Tip-Tip utama untuk memudahkan Fibrositis Fibromyalgia menggunakan rawatan aromaterapi

Tip-Tip utama untuk memudahkan Fibrositis Fibromyalgia menggunakan rawatan aromaterapi

Penggunaan ekstrak tulen daripada tumbuh-tumbuhan telah wujud beratus-ratus tahun, dan atau kesihatan biasa digunakan untuk melegakan dan mengurangkan syarat-syarat yang banyak.

Walaupun label ‘Aromaterapi’ adalah satu yang agak moden, pakar-pakar perubatan kuno yang berkemahiran tinggi dalam pentadbiran ekstrak daripada tumbuhan yang tidak menentu dan memahami kesan-kesan yang mereka mempunyai tubuh badan dan minda. Pakar-pakar perubatan dalam tamadun purba dibayar untuk menjaga kesihatan, jika seseorang mendapat sakit, doktor tidak dibayar, jadi mereka menggunakan minyak pati pada setiap hari untuk membantu menggalakkan kesan-kesan yang berfaedah dalam kehidupan harian, ini sering membantu mencegah atau mengurangkan kesan penyakit sebelum ia boleh menjadi menyusahkan orang.

Aromaterapi adalah satu bentuk rawatan yang sangat lembut, oleh itu orang biasa boleh mendapat manfaat banyak dari penggunaan minyak pati di rumah tanpa bimbang untuk melawat pakar. Walau bagaimanapun, syarat-syarat yang lebih khusus seperti fibromyalgia, ia adalah sentiasa terbaik untuk rujuk Aromatherapist terlatih yang boleh mengaplikasikan pengetahuan dan kemahiran profesional mereka secara tetap untuk melegakan keadaan. Re-inforcing aromaterapi sesi anda di rumah dengan menenangkan dan santai minyak sahaja boleh membantu pesakit fibromyalgia untuk menguruskan tanda-tanda mereka.

Gabungan manfaat urutan dan minyak pati adalah sangat santai itu sendiri, tetapi anda juga mengambil dalam penyembuhan dan menyeimbangkan aroma melalui hidung anda sebagai nafas anda, menyebabkan kira-kira sihat untuk badan dan minda anda. Ini boleh sering memberikan beberapa kesan sampingan yang positif seperti penghadaman yang lebih baik, kulit yang sihat dan peningkatan keseluruhan dalam kesejahteraan umum anda.

Menggunakan gabungan menenangkan minyak secara tetap boleh pergi jauh untuk membantu menguatkan sistem imun anda. Sesuatu hanya kerana menggunakan beberapa titis minyak untuk sapu tangan yang dan dibawa bersama anda boleh membantu menenangkan anda, anda melarikan diri tekanan anda, dan secara umumnya beri sedikit sokongan dan selesaikan untuk mendapatkan melalui apa jua situasi tekanan anda mungkin mendapati diri anda menghadapi.

Fibromyalgia dipercayai berkaitan dengan tekanan, jadi anda boleh membantu menjaga suasana yang tenang, tanpa tekanan dan aman di tempat kerja dan rumah dengan meletakkan sekitar pejabat atau rumah hidangan bebola kayu pati minyak wangi anda.

Pada penghujung hari tekanan, mengambil tempat mandi yang menyenangkan dengan penambahan minyak pati boleh pergi jauh untuk membantu melegakan simptom fibromyalgia, melegakan tekanan, penyejukan anda keluar dan berliku anda untuk tidur malam yang damai.

Menggunakan vaporiser atau pembakar Minyak boleh menjadi sangat bermanfaat, fragrancing udara dengan dos yang melegakan dan menenangkan minyak pati daripada menggunakan wangi kayu bola semata-mata. Memastikan pembakar Minyak diletakkan di tempat yang selamat apabila anda menggunakannya kerana risiko kebakaran yang jelas berkaitan dengan penggunaan lilin.

Deria bau kami terabai

Dunia moden amat dikuasai oleh rangsangan audio dan visual, supaya kita tidak bergantung hampir lebih banyak deria bau kami kerana kami dulu.

Apabila bayi dilahirkan, ia deria dan mengakui ia ibu dan Keselamatan beliau menawarkan dengan bau, dan bayi tidak mempunyai penglihatan yang maju sepenuhnya, bau menjadi utama dan keenest daripada deria yang.

Kita tidak tahu untuk makan buah-buahan yang buruk, sayur-sayuran atau bahagian lain daripada makanan yang tidak bau agak betul walaupun kadang-kadang ia kelihatan ok, dan ia adalah bau yang ‘masam’ yang mencipta merupakan tindak balas kepada itu, membuat kita berasa sakit, atau memberi kita sakit kepala.

Dengan cara yang sama, menyedut minyak aromaterapi yang kuat yang boleh seru reaksi keseronokan, berehat menenangkan, merangsang semangat, atau pemikiran memprovokasi jelas.

Dengan pesakit fibromyalgia yang sifat sering tertekan atau berasa bimbang pada kebanyakan masa, jenis minyak untuk digunakan terbaik akan melegakan dan menenangkan orang-orang yang boleh membantu meringankan tekanan, dan dalam beberapa kes serangan yang datang menghalang atau mengurangkan kesan.

Meredakan tekanan dan ketegangan dengan minyak berikut penting adalah disyorkan, dan anda boleh dengan selamat menggunakan minyak ini dalam Urutan, pembakar Minyak atau vaporisers, dan mandian anda di rumah:
Basil, bergamot, chamomile, clary bijaksana, geranium, lavender, neroli, oren manis, rose dan ylang ylang.

Campuran yang dicadangkan santai minyak untuk digunakan dalam mandian anda di rumah akan perkara-perkara berikut: 3 titik oren manis, 4 titis neroli dan 3 titik ylang ylang.

Apabila anda mencari ahli terapi, pastikan anda menyemak mereka profesional terlatih dan berkelayakan untuk melayan keperluan khusus anda. Anda harus berasa santai dan selesa dengan ahli terapi anda dan dapat mewujudkan hubungan yang erat. Anda boleh mencuba sesi dengan ahli-ahli terapi yang berbeza untuk mencari satu yang anda akan berpuas hati dengan tempahan sebelum melakukan kursus rawatan urut aromaterapi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *