Tips dan petua untuk Oiling Treadmill anda

Tips dan petua untuk Oiling Treadmill anda

Rumah treadmill akan memberi manfaat kepada kesihatan dan kecergasan peribadi kerana ia akan membolehkan anda dalam melakukan senaman dalam rumah apabila gimnasium bukan merupakan satu pilihan atau walaupun cuaca di luar akan tidak menyenangkan. Mereka memerlukan penyelenggaraan yang termasuk pembersihan dan juga sekali-sekala pelinciran, kekal beroperasi sepenuhnya. Biasanya, treadmill akan perlu berminyak pada setiap enam bulan atau begitu, ia bergantung pada penggunaan Bahasa Melayu, walaupun kebanyakan model akan memaparkan mesej seperti “lube” atau pun “lube tali pinggang” apabila ia adalah masa untuk melincirkan. Berikut adalah maklumat lanjut untuk anda.

Untuk langkah pertama, anda boleh memilih minyak pelincir treadmill yang diluluskan oleh pengeluar di treadmill. Kebanyakan syarikat biasanya mengesyorkan menggunakan minyak pelincir yang khusus dibuat oleh pengilang dalam mengelakkan semua kerosakan dek dan juga tali pinggang dari sebuah treadmill.

Untuk langkah kedua, anda perlu mematikan treadmill anda dan kemudian cabut dari dinding dalam mengelakkan kejutan elektrik. Selepas itu, Cari tali pinggang dan juga dek berjalan treadmill anda. Tali pinggang adalah sebahagian bergerak anda treadmill yang anda akan berjalan. Dek berjalan akan permukaan pepejal secara langsung di bawah tali pinggang.

Untuk langkah seterusnya, gemburkan selak atas roller yang belakang dengan kekunci hex. Selak dua akan berada di belakang anda treadmill sebelah tali pinggang dan mereka juga mengawal ketegangan tali pinggang. Apabila anda gemburkan setiap bolt, tali pinggang mungkin menjadi kendur dan kemudian anda akan dapat mengangkat dalam mendapatkan akses kepada dek berjalan. Jangan lupa untuk keluarkan tali pinggang atau pun selak dari treadmill anda.

Selepas itu, Lap tali pinggang treadmill anda dan kemudian berlari dek dengan kain lembap dalam mengeluarkan habuk atau kotoran malah yang mungkin ada. Tuangkan atau Semburkan walaupun kira-kira 2 oz. pelincir untuk berjalan dek treadmill anda. Kemudian, cuba dalam menyebarkan pelincir yang sekata seperti anda menggunakannya.

Untuk langkah yang terakhir, mengetatkan belakang roller bolts dalam mengambil semula tali pinggang ke keadaan asal. Selepas itu, pasang treadmill anda, kemudian hidupkan, dan berjalan di treadmill anda selama dua minit untuk berhati-hati menyebarkan pelincir yang lebih dek berjalan dan juga memastikan pelinciran yang sepatutnya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *