut najis yang tidak akan memerlukan terlalu banyak straining pihak anda untuk membatalkan mereka daripada badan.

Petua 3 – melincirkan dubur anda

Untuk membantu kelancaran laluan najis dari rektum dan dubur anda, anda adalah dinasihatkan untuk melincirkan dubur anda dengan sebuah dab Jeli petroleum.

Menurut Dr Edmund Leff another, yang Lembaga disahkan kolon dan rektum bedah mengamalkan di Phoenix, anda harus memohon dab ini daripada Jeli petroleum dengan menggunakan swab bulu kapas bersih yang atau dengan menggunakan jari bersih membuat Jeli kira-kira ½ inci ke dalam dubur anda.

Petua 4-Do tidak menganggap bahawa darah di dalam najis anda adalah sentiasa disebabkan oleh buasir

Jika anda mengalami gejala-gejala apa yang kelihatan seperti pendarahan buasir anda perlu rujuk kepada doktor untuk penilaian yang betul.

Menurut Dr Edmund Leff another “walaupun buasir tidak menyebabkan kanser, buasir boleh menyebabkan pendarahan dan barah juga boleh menyebabkan pendarahan”, tinggal di juga buasir boleh juga selari dengan kanser kadang-kadang.

Petua 5 – menjadi lembut pada diri sendiri apabila Kering

Tidak terlalu kasar pada bum anda semasa kering. Menurut John.O.Lawder, pakar perubatan keluarga yang mengkhususkan diri dalam perubatan pencegahan, anda mesti menjadi sangat lembut dan teliti apabila anda akan membersihkan dubur anda.

Jika anda ingin menggunakan kertas tandas untuk memadam, anda dinasihatkan untuk menggunakan yang bebas perfumed plain putih kertas tisu yang anda mesti melunturkan dengan air sebelum digunakan, Dr Lawder menasihatkan bahawa kertas-kertas tandas yang terbaik untuk digunakan bagi kering adalah yang bersalut dengan krim pelembab.

Petua 6-Elakkan menggaru

Tidak memberikan untuk menggesa untuk awal buasir yang gatal-gatal. Menurut Dr Lawder.M.D, anda lebih membahayakan dan merosakkan dinding pembuluh darah halus yang radang apabila anda menggaru dan ini benar-benar worsens kerengsaan dan gejala-gejala.

Petua 7-Do tidak mengangkat objek berat

Mengangkat objek yang berat dan melibatkan diri dalam senaman yang berat juga meletakkan otot-otot perut di bawah banyak terikan menurut Edmund Leff Dr yang pakar bedah lembaga disahkan kolon dan Rectal. Beliau menasihatkan bahawa jika anda perlu memindahkan benda-benda berat di rumah, anda boleh mengupah orang lain untuk membawa mereka untuk anda.

Petua 8-amalan kaedah mandian sitz

Anda perlu menikmati punggung anda ke mandi air suam selama 15 minit pada satu masa, dan air mestilah sekurang-kurangnya 3-4 inci yang mendalam.

Dr J.Bryon Gathright Jr.M.D. Siapakah Pengerusi Jabatan kolon dan rektum pembedahan di klinik Oschner di Kenner, Louisiana berkata bahawa kesan air suam douses sakit oleh melegakan kesesakan darah dalam urat-urat longgokan. Ini juga membantu untuk mengecutkan urat-urat yang bengkak.

Petua 9-menggunakan krim buasir

Dr Gathright juga menasihatkan bahawa anda boleh menggunakan krim tempatan dan suppositories untuk melegakan kesakitan secara ringkas tempatan kerana krim ini tidak boleh membuat gejala-gejala yang anda benar-benar hilang.

Petua 10-rendah pengambilan garam anda

Menurut Dr Lawder terlalu banyak garam di dalam badan yang membawa kepada pengekalan air di mengeliling kelantangan darah, sekali gus meningkatkan isipadu darah dalam badan. Ini seterusnya menggalakkan Pengumpulan darah yang berlebihan dan lebih distention urat-urat badan.

Untuk tidak menggalakkan ini, mangsa buasir adalah dinasihatkan untuk mengambil minimum kuantiti garam diperlukan untuk merasa biasa makanan; anda perlu berhenti dari tabiat menambah garam tambahan untuk makanan anda setiap masa.

Petua 11-menumpahkan berat berlebihan

Dr Lawder juga komen bahawa berat badan berlebihan meletakkan bahagian-bahagian badan di bawah tekanan yang berlebihan dan tekanan yang berlebihan ini lebih rendah predisposes kelebihan berat badan orang ramai untuk membangunkan buasir dan vena varikos.

Jika anda mengalami gejala-gejala buasir dan anda gemuk anda mesti menumpahkan lemak berlebihan anda jika anda benar-benar mahu bebas daripada gejala.

Petua 12-dusta di sebelah anda jika anda mempunyai buasir semasa hamil

Md R.Towsend Dr.Lewis, seorang pengajar klinikal Obstetrik dan Ginekologi di Georgetown University Hospital Washington D.C menasihatkan wanita hamil untuk berbaring di atas sebelah kiri badan mereka kira-kira 20 minit.

Jika mereka mengulangi ini setiap 4-6 jam, ini akan mengurangkan kesan tekanan berat bayi berkembang pada urat-urat utama penyaliran darah dari separuh rendah badan untuk menghalang Pengumpulan darah dalam urat-urat alat tambahan.

Petua 12-membuat penggunaan panduan rawatan semulajadi yang lengkap

Menurut Dr J Davies Pengarah Perubatan St Lukes Kesihatan Perikatan MA dan Dr Charles Livingstone salah satu cara terbaik untuk menghilangkan buasir adalah untuk membuat menggunakan sistem pendekatan multi semulajadi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *