Tips budaya aerobik: Adakah aerobik untuk anak-anak muda yang disyorkan?

Tips budaya aerobik: Adakah aerobik untuk anak-anak muda yang disyorkan?

Anda akan perlu untuk mendidik anak-anak muda awal tentang kesihatan dan kecergasan. Melibatkan mereka dalam senaman dan aerobik menginap bukan sahaja membantu mereka melihat kesejahteraan tetapi juga membantu mereka mengarahkan tenaga mereka dalam tindakan dan amalan yang mungkin menjadi lebih produktif dan sama masa, bermanfaat dalam jangka panjang.

Berdasarkan kajian, kira-kira 25% kanak-kanak dan remaja tidak mempunyai apa-apa “cergas fizikal aktiviti.” Kira-kira 14% kanak-kanak dan remaja melaporkan tiada latihan fizikal seperti berjalan kaki atau Berbasikal, sehari-hari. Ini boleh menjadi salah satu daripada banyak sebab mengapa bilangan kanak-kanak telah berganda sejak awal tahun 1970. Pada tahun 2000, 19% kanak-kanak, 6 hingga 11 tahun, dan 17%, 12 hingga 19 tahun, dianggap berat badan berlebihan.

Orang-orang yang terlibat di dalam aktiviti-aktiviti fizikal mengurangkan risiko membangunkan isu-isu kesihatan kerana mereka semakin tua. Bersenam mengurangkan risiko-risiko seperti obesiti, kencing manis, tekanan darah tinggi, angin ahmar dan penyakit jantung. Walau bagaimanapun membuat anak anda mengikuti senaman 30 minit satu video tidak menyenangkan mana-mana dalam anak anda. Terdapat kemudahan kesihatan yang mempunyai program senaman kanak-kanak, mereka termasuk Berbasikal, berenang, berjalan kaki, kawad, menikmati permainan untuk memperkenalkan aerobik impak rendah, sederhana dan tinggi dan aktiviti fizikal.

Memperkenalkan kanak-kanak dan remaja untuk senamrobik akan membantu mereka bertukar menjadi lebih meriah dan pada masa yang sama, mengubah outlook mereka ke arah gaya hidup mereka akan mempunyai yang lama. Terdapat juga pusat kecergasan yang menyediakan pakej-pakej senaman yang sesuai untuk kanak-kanak dan remaja, terutamanya berdasarkan umur mereka, kemahiran dan kursus, kesihatan dan keadaan diri mereka.

Terdapat juga CD dan DVD yang campuran senaman aerobik dengan tarian dan keseronokan lain cara. Remaja dan kanak-kanak lebih tua mungkin menikmati tarian hip-hop dan tarian moden. Beberapa juga akan membentangkan kepentingan dalam melakukan tarian aerobik, yoga, kickboxing dan Pilates. Anda juga mungkin boleh membantu anak anda mengambil bahagian dalam aktiviti sukan sekolah yang dianjurkan dan.

Ada tips yang disimpan di dalam fikiran apabila melibatkan bayi anda dalam aktiviti fizikal mengikut Pusat kawalan penyakit dan pencegahan (1997) dan Majlis untuk pendidikan jasmani untuk kanak-kanak (1998). Kanak-kanak perlu sekurang-kurangnya aktif secara fizikal dalam tempoh 30 hingga 60 minit semua atau kebanyakan hari dalam seminggu. Purata untuk bersungguh-sungguh menjalankan hari yang sepatutnya berlangsung selama kira-kira 10 hingga 15 minit. Menikmati permainan dan aktiviti-aktiviti seperti Berbasikal, berjalan, berjalan, dan lain-lain perlu juga dimasukkan ke dalam aktiviti-aktiviti kanak-kanak itu.

Untuk menggalakkan aktiviti fizikal, pastikan untuk melaksanakan peraturan-peraturan yang mungkin membawa kepada gaya hidup yang sihat. Ini termasuk menetapkan masa untuk menonton televisyen dan permainan komputer riba. Kecuali bagi guantee itu, bahawa anak anda boleh makan makanan tidak di depan televisyen atau komputer. Ini mungkin menggalakkan atau memberi masa untuk fogeys untuk bercakap dengan kanak-kanak sepanjang menu.

Cara terbaik untuk mengajar dan menggalakkan anak-anak untuk bersenam adalah untuk menetapkan satu contoh. Masalah berat badan berlebihan dan obesiti tidak hanya kanak-kanak Kesihatan pertimbangan, bagaimanapun, bilangan dewasa Selain itu mengalami ini juga menjadi masalah. Keluarga yang bersenam secara kolektif membantu membina keluarga kuat dan kerusi hubungan. Aerobik semata-mata tidak akan memberi manfaat anak anda, tetapi juga seluruh keluarga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *