Tips permulaan senaman yang terbaik untuk kejayaan kehilangan berat badan

Tips permulaan senaman yang terbaik untuk kejayaan kehilangan berat badan

Ramai orang memahami kepentingan regimen senaman tetap dan impak yang positif ke atas keseluruhan Kecergasan, mood dan bergerak anda ke arah matlamat kehilangan berat badan anda. Individu yang gagal membangunkan strategi yang kukuh yang akan mendorong mereka setiap hari, supaya mereka dapat mengelakkan kadar keciciran yang tinggi dialami oleh orang-orang dengan niat kecergasan fizikal yang terbaik.

Kurang bersenam meningkatkan risiko penyakit

Hasil kajian yang diterbitkan dalam di Western jurnal kejururawatan penyelidikan menunjukkan bahawa orang dewasa dengan penyakit kronik mampu meningkatkan aktiviti dan tahap kecergasan mereka dengan menggabungkan strategi berorientasikan tindakan yang khusus.

Majoriti kanak-kanak dan orang dewasa sama tidak mendapat cukup senaman setiap hari, yang meletakkan diri mereka pada meningkatkan risiko penyakit jantung, kencing manis, strok dan kanser. Pakar mengesyorkan menerapkan beberapa strategi akal dalam gaya hidup anda untuk mendapatkan jantung anda menewaskan lebih pantas dan kuat, sementara anda secara semula jadi jatuh orang-orang pound yang berlebihan.

Petua 1: Tetapkan matlamat yang tertentu dan boleh dicapai

Terbesar kebanyakan orang tidak pernah benar-benar turun kepada tanah dengan program kecergasan sebabnya mereka menubuhkan diri gagal, sebelum mereka mula. Tetapkan satu matlamat permulaan yang sesuai untuk tahap kecergasan anda. Mulakan dengan 10 minit sehari untuk latihan anda menikmati, dan perlahan-lahan meningkat kepada 20 dan kemudian 30 minit setiap hari. Ingat, anda boleh memecahkan ia menjadi ketulan kecil masa jika masa adalah kekangan yang.

Petua 2: Menggunakan peringatan harian

Merancang aktiviti fizikal harian anda seolah-olah ia telah janji temu atau hidangan biasa. Letakkan ia pada kalendar anda, atau bercadang untuk bersenam dalam masa yang sama setiap hari, menjadikan ia sebahagian daripada rutin anda. Mempunyai apa-apa senaman Khas pakaian atau aksesori yang bersedia untuk pergi supaya anda mempunyai uzur.

Petua 3: Ganjaran pematuhan anda

Anda harus berasa baik tentang aktiviti kecergasan anda dan pakar-pakar motivasi selalu menyarankan menggunakan sistem ganjaran sebagai satu cara untuk melengkapkan matlamat anda. Selepas berjaya melengkapkan minggu atau sebulan program latihan anda, Manjakan diri anda makan keluar (pastikan untuk membuat ia sihat), mengambil dalam movie atau melakukan sesuatu yang istimewa untuk diri sendiri.

Petua 4: Mendapatkan sokongan daripada rakan atau ahli keluarga

Mencari rakan atau ahli keluarga yang mempunyai matlamat kecergasan sama seperti anda, dan anda akan mendapati sokongan tambahan yang tidak ternilai. Orang tidak mahu mengecewakan antara satu sama lain, supaya bantuan tambahan akan memberikan motivasi yang anda perlukan apabila anda berfikir tentang keluar.

Petua 5: Pastikan ia mudah

Senaman paling baik adalah salah satu yang anda mempunyai menyeronokkan dan mudah untuk melengkapkan. Jangan melabur dalam peralatan kecergasan yang mewah, apabila senaman paling baik memerlukan sepasang mudah berjalan Kasut. Berjalan kaki pada kadar yang pantas adalah menyeronokkan, bertenaga dan murah.

Program kecergasan fizikal yang kukuh adalah kombinasi motivasi baik perancangan dan psikologi. Kedua-duanya perlu mendapatkan anda bergerak supaya anda boleh mengelakkan risiko-risiko yang berkaitan dengan keadaan tidak aktif. Menggabungkan senaman dengan diet yang seimbang, mengurangkan kalori dan strategi motivasi yang bersesuaian untuk mencapai matlamat kehilangan berat badan yang semulajadi anda dan kualiti hidup yang lebih tinggi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *