Tips penjagaan Maharishi Ayurveda kulit

Tips penjagaan Maharishi Ayurveda kulit

Anda harus tahu bahawa kurang lebih apabila ia datang untuk penjagaan kulit anda. Pastikan untuk membolehkan kulit anda untuk bernafas seberapa banyak yang anda mungkin boleh. Terdapat banyak produk kosmetik dan Kecantikan luar sana yang meningkatkan sensitiviti, kering kulit anda, dan mencetuskan reaksi alahan. Fikirkan bagaimana anda akan menjaga bayi yang lembut dan sensitif kulit; anda tidak akan meletakkan produk dengan bahan kimia toksik di atasnya, jadi mengapa anda lakukan yang kulit anda sendiri? Anda benar-benar boleh mencapai kulit berseri dan sihat dengan ponteng produk sintetik untuk kembali ke alam dan Maharishi Ayurveda boleh membantu anda berbuat demikian.

Resipi berikut bagi rejim penjagaan kulit anda dari Maharishi Ayurveda, dan cara terbaik untuk memulakan revitalizing kulit anda.

Pembersih Scrub kulit kering

Campurkan 1/4 sudu teh badam serbuk, 1/4 sudu teh serbuk bunga lavendar, 2 camca besar yogurt, jeruk 1/4 sudu teh serbuk dan 2 sudu teh oat cepat-memasak. Setelah bahan-bahan ini semua digabungkan baik, menggunakan jari yang bersih menggunakan campuran ini ke muka anda. Pastikan anda menjadi lembut apabila memohon ke muka anda, yang anda boleh lakukan apabila memohon apa-apa lagi. Biarkan belukar yang terletak sedikit, dan kemudian gosok ia perlahan-lahan. Gosok yang patut terkeluar kulit anda dalam kepingan. Jika anda mempunyai sebarang tampalan yang melekit, hanya Gunakan air suam dan ia perlu melakukan silap mata tersebut. Bilas saki-baki mana-mana daripada muka anda, dan kemudian perlahan-lahan Sapukan ia dengan tuala atau kain lembut. Seterusnya, memakai pelembap berkhasiat. Serbuk badam dan instant oatmeal dalam belukar ini menjadikannya exfoliator yang menakjubkan. Oat ini juga membantu melindungi kerosakan akibat matahari dan juga memberi vitamin B dan E. Mengupas oren mempunyai kesan kelembapan pada kulit anda.

Jika kulit anda sensitif sekali, gunakan susu yang keseluruhannya mentah sebagai ganti yogurt, dan petal rose tempat jeruk yang.

Scrub pengelupasan kulit berminyak

Tambahkan 1/4 sudu teh badam serbuk, 1 sudu teh lemon jus, 1/2 sudu teh serbuk oren-peel dan bran gandum 1 sudu teh makan Kenari panggang. Memohon kepada muka anda dalam pergerakan yang lembut, Pekeliling, dan juga. Bran gandum dengan kering daripada liang-liang anda, dan jus limau mempunyai vitamin C, yang membantu dengan aktiviti scrubbing.

Pelembap kulit kering

Tambahkan 1/2 sudu teh limau atau jus lemon, minyak 3 titis lavender, 1/2 sudu teh minyak kelapa atau mentega Koko dan 1 sudu teh minyak zaitun. Memohon ini ringan untuk muka anda dua kali sehari. Adunan ini boleh disimpan di dalam peti sejuk untuk sehingga seminggu.

Pelembap kulit berminyak

Tambahkan 1 sudu teh serbuk marshmallow, 1/4 sudu teh meningkat kelopak, serbuk Cendana 1 sudu teh putih, 1 sudu teh serbuk barli dan air meningkat 1 sudu teh organik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *