Tips Diet yang lain, tentang Chalories dan Lipoprotein

Tips Diet yang lain, tentang Chalories dan Lipoprotein

Jadi beritahu saya, apa yang boleh memberi anda “kebahagiaan”? Anda mungkin akan menjawab: Wang, cinta, agama, dan sebagainya tetapi Adakah anda tahu anda perlu hidup sihat? Untuk mencapai hasil yang terbaik dalam kehidupan kita, kita perlu “Kesihatan” kerana anda akan menyesal apabila anda tahu anda akan sakit hanya kerana makanan anda.

Apabila kita makan makanan, apa yang kita fikir biasanya adalah rasa makanan. Rasa makanan adalah penting tetapi satu perkara yang lebih penting adalah, kolesterol dalam makanan itu. Bercakap tentang “kebahagiaan”, makanan tinggi kolesterol pasti boleh memberi “bahagia” selama 5-10 minit tetapi dalam jangka masa panjang, mungkin anda akan menyesal. Saya fikir anda hanya perlu makan apa yang boleh memberi anda “gembira” dalam 5-10 minit sekali seminggu, tidak terlalu kerap.

Adakah anda pernah melihat filem ini dengan tajuk “The Pursuit of Happyness”? Bagi saya, ia adalah kisah benar yang baik dengan Will Smith sebagai pelakon utama. Chris Gardner mungkin telah mengilhamkan orang-orang miskin yang ramai. Dalam kehidupan sebenar, satu sebahagian daripada “kebahagiaan” (dalam tatabahasa yang salah dalam filem itu, menonton filem ini untuk mengetahui mengapa) adalah kesihatan.

Untuk mendapatkan “Kesihatan” yang kita perlu mengawal kolesterol. Kolesterol adalah lipid yang. Kolesterol adalah meliputi setiap sel dalam badan anda. Tetapi apabila badan anda mengandungi terlalu banyak kolesterol, penyakit akan menyerang badan anda dengan lebih cepat daripada yang anda harapkan. Semua orang memerlukan kolesterol dan lemak, tetapi makan terlalu banyak makanan yang mengandungi lemak dan kolestrol yang hanya akan memberi anda gaya hidup zat daripada sebelumnya.

Mencari seorang doktor yang anda tahu dan bercakap dengan dia tentang masalah anda. Meminta untuk memeriksa tahap kolesterol anda. Selepas selesai beliau dan beliau memeriksa tahap kolesterol anda, anda harus sedar tentang “lipoprotein”. Lipoprotein adalah berguna untuk mengawal kolesterol dalam badan anda.

Sekarang anda telah disemak lipoprotein dan tahap kolesterol anda, tetapi Adakah anda tahu mengenai lipoprotein ketumpatan tinggi dan lipoprotein ketumpatan rendah? Jika paras lipoprotein anda dikategorikan sebagai “ketumpatan tinggi”, ia bermakna anda lipoprotein pengangkut untuk kolesterol anda yang boleh mengekalkan kolesterol anda mempunyai fungsi yang baik. Tetapi jika paras lipoprotein anda dikategorikan sebagai “ketumpatan yang rendah, daripada apa yang anda perlu bekerja keras untuk mengubah gaya hidup anda kerana lipoprotein anda tidak boleh mengawal kolesterol anda.

Setiap daripada kita mempunyai tahap standard yang berbeza dalam hampir setiap aspek dalam kehidupan kita. Kesihatan merupakan salah satu aspek dan tahap kolesterol anda standard adalah berbeza daripada orang-orang berkata jika paras kolesterol anda sekitar 2.0 atau 4.0 mmol/l, ia bermakna anda selamat dari penyakit mineMost. Anda perlu ingat, anda berbeza daripada orang-orang dan lipoprotein anda berbeza daripada mereka.

Terlalu banyak penulis menulis, “Anda perlu makan makanan yang sihat”. Mungkin anda akan dikenakan jika saya meminta anda untuk melakukan perkara yang sama tetapi kita semua tahu ini adalah benar. Terlalu banyak faktor boleh terus kami menjauhkan diri daripada makanan yang sihat. Dalam contoh apabila rakan anda dijemput anda untuk parti hari jadi / dan anda melihat terlalu banyak makanan yang lazat, anda akan makan makanan yang lazat dan akhirnya lupa makanan yang sihat. Tetapi kadang-kadang dalam hidup anda mestilah mempunyai keberanian untuk membuat keputusan. Ini adalah tentang kehidupan anda. Saya tidak meminta anda untuk menjauhkan diri dari makanan yang sedap tetapi tidak sihat, tetapi saya meminta anda untuk makan jenis makanan yang kurang daripada biasa dan mula makan makanan yang lebih sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *