Tips jantung sihat: Tiga perkara anda perlu tahu untuk terus hidup dan berkembang

Tips jantung sihat: Tiga perkara anda perlu tahu untuk terus hidup dan berkembang

Anda menjaga jantung adalah sesuatu yang serupa mengambil berat terhadap enjin kereta anda. Kebanyakan orang membuat usaha yang sedar untuk menyimpan kereta dalam perintah berjalan baik. Sebabnya adalah mudah; Ia telah memberi kesan yang besar kepada kehidupan seseorang. Tiada Kereta, dan keupayaan anda untuk ke tempat kerja akan menghalang dan yang boleh mempunyai impak yang besar dalam hidup anda.

Kolesterol

Seperti aliran minyak bersih melalui enjin kereta anda, jumlah yang berlebihan daripada kolesterol yang tidak baik dalam hati anda akan mempunyai kesan yang sangat buruk terhadap kesihatan anda. Kolesterol yang tidak baik yang juga dikenali sebagai (LDL) merupakan penyumbang besar kepada kesihatan berkurang dan mungkin kematian. Satu berita baik ialah terdapat cara untuk mengurangkan kolesterol secara semulajadi.

Angin ahmar

Sebatan mengikut Persatuan angin ahmar Kebangsaan akan gangguan bekalan darah ke sebahagian otak. Pada asasnya, kita bercakap tentang arteri yang tersumbat ke otak dengan kolestrol (LDL) iaitu bahan waxy.

Penyakit jantung

Kolestrol (LDL) buruk sama bertanggungjawab menyekat arteri ke tengah-tengah. Sekali lagi, kita bercakap tentang tamparan hebat yang dianggap serangan jantung. Penyakit ini boleh menyerang orang di mana-mana umur dan menentukan kursus apa kehidupan seseorang akan mengambil. Ianya cukup menakutkan. Kebanyakan orang tidak pernah fikir ia akan berlaku kepada mereka, tetapi apabila ia tidak, ia mengubah kehidupan seseorang selama-lamanya. Mengambil hati, kerana ada cara untuk mengurangkan kolesterol secara semulajadi.

Ubat kolesterol asli

Mujurlah, Terdapat beberapa langkah-langkah proaktif yang mana-mana orang boleh mengambil untuk membantu mengelakkan masalah-masalah ini. Mana-mana doktor akan memberitahu anda yang sudah jelas, bahawa senaman adalah penting untuk mengurangkan kolestrol (LDL). Berfikir tentang hal itu, hanya bergerak di sekitar dengan berjalan kaki anjing anda atau mengambil hanya dua puluh minit berjalan kaki adalah bermanfaat untuk jantung anda. Orang-orang yang banyak berfikir, dengan rasa amat ditakuti, bahawa mereka mesti lari marathon satu atau mendaki sebuah gunung untuk mencapai kesihatan jantung betul. Tidak begitu sekali. Menurut Institut Kesihatan Kebangsaan, melakukan hanya dua puluh minit senaman sehari akan memenuhi keperluan untuk menjalankan hati dan merupakan salah satu cara untuk mengurangkan kolesterol.
Diet yang seimbang dengan daging tanpa lemak, banyak hijau menghasilkan dan pergantungan tidak ke berat produk tenusu akan pergi jauh untuk membantu mengurangkan kolesterol yang tidak baik. Salah satu cara untuk mencapai matlamat ini bersama-sama dengan diet dan senaman sederhana adalah untuk iklan minyak ikan kepada regimen harian anda. Minyak ikan yang bertindak sebagai pelincir yang di dalam dinding arteri jantung. Fikirkan semula analogi kereta enjin sekali lagi. Supaya enjin untuk berjalan dengan betul dari masa ke masa, minyak perlu bersih untuk melincirkan insides enjin. Ia adalah perkara yang sama dengan hati anda. Aterosklerosis adalah pengerasan arteri yang yang disebabkan oleh pembentukan plak pada dinding arteri yang. Minyak ikan bertindak sebagai penghalang kepada masalah ini dan membantu untuk mengurangkan kolesterol secara semulajadi. Satu lagi faedah minyak ikan adalah kekurangan perbelanjaan berbanding dengan ubat-ubatan preskripsi!

Kesimpulan

Membetulkan kolesterol yang tidak baik adalah satu kerja yang berterusan tetapi satu berita baik adalah bahawa ia boleh dilakukan tanpa pengorbanan diri yang besar dan manfaat dari usaha anda dengan memastikan kualiti hidup yang lebih baik dalam jangka panjang. Ingat sentiasa mencari suplemen minyak ikan berkualiti dan bukan perkara pertama yang anda jalankan di seluruh di pasaraya. Seperti apa-apa dalam hidup ada pelbagai darjah kualiti setiap produk.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *