Tips penjagaan kesihatan holistik pesakit-pesakit kanser payudara

Tips penjagaan kesihatan holistik pesakit-pesakit kanser payudara

Seluruh dunia datang kinzir apabila seseorang datang untuk tahu bahawa beliau mempunyai kanser payudara. Walaupun terdapat banyak prosedur rawatan untuk penyakit pembunuh itu hari, ia menjadi hampir jelas bahawa doomsday yang terletak berhampiran. Tinggalkan sahaja kesakitan luar biasa yang ada dengan, takut sangat kematian menjadikan kehidupan hidup satu tugas yang sukar.

Menambah terapi pelengkap dalam bentuk perubahan gaya hidup dan ubat-ubatan alternatif untuk pelan rawatan anda boleh membantu anda berasa lebih baik dan meningkatkan prognosis anda. Pakar onkologi akan berpendapat bahawa apabila ia datang untuk kanser payudara, prosedur rawatan konvensional seperti pembedahan, kemoterapi, terapi hormon, radiasi yang tidak dapat dielakkan. Tetapi menerima pakai beberapa strategi kesihatan holistik menawarkan manfaat penyembuhan yang berkesan. Berikut adalah beberapa tips penjagaan kesihatan yang membuat hidup dengan kanser payudara yang sedikit lebih mudah:

-Akupunktur: Rangsangan daripada titik-titik tertentu pada badan mengaktifkan bahagian-bahagian utama sistem saraf, menyebabkan pelepasan pengubat kesakitan badan sendiri dan rangsangan kepada sistem imun.

-Pemakanan tambahan: Selain dari vitamin, mineral, dan herba, antioksidan mengambil suplemen seperti kunyit bantuan untuk mencegah kesan sampingan daripada kemoterapi. Lain-lain suplemen pemakanan yang menunjukkan janji untuk pesakit kanser payudara termasuk curcumin, vitamin D3 dan cendawan Maitake.

-Makan makanan anti-radang: makanan anti-radang berhenti metastasis atau menyebarkan kanser. Begitu juga benar bagi kanser payudara. Makan lebih ikan salmon, walnut, benih Labu untuk mencegah kanser payudara.

-Ikut detox-diet: menambah terus gelap sayuran hijau yang berdaun untuk diet buah pinggang dan hati, dua utama organ-organ badan manusia, bekerja dengan betul supaya mereka boleh menghapuskan tinggalan berbahaya ubat-ubatan kemoterapi selepas mereka telah melakukan kerja mereka.

-Berpegang kepada diet organik: racun makhluk perosak yang digunakan semasa penanaman tanaman bukan organik akan “xenoestrogens,” yang merangsang pembangunan tumor bergantung kepada hormon. Jadi, ia adalah sentiasa dinasihatkan untuk pergi dengan cara organik, dan mula makan makanan tanpa racun perosak. Senaman: terdapat alternatif kepada senaman. Berpegang kepada jadual masuk kerja harian yang mengekalkan sistem imun yang bekerja dalam keadaan yang teratur dan menyahtoksin berkala.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *