Tips Kesihatan untuk wanita dalam empat puluhan

Tips Kesihatan untuk wanita dalam empat puluhan

Majalah kesihatan dan kecergasan wanita terus mengeluarkan maklumat baru mengenai senario kesihatan mereka berubah dan masalah mereka. Memang benar bahawa hidup wanita yang merangkumi kesihatan fizikal, mental dan emosi mereka adalah jauh lebih kompleks berbanding lelaki. Perubahan hormon akan perasan lebih tepat di kalangan wanita melalui pelbagai peringkat hidup mereka. Perubahan-perubahan ini menjadikan mereka terdedah kepada pelbagai penyakit dan salah satu yang perlu mencari penyelesaian untuk mereka.

Syarat-syarat wanita beruntung berbeza di pelbagai peringkat dalam kehidupan. Keperluan pada akil baligh adalah berbeza berbanding pada putus haid. Memandangkan keperluan mereka pada usia yang berbeza, kita perlu merangka bagaimana untuk mengambil langkah yang sewajarnya pada usia yang tertentu. Seperti yang kita semua tahu, 40 adalah umur yang memberikan wanita malu dan dia merasakan bahawa kini dia terpaksa bekerja atas kesihatan lebih baik. Hari ini dalam era di mana wanita bekerja sama dengan lelaki dalam semua sfera kehidupan, 40 adalah umur di mana beliau berpendapat bidang hidupnya yang dia perlu bekerja atas. Ia mungkin beliau bidang fizikal, mental atau emosi.

Bidang fizikal:

(1) Wanita digalakkan untuk meningkatkan aktiviti-aktiviti fizikal mereka pada 40. Jika mereka mempunyai gaya hidup yang sedentari sehingga sekarang, mereka perlu hanya mengambil perhatian terhadap kesan negatif daripada tabiat sedentari dan mula bekerja ke arah mempunyai latihan yang terancang. Berjalan pantas yang mudah boleh membantu beliau menumpahkan pound tambahan dan juga meremajakan tubuh beliau. Untuk menguatkan otot-otot jantung dan membakar lemak, dia boleh cuba kelas tarian aerobik di mana dia boleh menikmati masa itu juga.

(2) Pada 40, sesetengah wanita memasuki fasa menopaus peri kehidupan mereka dan mula ringan kepada sederhana gejala osteoporosis dan tidak suka untuk seks. Ini adalah masa untuk memilih rawatan yang spesifik bagi perubahan-perubahan atau memilih behavioral terapi untuk mencapai keseimbangan antara kerja, keseronokan, dan kehidupan keluarga.

(3) Berat perlu berjuang di zaman ini. Jika anda obes sederhana, anda menjalankan tinggi risiko masalah yang berbeza. Berat badan ini boleh disimpan dalam Daftar dengan melaksanakan langkah-langkah kesihatan seperti terancang diet dan senaman bersama-sama dengan kemungkinan pil diet seperti acai berry berat tambahan.

(4) Saringan untuk penyakit-penyakit yang berbeza adalah perlu untuk mengelakkan penyakit-penyakit serius seperti kanser payudara, kanser pangkal rahim dan sebagainya. PAP smear setiap tahun selepas 40 adalah perlu untuk mengelakkan komplikasi yang serius.

Bidang Psikologi:

Disebabkan oleh perubahan hormon mungkin ada turun naik mood dan aktiviti-aktiviti lain. Juga jika berat lagi, wanita itu mungkin menghadapi masalah seperti tidak suka untuk diri, kemurungan dan lain-lain aktiviti fizikal yang mencukupi, diet yang berkhasiat, tenaga yang sesuai, dan gaya hidup yang sihat adalah kunci untuk mengelakkan masalah semasa peringkat ini hidup. Juga pendidikan keluarga mungkin memainkan peranan yang penting dalam mengendalikan keperluan emosi wanita semasa fasa kehidupan ini. Memahami keresahan beliau boleh membantu beliau tenang pada dirinya sendiri.

Baik, penjagaan kulit juga memainkan peranan yang penting dan peranan dipilih anti penuaan krim akan unquestioned. Wanita perlu menjaga imej badan supaya dia berasa yakin dan memancar tenaga yang kanak-kanak dan persekitaran kerja orang!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *