Tips bina badan yang murah

Tips bina badan yang murah

Bina badan bukanlah murah. Jadi jika anda ingin membina struktur yang gagah, anda perlu bersedia dari segi kewangan. Bina badan memerlukan kerja keras seharian. Selain itu, anda juga perlu mengeluarkan wang tambahan, makanan yang betul, dan yuran kemudahan gim/kecergasan. Tetapi anda boleh mencari jalan untuk menyelamatkan dolar. Anda mungkin pernah mendengar orang-orang yang mencari kod diskaun pemakanan yang benar. Tetapi terdapat banyak cara untuk mencapai membina otot tanpa perlu menghabiskan seberapa banyak yang kebanyakan ahli bina badan lakukan.

Mencari sebuah gimnasium yang menawarkan diskaun.

Bukan sahaja perlu anda mencari di gimnasium yang betul, tetapi juga mengetahui yang mengenakan yuran yang berpatutan. Gimnasium beberapa membenarkan ahli-ahli baru untuk menyertai yuran lebih rendah. Walau bagaimanapun, ia boleh mengambil masa zaman sebelum anda mempunyai gimnasium yang menawarkan latihan yang murah. Jika anda tidak boleh menunggu untuk mencari di gimnasium yang betul, pergi ke hujung yang seterusnya.

Semuanya secara percuma video senaman di YouTube.

Ini adalah benar-benar percuma! Terdapat banyak pembina badan profesional yang menawarkan latihan asas bina badan di YouTube. Jika anda seorang pemula, video percuma ini harus menjadi baik untuk anda. Terdapat rutin senaman yang tidak memerlukan peralatan senaman yang mahal. Mungkin, anda boleh menyemak mereka sebelum mendaftar di pusat kecergasan.
Terdapat latihan yang tidak memerlukan peralatan seperti push-ups dan curl-up. Ada video yang menunjukkan betul pelaksanaan latihan ini.

Alat senaman garu sendiri.

Sebelum anda mempertimbangkan untuk membeli peralatan gimnasium mahal, lihat sekeliling anda dan lihat apa yang anda boleh gunakan. Apa-apa mungkin digunakan. Anda boleh datang dengan peranti bina badan dengan guni atau bekas air.

Berjalan, Berbasikal dan berenang.

Berjalan, Berbasikal, berenang, dan lain-lain jenis senaman fizikal yang berat boleh menjadi percuma. Manakala aktiviti-aktiviti ini sebenarnya memberi anda rupa yang super beefy, mereka boleh membantu anda membakar banyak kalori dan membuat anda dalam bentuk walaupun jika anda tidak menekan di gimnasium.

Pilih makanan murah bina badan.

Peminat kesihatan boleh mengesyorkan resipi yang terlalu tinggi yang menambahkan perbelanjaan isi rumah anda. Mengapa tidak anda hanya berpegang kepada barangan asas yang hanya Kesihatan? Tuna, kacang, whey protein, pasta, telur, dan ayam kaki yang disyorkan. Ini adalah sumber protein yang baik. Hanya berhati-hati dengan memasak. Menggunakan minyak sayuran dan pergi pilihan penyediaan makanan yang sihat.
Selain daripada makanan yang kaya dengan protein, anda juga perlu mempunyai hidangan sayur-sayuran dan buah-buahan. Jika anda memerlukan jumlah protein yang tinggi apabila membina tisu otot, anda harus mempunyai bekalan nutrien dan serat yang lain juga.

Cari kupon makanan tambahan bina badan.

Manakala anda boleh keluar mencari ada kupon benar pemakanan juga menyemak kupon untuk Supplement lain. Tambahan yang popular untuk pembina badan adalah campuran protein, creatin monohydrate, minyak ikan, dan BCAAs. Membeli suplemen ini menambah sehingga anda keseluruhan perbelanjaan di rumah, jadi mencari diskaun akan kelebihan. Diingatkan supaya berunding dengan pakar kesihatan atau pembina badan yang profesional sebelum anda mencuba makanan tambahan ini.

Bersabar.

Sebab mengapa ramai orang akan terdorong untuk berbelanja banyak adalah kerana mereka ingin mendapatkan jisim segera. Oleh itu, mereka mengikuti kursus-kursus kecergasan dan menghabiskan berjam-jam bekerja. Lebih teruk lagi, mereka melalui cara yang radikal untuk mendapatkan jisim, seperti penggunaan steroid yang menimbulkan risiko kesihatan yang tinggi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *