Tips menguruskan isi rumah dengan anak-anak muda

Tips menguruskan isi rumah dengan anak-anak muda

Tidak kira berapa ramai kanak-kanak anda mempunyai, organisasi yang betul boleh membantu menjaga si kecil daripada berjalan anda ragged.

Pertimbangkan tips keibubapaan dari Kate Gosselin, “Ketua keluarga pegawai” puak yang merangkumi lapan kanak-kanak di bawah umur 7:

1. mengatur hidup anda. Membuat senarai dan melekat pada jadual. Sentiasa malar yang menjalankan senarai “untuk dilarang” dan kemudian perkara luar kerana mereka telah siap. Dari menu minggu yang bil-bil perlu dibayar, senarai akan memastikan anda dan keluarga anda yang dianjurkan.

2. Kedai berjimat. Mencari jualan. Menu sihat, dimasak, lazat (walaupun organik) yang mungkin, walaupun mempunyai keluarga besar. Menonton Surat khabar dan mel dan mengambil kesempatan daripada promosi kedai, kupon dan pemeriksaan hujan. Simpan pemalar menjalankan senarai perkara-perkara yang akan dijual dan apa yang anda perlukan dari minggu ke minggu.

3. Bersedia untuk temasya, besar atau kecil. Merancang masa hadapan. Jika temasya dan berfikir terlebih dahulu, ia akan membenarkan masa yang lebih baik untuk semua. Sentiasa mengambil banyak minuman, makanan ringan, pakaian dan bekalan.

4. Ganjaran diri sendiri dan anak-anak anda. Sentiasa ingat untuk menghitung nikmat anda. Luangkan masa untuk lauk dalam semua yang positif dalam hidup anda, dan ia akan memberi anda bahawa rangsangan yang anda perlukan. Dan jangan lupa untuk memberi ganjaran kepada anak-anak anda untuk kebaikan dan kesediaan membantu mereka-jika hanya dengan kata-kata anda.

5. Mendengar anak-anak anda. Jangan lupa untuk membaca antara garisan dan benar-benar mendengar apa yang anak-anak anda akan berkata kepada anda, walaupun mereka adalah tidak verbalizing ia dengan jelas.

6. Disiplin. Apabila mendisiplinkan anak, ingat untuk menerangkan apa yang mereka lakukan salah, pastikan mereka faham mengapa ia adalah salah dan bercakap tentang cara-cara untuk masa depan yang lebih baik.

7. Mengajar anak-anak anda Keselamatan. Bercakap tentang apa dan tidak selamat. Mengingatkan mereka untuk datang kepada anda jika mereka mendengar sesuatu yang mereka tidak memahami atau berfikir yang “buruk” atau tidak tahu apa yang dimaksudkan. Anda ingin meletakkan diri sendiri sebagai orang sumber mereka untuk membuka talian perbualan. Ini perlu bermula pada usia yang sangat muda.

8. Menghabiskan masa bersama-sama seperti sebuah keluarga. Ia adalah penting untuk melibatkan ibu bapa dan anak-anak dalam kerja-kerja harian Keluarga, serta keseronokan times. Ini membantu memberi rasa kekitaan dan perpaduan keluarga. Ia juga mengajar anak-anak untuk membangunkan etika kerja yang teguh.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *