Tips Kesihatan yang baik – 4 prinsip-prinsip pemakanan untuk hidup dengan

Tips Kesihatan yang baik – 4 prinsip-prinsip pemakanan untuk hidup dengan

Apabila memulakan perubahan dan meningkatkan kesihatan dan gaya hidup kita, kita semua perlu tahu di mana untuk bermula – petua kesihatan yang baik. Berapa ramai di antara kita benar-benar mengambil langkah-langkah yang akan memberikan kita peluang yang terbaik untuk mengelakkan kanser dan penyakit-penyakit lain dalam kehidupan kita?

Jelas, pemakanan yang kaya dengan antioksidan adalah jalan yang asas untuk meneutralkan radikal bebas, begitu menjaga kita seperti yang sihat serta boleh didapati, cancer-free.

Setiap hari badan kita akan dikepung oleh pasukan tentera dalam unsur-unsur seperti toksin alam sekitar. Jika anda tinggal di sebuah bandar yang sesak padat, anda akan tahu bahawa industri pencemar merompak begitu ramai di antara kita udara segar yang diperlukan untuk kesihatan yang baik. Ia adalah harga yang kita bayar untuk kemajuan yang dilihat.

Baru-baru di kawasan saya Jadilah kebakaran industri yang sangat serius. Plumes toksik asap enveloped suasana selama beberapa hari. Sekolah-sekolah telah ditutup dan orang yang berdekatan yang dipindahkan dari rumah mereka. Selama beberapa hari itu membimbangkan, dan kemudian, api meninggal dunia dan orang yang hanya lupa. Namun, ia adalah sukar untuk mempercayai bahawa toksin hanya hilang dengan kematian ahli neraka.

Realitinya adalah bahawa apabila bukti hilang, begitu juga kebimbangan. Ramai orang masih tinggal dan bekerja di sekitar neraka. Siapa tahu apa bahan cemar yang mereka masih bernafas di? Ini adalah jenis yang sangat kejadian yang boleh buka berduyun kepada radikal bebas.

Kita tidak boleh semua pakej di dan meninggalkan perkara-perkara seperti ini berlaku, tetapi apa yang boleh kita lakukan ialah cuba untuk mengurangkan kesan-kesan melalui pemakanan yang terbaik.

Hari ini, itu adalah lebih sukar daripada sebelumnya, seperti makanan yang kita biasanya makan, bukannya menyuburkan badan kita, malah telah menjadi mengurangkan tekanan fizikal. Makanan yang sarat dengan MSG, fruktosa, trans-lemak dan pemanis tiruan, Semua berkhidmat untuk mengambil tol mereka.

Berikut adalah 4 prinsip-prinsip pemakanan untuk hidup-tips kesihatan yang baik.

1. Makanan Supermarket longkang!

Jika anda benar-benar niat untuk mengurangkan kesan radikal bebas dalam badan anda, maka perubahan diet, membuat pusingan perihal tabiat membeli-belah, dan baru mendapati cara membentangkan makanan, adalah yang diberikan.

Makanan diproses minimum akan menjadi rakan anda. Makanan segar, dicemari, iaitu sayur-sayuran segar dan buah-buahan di musim, akan sesak dengan antioksidan. Mereka boleh menjadi senjata anda untuk meneutralkan dan melawan radikal bebas, memberikan mereka tidak berbahaya dalam sistem anda.

Dalam bukunya ‘The antioksidan Miracle’, Dr. Lester Packer bercakap tentang menjelaskan interaksi antioksidan dalam badan kita. Diet yang kaya dengan antioksidan, dan bolstered oleh tambahan, mempunyai keupayaan untuk batang hampir semua penyakit-penyakit yang berkaitan dengan penuaan, dan membolehkan kita untuk hidup kehidupan yang sihat, produktif ke kami tahun lapan puluhan dan sembilan puluhan.

Ia adalah idea yang hebat kami dapat hidup dengan baik, bebas daripada penyakit jantung, menjadi jelas-pemikiran dan cognitively tajam, dengan badan-badan yang jelas dan kedut. Dr. Lester menerangkan bagaimana untuk melakukan ini dalam bukunya yang sangat mudah dibaca yang menunjukkan cara pendekatan Ortomolekul.

Mengamalkan diet yang kaya dengan antioksidan seperti vitamin C, E, Beta-karotena dan likopena yang tersedia melalui pelbagai jenis buah-buahan yang berwarna-warni, sayur-sayuran, benih dan kacang akan memulakan proses perlindungan kanser.

2. Minum Smoothies hijau setiap hari

Sayur-sayuran cruciferous adalah kanser yang menakjubkan kuat pejuang. Sayur-sayuran seperti kubis, brokoli, kale, dan banyak sayur-sayuran yang Asia boleh dicampur ke dalam smoothies lazat untuk satu hidangan-di-an-segera!

Begitu ramai orang akan perasaan ini dan mengatakan bahawa mereka tidak suka sayur-sayuran ini, tetapi dicampur dengan buah kegemaran, mereka mengambil satu dimensi baru! Selain itu, ia boleh dibuat dalam satu minit atau kurang!

Cara terbaik untuk memulakan pada minuman ini adalah untuk pergi perlahan-lahan, meredakan sayur-sayuran ke dalam campuran, dan menambah lebih menyesuaikan lelangit satu. Mereka adalah loji kuasa yang menakjubkan daripada tenaga dan kecergasan. Rendah-gula buah-buahan seperti oren, lemons, avocados dan beri boleh berpadu smoothies menakjubkan ini.

3. Termasuk bagi setiap hidangan:

Ia adalah benar-benar amat penting bahawa setiap hidangan perlu mengandungi beberapa kaya antioksidan dengan makanan ini, sebaik-baiknya, mentah!

Hal ini tidak begitu membebankan, jika anda berhenti berfikir mengenainya – smoothies untuk Sarapan Pagi, salad yang besar untuk makan tengahari dengan kecambah dan sayuran dan sayuran yang ringan kukus dengan makan malam akan berkhidmat untuk memberikan anda perlindungan yang anda perlukan.

4. Bukan sahaja Smoothies tetapi juga jus sayur-sayuran!

Jika anda mempunyai Taman sendiri sayur-sayuran, ada ada cara yang lebih baik untuk meletakkan sayur-sayuran untuk digunakan berbanding melalui pemerah kualiti. Apa yang boleh menjadi lebih baik? Mengambil sayur-sayuran dari kebun anda ketika mereka masih hidup dan menendang adalah cara yang pasti untuk kesihatan.

Sekali lagi, ia terpulang kepada selera anda, tetapi pastikan anda mempunyai banyak sayur-sayuran hijau dalam jus dan menambah lain-lain buah-buahan dan sayur-sayuran dengan keinginan anda. Apa lagi, anda boleh mengisi flask yang dan mengambil ia bekerja dengan anda, dan hanya mungkin, ia akan mengalih keluar godaan untuk perayaan dengan makanan segera yang ditawarkan di sana.

Jadi, apa yang akan anda lakukan? Anda mungkin seorang sedikit kagum dengan semua ini sekarang, tetapi jika anda bersedia untuk memulakan kecil dan membina kepada diet yang lebih sihat, Yakinlah anda akan menemui bekalan tenaga yang seterusnya belief.

Ingat juga, ia tidak penuh kemusnahan dan kemalapan. Manakala makanan ini sepatutnya membentuk sebahagian besar diet anda, makanan kurang sihat, dalam banyak kuantiti yang lebih kecil, tidak perlu kesan terlalu banyak terhadap hasil kesihatan anda. Hanya beberapa tips untuk kesihatan yang baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *