Tip-Tip penjagaan kulit gadis berusia 20 tahun

Tip-Tip penjagaan kulit gadis berusia 20 tahun

Pertama, ciri-ciri kulit ABC
Kulit merupakan organ terbesar badan, jumlah berat kira-kira 16% daripada berat badan, kulit dewasa kawasan permukaan seluas kira-kira 1.5 meter persegi.Kulit terdiri daripada epidermis, dermis dan subkutan tiga bahagian, ketebalan kulit di bawah umur yang berbeza-beza bahagian, tidak termasuk subkutan, kira-kira 0.5-4 mm.Kelopak mata, vulva, payudara, kulit muka adalah lebih tipis, tangan, kaki kulit thickest.
Terutamanya oleh epidermal keratinocytes dan sel-sel Dendritik, dibahagikan kepada lima lapisan dari luar, lapisan keliling keratinocytes benar-benar keratinized, dehidrasi, mempunyai kesan perlindungan, dipanggil kutikula.Sel-sel fasa setinggi selenium dan dermis, dipanggil lapisan penyakit, keratinocytes boleh menghasilkan sel-sel baru, sel-sel sentiasa pergi sehingga dan akhirnya jatuh, kitaran ini kira-kira 28 hari.Antara penyakit lapisan melanosit, melanin boleh melindungi organisasi daripada kerosakan radiasi ultraviolet mendalam.Di bawah epidermis yang adalah dermis, subkutan, tiada mempunyai gentian, sel-sel tisu penghubung, tisu adipos, salur darah, saraf, kulit tiga, dll, menyediakan pemakanan untuk kulit.Kulit mempunyai merupakan dan anjal, pelembab, penimbalan tekanan tertentu.
Kerana kulit mempunyai ciri-ciri ini, jadi ia mempunyai perlindungan, menyerap nutrien, mengawal suhu badan, rembesan dan perkumuhan, perasaan, keindahan, metabolisme dan sistem imun.
Kedua, bagaimana untuk mengekalkan kulit yang
Kulit sebagai badan organ, bahagian badan untuk mengekalkan kulit yang baik, terlebih dahulu memberi perhatian kepada penyelenggaraan kesihatan secara keseluruhan:
(1) mengekalkan yang gembira dan ceria pemikiran, untuk mencegah penuaan kulit mempunyai peranan yang amat penting, orang di dalam dan di luar persekitaran hidup dalam keharmonian dan perpaduan yang dicapai.
(2) pengambilan mencukupi dan nutrien penting, diet harus dipelbagaikan untuk mengelakkan jenis makanan, harus makan sesetengah protein, vitamin, makanan yang kaya dengan mineral.
(3) hendaklah memastikan bahawa tidur yang cukup, kulit dan pernafasan masa Kemaskini terakhir di dalam 10 pm – 2 pagi atau jadi, jadi Elakkan tinggal sehingga lewat, adalah sangat penting untuk kesihatan kulit.
(4) mematuhi senaman, meningkatkan kecergasan fizikal.
Kedua, kita perlu membayar perhatian kesihatan penjagaan kulit tempatan:
‘ kulit bersih: Bersihkan wajah pembersih muka atau krim untuk membuang kotoran, akan menghadapi krim yang digunakan pada dahi, hidung, pipi, chin dan leher pada, di hujung jari sehingga di pelbagai bahagian Perkhidmatan Urutan muka, minyak muka yang dibubarkan, dan kemudian gunakan air suam (suhu air di bawah 35) dari luar ke dalam, dari bawah muka dan leher curahan, biasanya 1 – 2 kali sehari.
Untuk kulit seluruh badan bersih, lokasi, berbeza-beza mengikut musim, biasanya 1 – 2 kali seminggu boleh menjadi lebih baik untuk menggunakan lembut air Kering, rub losyen selepas mandi untuk mengekalkan kulit yang lembap.
‘ Mengikut jenis penjagaan kulit.Kita mestilah terlebih dahulu belajar untuk menilai jenis kulit mereka, kaedah mudah, waktu malam akan dibersihkan muka, tidak menggunakan sebarang krim lemak, pada keesokan harinya dengan yang bersih, Lap perlahan-lahan kedua-dua belah tisu di hidung, jika penuh kertas tuala menyerap minyak, ia adalah kulit berminyak, jika sedikit berminyak, tetapi tidak terlalu banyak, ia adalah normal kulit, jika hampir tiada lemak, kulit kering.
Kuat pengeluaran sebum kulit berminyak, liang-liang besar, Jerawat terdedah, tetapi kuat rangsangan toleransi, sehari sekurang-kurangnya 2 kali dengan basuh air suam, diikuti dengan losyen topikal, topik krim, seperti krim sejuk.
Kulit yang kering, kurang sebum kulit putih, kedutan mudah, sikap tidak bertoleransi rangsangan, membersih diri dengan air suam 1 – 2 kali sehari Kering, Jangan gunakan sabun, agensi am untuk melindungi kulit dengan lemak.
Kulit normal, antara di antara kedua-dua, biasanya digunakan emulsi penjagaan kulit.
Kulit sensitif: Kulit tidak seberapa pipi dalam pembesaran kapilari, kekurangan berselerak, mudah untuk alahan.Penggunaan kulit lembut itu bersih mengelakkan menyental berlebihan dengan tuala, elakkan daripada menggunakan minyak wangi, Taman terdapat produk-produk penjagaan kulit.
Kulit kombinasi: hidung, paranasal, bagi berminyak dahi, pipi Kering, penjagaan apabila kedua-duanya.
Ketiga, langkah penjagaan kulit mengikut jenis rutin penjagaan kulit mereka, ia juga perlu memberi perhatian kepada:
* Mengelakkan sejuk dan angin rangsangan, terutama di musim sejuk dan musim bunga, jadi kulit menjadi kering dan kasar.
* Cahaya matahari atau radiasi ultraviolet, merupakan salah satu faktor utama penuaan kulit, pendedahan cahaya matahari yang berlebihan boleh menyebabkan kedutan kulit, bersantai, penuaan, berjeragat, telangiectasia, photosensitivity dermatitis, kanser kulit dan penyakit-penyakit lain.Orang harus mengelakkan dari pukul 11 pagi ke 3:00 pendedahan kepada cahaya matahari, mereka pergi dengan topi atau payung, pelindung matahari di luar.Bagi muka jeragat, telangiectasia, liang-liang kulit dan lain-lain isu peralatan photorejuvenation disediakan untuk rawatan.
* Elakkan makan makanan yang pedas, merangsang dan minuman, terutamanya alkohol dan Merokok, rokok akan menghalang metabolisme kulit, mempercepatkan penuaan kulit.
* Mengelakkan solek berat yang berpanjangan dan solek tidak tidur Diraja, jadi ianya tidak sesuai untuk kulit tidak dapat bernafas.
* Jangan berpaling muka anda sebagai “eksperimen medan” dan mengelakkan kulit pada siri masa yang sama dengan pelbagai jenis kosmetik, kulit yang terdedah kepada alahan dan lain-lain kesan sampingan.Ringkasnya, penjagaan kulit perlu memberi perhatian kepada kesihatan badan, penjagaan kulit tempatan dan penggunaan produk penjagaan kulit dan isu-isu lain.Sebaik sahaja masalah kulit perlu kepada pakar rawatan hospital biasa, tidak ubat anda biasa menggunakan menuju ke exacerbations atau kesan buruk.Ingin anda belia tetap, kekal cantik!
Penyelenggaraan
1. Lecek pisang, tambah susu, digunakan pada muka.Basuh selepas 20 minit, anda boleh membuat kulit anda licin dan halus.
2. Kacau madu dan putih telur di muka selepas lapisan boleh menjadikan kulit licin dan mengurangkan kedutan.
3. Kunyit serbuk susu campuran dan bersalut pada muka untuk mengeluarkan selaran matahari dan mengurangkan rambut pada mukanya.
4.Cereal, keju dan jus tomato kacau dicat muka, 20 minit dan basuh air sejuk kemudian untuk membantu memulihkan matahari-darkened kulit, kulit berkilat.
5. Kesihatan dan kerepek kentang yang melekat pada wajah boleh mengurangkan warna jeragat dan parut.
6. Jus timun adalah besar mengangkat air.Sos timun yang sekata bersalut di muka boleh mengetatkan liang-liang.Selepas 15 minit, dibasuh dengan air.
7. Rhubarb dan jus limau nipis juga boleh membantu memulihkan kulit tan.Jus limau nipis adalah peluntur yang semulajadi.
8. Madu boleh menjadikan kulit licin dan berkilat, dan mengurangkan kedutan.
9. Jus buah-buahan citrus adalah pilihan yang baik untuk menangani kulit berminyak.
10. Ais pergeseran dengan kulit boleh mengetatkan liang-liang dan menggalakkan peredaran darah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *