Tips Bench Press: Bagaimana untuk mendapatkan sebahagian daripada senaman anda Bench Press

Tips Bench Press: Bagaimana untuk mendapatkan sebahagian daripada senaman anda Bench Press

Matlamat utama akhbar bangku untuk bersenam dada anda melalui pectoralis yang utama dan pectoralis kecil otot. Lain-lain otot-otot yang terlibat termasuk otot-otot lengan atas, seperti aktiviti (aktiviti brachii) dan deltoid itu.

Petua pertama saya bagaimana untuk mendapatkan manfaat penuh dari anda bench press adalah untuk memastikan yang anda lakukan anda menekan dengan seorang pemerhati. Dengan bekerja dengan pemerhati yang semasa menjalankan Mesin bench, anda akan mampu untuk mengangkat berat badan yang lebih. Apabila anda merasakan bahawa anda tidak dapat meneruskan pergerakan bench press kerana berat badan terlalu berat atau kerana otot-otot anda terlalu lemah, pemerhati anda boleh membantu. Ia pada asasnya adalah seolah-olah anda mempunyai satu pasangan tambahan otot-otot untuk membantu anda. Pemerhati anda juga akan menyediakan langkah keselamatan, memastikan bahawa anda menggunakan borang yang betul dan bahawa anda tidak mencederakan diri sendiri. Semasa melakukan bench press anda anda juga harus berhampiran cermin supaya anda boleh menyemak borang anda sendiri.

Petua berikut yang akan memastikan anda mendapatkan sebahagian daripada anda bench press membenarkan untuk backlift. Jika ia berasa lebih asli untuk mengangkat belakang anda sedikit dari bangku semasa melakukan bench press, anda perlu melakukannya. Pastikan anda tidak akan belakang belakang anda kerana berat tambahan yang anda akan mengangkat akan sangat menambah daya graviti dan mungkin menyebabkan kerosakan pada kolum tulang belakang anda. Anda perlu mendengar kepada badan anda dan lakukan apa yang merasakan semulajadi tetapi Jangan keterlaluan.

Petua yang lain adalah untuk mencapai kedudukan yang betul cengkaman. Sawit anda harus menghadapi siling dan tangan anda harus dijarakkan sedikit lebih lebar bahu apart. Ini akan menjamin bahawa otot dengan betul akan kedudukan yang akan menghalang anda daripada memindahkan tangan atau bahu anda dengan cara yang luar tabii. Anda akan dapat melakukan wakil anda kepada keupayaan maksima anda semasa tidak mendapat cedera. Jika anda meletakkan tangan anda terlalu berjauhan, anda akan meningkatkan tekanan pada bahu terlalu banyak yang boleh membawa kepada sejagat kerana cara humerus yang sesuai longgar ke dalam soket scapula itu. Humerus dan scapula anda yang tidak digabungkan bersama-sama ini, yang membenarkan pergerakan, tetapi kerana sambungan longgar antara dua tulang adalah agak mudah untuk dislocate bahu anda. Di sisi lain, jika anda meletakkan tangan anda terlalu rapat bersama-sama, anda akan tidak lagi boleh bekerja dada anda, tetapi anda akan sebaliknya berusaha keluar aktiviti anda (aktiviti brachii) dari lengan anda.

Perkara terakhir yang saya akan mengesyorkan untuk mendapat manfaat penuh dari anda bench press adalah untuk menggunakan pelbagai penuh gerakan. Apabila melakukan bench press, lebih ketara sukar untuk relift berat badan apabila anda berada di bahagian bawah berbau daripada untuk mengangkat pada mulanya. Itulah sebabnya mengapa ia adalah penting untuk mempunyai seorang pemerhati dengan anda supaya anda boleh mendapatkan melalui bahagian keras bench press dengan bantuan. Anda akan mencapai keputusan yang anda Cari dengan menggunakan berat badan yang lebih ringan tetapi melengkapkan anda bench press dengan sempurna. Sekata menekan ke bawah dan kemudian kembali. Apabila anda menggunakan berat badan yang lebih berat tetapi tidak mampu untuk melaksanakan usul penuh bench press, anda tidak akan mencapai dewasa yang anda cari. Bar harus datang ke bawah sehingga ia hanya kira-kira untuk menyentuh dada anda, tetapi pastikan bahawa semasa melakukan manuver ini anda mempunyai bentuk yang betul.

Kepada perkara-perkara jumlah sehingga, empat utama yang akan membolehkan anda untuk mendapatkan sebahagian daripada anda bench press adalah:

• mempunyai pemerhati yang boleh memberi keselamatan yang ditambah
• membolehkan backlift apabila anda berasa seperti anda memerlukannya
• mencapai kedudukan cengkaman yang betul
• menggunakan pelbagai penuh gerakan.

Dengan mengikuti tips di atas, anda akan dapat menjamin bahawa anda bench press bekerja otot dada anda secara optimum dengan minima tiada kerosakan otot anda yang lain.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *