Tips mengekalkan peralatan kecergasan

Tips mengekalkan peralatan kecergasan

Jika anda mempunyai kesihatan yang dan menjalankan kelab, ia adalah perlu untuk mempunyai peralatan kecergasan yang dijaga dengan baik. Bagi peralatan anda untuk mempunyai kehidupan yang lebih panjang, anda perlu untuk melakukan penyelenggaraan asas secara tetap. Ia juga mengurangkan kemungkinan untuk menggantikan bahagian yang benar-benar melibatkan kos yang besar. Apabila anda mengekalkan peralatan anda, anda juga akan mempunyai pengalaman yang hebat menggunakan mereka. Ianya tidak sukar memelihara peralatan kecergasan selagi anda hanya membersihkan pad, upholsteri, Bar dan landasan. Anda juga perlu letakkan minyak atas rel Mesin Angkat berat anda.
Perkara yang paling mudah dilakukan dalam mengekalkan peralatan kecergasan adalah untuk bersihkan dengan tuala wanita dan upholsteri. Ia adalah satu keperluan yang kering mereka untuk memastikan bahawa anda akan dapat menggunakan mereka dengan betul. Jika anda mempunyai kelab kecergasan, anda akan mahu ahli gimnasium anda bekerja pada pad bersih daripada yang berpeluh. Orang-orang yang menggunakan peralatan yang kadang-kadang gagal untuk membersihkan peluh mereka sendiri, jadi anda perlu memastikan bahawa peluh pada tuala wanita dialih keluar. Anda boleh membersihkan upholsteri dengan tuala tanpa kotoran dan penyelesaian pembersihan. Adakah prosedur ini setiap beberapa jam terutamanya Bilakah kelab kecergasan anda adalah dikalangan ramai orang.
Selain daripada pad dan upholsteri, anda perlu membersihkan Bar dan rel peralatan gimnasium anda. Ianya perlu untuk membersihkan rel panduan mesin-mesin berat badan anda dan lengan barbells anda beberapa kali seminggu. Rel yang biasanya mempunyai kedua-dua kotoran dan habuk berpaut padanya. Apabila terdapat pembentukan kotoran dan habuk, ini menjadikan peralatan yang menjadi tidak sekata. Oleh itu, Mesin-mesin yang tidak dikendalikan dengan betul. Penggantian rel panduan berat akhirnya akan berlaku. Dalam mengekalkan Bar dan rel, anda boleh menyembur WD-40 pada kain yang bersih dan Lap panduan rel dan lengan barbell.
Selepas kering rel panduan, anda perlu meletakkan minyak mereka menggunakan kain bersih yang lain. Ini akan mengelakkan kemungkinan berlakunya karat dan memastikan operasi lancar berat. Pastikan anda meletakkan minyak dua kali seminggu selepas kering mereka dengan WD-40. Anda boleh juga bertanya dari pengeluar peralatan kecergasan jenis minyak dan berapa banyak ia sesuai untuk mesin-mesin berat. Kerana ketebalan minyak, kotoran dan habuk akan serta-merta berpaut padanya. Ada minyak itulah cahaya tetapi masalah dengan ini bahawa ia akan tidak betul melincirkan enjin. Untuk lengan barbell, anda tidak perlu minyak mereka sekali.
Jika anda mempunyai kelab kecergasan untuk perniagaan, anda akan pasti untuk membuat keuntungan yang besar. Perkara yang paling penting mengekalkan mereka supaya pelanggan lama akan meneruskan keahlian mereka. Mempunyai peralatan kecergasan yang dijaga dengan baik juga akan menjemput ahli-ahli baru kelab anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *