Tips bagaimana untuk membuat produk-produk semburan herba kaki sendiri

Tips bagaimana untuk membuat produk-produk semburan herba kaki sendiri

Produk-produk semburan kaki tidak semata-mata untuk mengeluarkan bau. Anda boleh menggunakan produk semburan kaki untuk bertekanan atautpun, terutamanya selepas hari yang panjang. Dalam sesetengah kes, anda boleh membantu mengelakkan penampilan mungkin fissures tumit (cracked tumit) dan kaki lain-lain penyakit yang berkaitan dengan mengekalkan ini kawasan sejuk dan lembap.
Walau bagaimanapun, Terdapat beberapa amaran umum yang dikeluarkan tentang penggunaan semburan kimia kaki yang berlebihan. Produk tersebut adalah cukup kuat untuk benar-benar menyebabkan lepuh dan kulit kudis. Pilihan terbaik anda kemudian akan menjadi produk tersebut yang organik, herba, atau berasaskan semulajadi. Semak senarai ramuan pada label produk tersebut untuk memastikan bahawa produk semburan kaki yang hendak digunakan mempunyai kurang daripada 10% kepada 15% bahan kimia.
Atau, anda boleh menyembur campuran kaki anda sendiri. Dalam kes ini, anda tahu dengan tepat apa anda mendaftar untuk atautpun, dan anda tidak perlu bimbang tentang penampilan lepuh dan kudis kerana anda tahu dengan fakta yang anda menggunakan produk herba berasaskan. Berikut adalah beberapa petua tentang bagaimana untuk membuat semburan semulajadi kaki anda sendiri.
Petua: Untuk sos mayonis pudina teh pokok minyak kaki semburan, anda memerlukan sudu setengah cawan teh minyak pati mint (pudina kerja terbaik,) setengah cawan minyak pokok teh, air 1 cawan suling dan vodka 1 cawan. Menggabungkan semua tiga bahan dalam botol semburan, goncang dan simpan di dalam peti sejuk sebelum menggunakan. Anda boleh menyembur campuran ini seberapa kerap yang anda mahu untuk yang menyegarkan dan pelembab merasa. Walau bagaimanapun, pastikan bahawa campuran kering pada kulit anda terlebih dahulu sebelum anda memakai sarung kaki atau pakaian dalam bahagian sulit. Campuran ini juga adalah bagus untuk deodorizing Kasut. Cuba untuk menyembur sesetengah kawasan yang berhati-hati terlebih dahulu untuk menguji perubahan warna yang boleh didapati.
Petua: Untuk satu lagi resipi semburan menyegarkan, anda perlukan: 2 auns penyihir hazel septik (mungkin mengandungi alkohol ethyl); 1 penurunan minyak pati pokok teh; 1 penurunan minyak pati rosemary; dan kira-kira 10 titis minyak pati pudina. Menggabungkan ini dalam botol semburan dan goncang perlahan-lahan. Sejukkan sebelum menggunakan. Anda juga boleh Gantikan infusi penyihir hazel jika anda boleh mencari, atau mewujudkan satu dengan hanya mendidih 1 cawan air suling dan mencurah ke atas Bunga segar penyihir hazel, tunas dan daun. Simpan dalam balang Mason yang ketat dihadkan untuk satu hari; gegaran balang sekali-sekala. Membebankan segala-galanya untuk buang air. Gunakan infusi hazel ahli sihir seperti yang diarahkan di atas.
Petua: Untuk semburan anti-kulat kaki, anda perlu: 2 auns air suling; 5 titis minyak pati Serai; 5 titis minyak pati Mur; dan 5 titis minyak pati Nilam. Tuang semua bahan ke dalam botol semburan dan goncang bersungguh-sungguh sebelum menggunakan. Terdapat tiada keperluan untuk sejukkan campuran ini. Walau bagaimanapun, ia akan lebih baik jika anda boleh menyimpan botol di tempat simpanan sejuk apabila tidak digunakan, dan sebaik-baiknya dari cahaya matahari langsung. Jika bahan-bahan ini agak sukar untuk mencari, anda boleh menggantikan minyak citronella minyak Serai; minyak Rose minyak minyak Mur; dan mana-mana mint minyak minyak Nilam.
Semburan ini akan pasti lebih mudah untuk digunakan berbanding krim kaki konvensional, scrub dan minyak urut. Walau bagaimanapun, ianya masih penting untuk membasuh kaki, memotong kuku dan melembapkan kulit di kawasan itu kerap untuk memastikan kaki sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *