Tip-Tip yang hebat tentang bateri boleh dicas semula yang terbaik untuk perkhemahan, Kembara Berjalan kaki dan Memancing

Tip-Tip yang hebat tentang bateri boleh dicas semula yang terbaik untuk perkhemahan, Kembara Berjalan kaki dan Memancing

Ketika saya 12, ayah mula membawa saya Memancing pada musim panas ke kem Memancing Gurun terpencil di tengah-tengah Utara Ontario, Kanada. Saya membesar di pinggir bandar Philadelphia, PA, Amerika Syarikat, sebuah metropolis yang duduk tengah-tengah rantau yang paling ramai penduduk di Amerika. Ayah saya akan berkata, “bersedia, Mike. Kami akan ke dalam semak. Elektrik tiada sana.'” Ketika itu, “semak” tidak rujuk di Australia Outback, tetapi agak tebal, liar dan berhutan landskap di mana lebih daripada 50 meter berjalan kaki dari kem dimaksudkan bahawa anda mungkin tidak akan mencari cara anda kembali.

Kami menjelajah 25 jam dengan kereta, 7 jam dengan kereta api ke dalam semak, dan 3 jam turun Gurun Sungai ke tapak perkhemahan yang jauh atas air terjun yang menakjubkan. Log kabin kami tinggal di Desa seperti sebagai pernah dan, walaupun penjual pakaian runcit tersebut adalah cukup inovatif untuk melengkapkan kabin ini dengan peralatan propane, Jadilah elektrik tiada apa-apa.

Oleh kerana itu, apabila kami akan merancang perjalanan kami, bateri, lampu suluh, dan lain-lain alat mudah alih adalah tumpuan utama. Sebelum kemunculan iPod, kamera digital dan meredakan alat yang kini tenggelam dalam yang lain, kita masih memerlukan bateri lampu suluh, kamera, walkie-talkie, radio, dan saya dipercayai kaset Sony Walkman.

Sedikit telah berubah sejak hari-hari. Jika anda akan berkhemah – sama ada di dalam kabin atau khemah, tanpa mengira sama ada atau tidak anda mempunyai satu salur elektrik yang berguna – kemungkinannya adalah, anda akan membawa membunuh alat dengan anda yang memerlukan diet yang stabil daripada bateri. Apabila anda pergi ke pasaraya untuk peruntukan, Walau bagaimanapun, jangan membazirkan wang anda atau kesihatan alam sekitar dalam bateri beralkali pakai buang. Kini, Terdapat banyak pilihan bateri boleh dicas semula di pasaran hari ini yang selamat dan boleh dipercayai untuk melakukan dalam seting kolam paling mencabar juga. Berikut adalah beberapa “amalan terbaik” bagi mengintegrasikan bateri yang boleh dicas semula ke dalam pengembaraan perkhemahan anda seterusnya.

Meninggalkan semikonduktor di belakang dan menjimatkan wang

Jika anda gemar kemping, pelancong, atau nelayan, ia hanya tidak masuk akal untuk terus membeli bateri beralkali untuk pengembaraan anda, dan terdapat lebih daripada satu sebab yang baik untuk membuat suis untuk guna bateri. Pertama, kos guna bateri dari semasa ke semasa berbanding pelaburan sekali bateri rechargable membuat rechargeables pilihan yang jelas. Generik boleh guna bateri menawarkan kualiti yang miskin, dan Duracells dan Energizers akan kos anda nasib dari masa ke masa, dari perjalanan untuk perjalanan. Walau bagaimanapun, satu set baik bateri boleh dicas semula yang Sanyo Eneloop atau Vapex NiMH mula membayar untuk diri mereka sendiri dengan masa yang anda telah mengambil lawatan seterusnya. Sebagai contoh, Sanyo Eneloop Lite bateri masih memegang 75% caj mereka walaupun selepas tiga tahun penggunaan berterusan. Vapex menawarkan kualiti dan panjang umur yang sama dari semasa ke semasa. Kerana bateri yang boleh dicas semula hari ini terus berfungsi, nilainya adalah mutlak, terutama bagi outdoorsmen yang dilengkapi dengan pelbagai alat-alat mudah alih.

Bateri boleh dicas semula memberi anda kuasa yang anda boleh bergantung kepada

Untuk Achilles tumit ke bateri yang boleh dicas semula secara tradisinya merupakan kadar pelepasan mereka tinggi. Oleh kerana itu, awal NiMH boleh dicas semula bateri tidak cukup berkesan untuk keperluan kritikal semasa berkhemah, seperti lampu suluh dengan watts lilin yang tinggi. Tetapi yang ketika itu-sekarang. Reka-bentuk NiMH yang baru telah meningkat secara drastik kadar longkang, membuat mereka lebih pilihan untuk camper, terutamanya untuk lebih kecil, “rendah Parit” peranti atau lampu kecil berasaskan LED suluh yang memerlukan kurang kuasa.

Tetapi jika anda memerlukan bateri yang boleh dicas dengan sedikit lebih banyak oomph pada pengembaraan kolam anda seterusnya, Terdapat pilihan lain di pasaran bateri boleh dicas semula. Bateri Lithium-ion, sebagai contoh, memegang tanggungjawab mereka sama juga seperti rechargeables segera NiMH, tetapi adalah lebih baik sesuai untuk tinggi-Parit elektronik, termasuk peralatan kecemasan dan lampu suluh yang terang untuk menamakan beberapa. Anda mungkin perlu membelanjakan wang yang lebih untuk bateri Lithium-ion, tetapi melengkapkan diri anda dengan bateri yang betul-betul boleh dicas semula untuk keperluan tertentu anda akan sentiasa menghasilkan penjimatan wang yang signifikan dan prestasi yang lebih baik dalam jangka panjang.

Tinggalkan sahaja yang Bootprint pada perjalanan perkhemahan anda seterusnya

Hari ini, kita mendengar banyak perkara mengenai pencemaran, evironment, dan “jejak karbon”. Bateri akan pantau toksik dan eco-merosakkan produk, walaupun pada mereka yang terbaik. Apabila berkhemah atau hiking, seringkali anda akan “membuang” anda sampah dan sampah ke dalam beberapa jenis kecil, di lokasi kawasan pembuangan. Ini sudah tentu benar kembali pada tarikh Bilakah saya pergi berkhemah di Ontario Utara – tak seolah-olah tiada adalah perkhidmatan hantar-jemput sampah di kawasan kejiranan (kecuali jika anda mengira keluarga beruang hitam yang melawat tapak pelupusan ini setiap malam untuk makan malam).

Sejak ada peluang yang sangat baik yang anda akan dapat meninggalkan sampah anda di tapak perkhemahan yang anda lawati, bateri yang boleh dicas semula adalah pilihan mesra alam yang nyata. Bateri beralkali pakai buang yang mengerikan toksik ke tanah; Bayangkan jika setiap kemping yang melawat tapak tertentu yang ditinggalkan di belakang bateri pakai buang. Ia tidak akan mengambil masa yang lama sebelum perkhemahan itu akan menjadi longgokan sisa toksik maya!

Bateri NiCad yang awal adalah sama seperti toksik seperti alkali semikonduktor, dengan kadmium yang toksik dan sukar untuk saya. Syukurlah, Bateri NiMH boleh dicas semula adalah berdasarkan kurang-toksik, mudah untuk lombong nikel, dan kerana Bateri NiMH yang lepas, anda tidak akan terdorong untuk membuang mereka di lokasi. (Percayalah – beruang yang akan berterima kasih kepada anda untuk itu.)

Nilai, kualiti, & mesra-resepi untuk sebuah percutian yang sempurna!

-Tiga faedah menggunakan bateri yang boleh dicas semula di depan perjalanan perkhemahan anda semua menyumbang kepada apa yang membuatkan berkhemah, Memancing, Kembara Berjalan Kaki, dan menikmati luar minat untuk ramai orang. Lagipun, cuti luaran dan lawatan adalah di antara yang paling berpatutan dan lengkap, menawarkan peluang yang sangat terbaik pada interaksi dengan alam semula jadi dalam semua keindahan yang. Sekarang, pilihan bateri anda boleh menggambarkan semua perkara-perkara yang kita suka mengenai menghabiskan masa dalam alam semula jadi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *